מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על החלטת בית משפט השלום בחיפה בתיק תקיפה ואיומים

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 3173/21 לפני: כבוד השופט י' עמית העורר: סמי נג'אר נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות לערור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה בתיק עמ"ת 13905-05-21 שניתנה ביום 6.5.2021 על ידי כבוד השופט נ' סילמן בשם העורר: עו"ד בסאם קנדלפת ][]החלטה
בקשת רשות לערור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט נ' סילמן) בעמ"ת 13905-05-21 מיום 6.5.2021, בגדרה נקבע כי ביום 13.5.2021 יתקיים הדיון בערר שהוגש על החלטת בית המשפט השלום בעכו (כב' השופטת ש' פיינסוד-כהן) במ"ת 43308-04-21 מיום 5.5.2021.
בתמצית, על פי המתואר בכתב האישום, ביום 18.4.2021 בשעות הבוקר המוקדמות, המבקש איים על אישתו (להלן: המתלוננת) ובנו עם סכין, באומרו "אם אתם לא מובילים אותי לרכב, אני אדקור אתכם"; תקף את המתלוננת, בכך שנשך אותה בידה; וזרע הרס רב בדירתם.
...
בהחלטתו מאותו היום, בית המשפט השלום נעתר לבקשה ודחה את מועד הדיון ליום 3.6.2021, תוך שהשאיר פתח לצדדים להשיג על כך. על החלטה זו הגיש המבקש ערר לבית המשפט המחוזי עוד באותו היום.
דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בתגובה.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה עמ"ת 62759-02-20 חסן(עציר) נ' מדינת ישראל תיק חצוני: 544373/2019 בפני כבוד השופט ניצן סילמן עוררים אשרף חסן (עציר) משיבים מדינת ישראל החלטה
ערר על החלטת כב' בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת פיקוס בוגדנוב) מיום 6/2/20 במ"ת 55344-12-19.
העורר בעט במתלוננת, הטיח ראשה במכסה המנוע, ודחפה לעבר הכביש; כשהתרחקה המתלוננת רץ העורר לעברה והכה אותה במדף עץ. מעבר לארוע זה מיוחסת לעורר תקיפה יום קודם, ע"י ליפוף כבל טעינה סביב צואר המתלוננת.
אשר לעילה- מדובר בעבירות אלימות ברף מהותי, בין בני זוג; עבירות אלו מקימות מסוכנות סטאטוטורית; מדובר במשיב שהורשע בינואר 2019 באיומים, תקיפת בת זוג, תקיפה הגורמת חבלה (בת זוג) ונידון למאסר.
...
בנסיבות אלו החלטה על מעצר המשיב עד תום ההליכים עולה בקנה אחד עם הוראות הדין, והערר נדחה אפוא.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בחיפה מיום 15/5/23 (כב' השופט א' חלבי) במ"ת 18479-05-23 בה הורה על מעצרו של העורר עד מתן החלטה אחרת ועל הפנייתו לשירות המבחן לצורך עריכת תסקיר מעצר בעיניינו.
הסניגור הפנה לשורת החלטות במסגרתן בתי המשפט קבעו כי ניתן לבחון חלופת מעצר בלי להמתין לקבלת תסקיר מעצר, בהן גם תיקים של אלימות במשפחה.
נגד העורר הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות שעניינן תקיפת בת זוג ואיומים.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובהחלטת בית משפט קמא דין הערר להידחות.
נכון לעת הזו ובנתונים הקיימים לא ניתן להסיק מסקנה כזו.
לפיכך אני מורה על דחיית הערר.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני ערר על החלטתו של בית המשפט שלום בחיפה (כב' השופטת טל תדמור זמיר), בתיק מ"ת 12310-01-24, על פיה הורתה על מעצרו של העורר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
לגבי ההלכה כי סטייה מהמלצה שלילית של שירות המבחן תיעשה אך במקרים חריגים, מטעמים שיירשמו, ראה לדוגמא בש"פ 3286/07 מדינת ישראל נ' עמר: "כלל נדרשים לבית המשפט נימוקים כבדי משקל על מנת לסטות מהמלצה שלילית של שירות המבחן (ראו בש"פ 9354/02 מדינת ישראל נ' גידניאן, תק על 2002(3) 2951 (2002)), ונראה כי נימוקים כאלה אינם בנמצא במקרה דנן..... חלופת מעצר כרוכה תמיד בנטילת סיכון להישנות ההיתנהגות העבריינית המיוחסת לנאשם ובנסיבות המקרה שלפנינו מדובר בסיכון ממשי שאין מקום לקחתו. בתסקיר המעצר עמד שירות המבחן על מסוכנותו של המשיב, על ההתפרצויות חסרות הרסן המאפיינות את המעשים המיוחסים לו ועל הסכנה הממשית לשלומה הפיזי והנפשי של המתלוננת הנובעת מהם. על משנה זהירות שמחויב בו בית המשפט בעבירות של תקיפת בת זוג ואיומים עמד בית המשפט בבש"פ 10247/05 פלוני נ' מדינת ישראל, תק על 2005(4) 1289, פיסקה 5 (2005) באומרו: "במקרים כגון דא, המבוצעים תוך התפרצויות זעם בלתי נשלטות, הכלל הוא כי לא תנתן חלופת מעצר, בשל החשש כי חלופה זו, התלויה בדרך-כלל ברצונו הטוב של הנאשם, לא תהיה אפקטיבית". אמנם במקרה דנן מדובר באח של המתלוננת ולא בבעלה, אולם לאור הפסיקה הקובעת שרק בנסיבות חריגות ישוחרר נאשם בעבירות אלמ"ב לחלופת מעצר, לאור האיומים החמורים שהשמיע העורר ובכללם רצח של המתלוננת, אשר נאלצת להתחבא במקלט לנשים מוכות ולאור הסיכון הגבוה הנשקף מהעורר כעולה מהתסקיר (לאחר ניתוח מרכיבי אישיותו, היתנהגותו ותפיסתו את מקומו ביחס למתלוננת ואת מושג כבוד המשפחה) ולאור עברו הפלילי, לא מצאתי כי טעה בית משפט קמא, שהורה על מעצר העורר עד תום ההליכים ואין מקום להתערב בהחלטתו.
...
אינני מקבלת את הטענה כאילו אין לקבל את דעת שירות המבחן, מאחר שלטענת ב"כ העורר, התייחסה להשקפת המפקחים על אישיות העורר במקום לבדוק אם המפקחים מתאימים למטלת הפיקוח.
בטרם סיום אוסיף, שלא מצאתי כי יש מקום להתערב בהחלטת בית המשפט קמא גם לאחר שבחנתי את טענת העורר, כי המתלוננת נמצאת במקלט לנשים מוכות בדרום הארץ והחלופה המוצעת הינה מרוחקת - בצפון הארץ.
ראו לעניין זה בש"פ 1877/07 ס' א' נ' מדינת ישראל, וכן בש"פ 5773/03 מדינת ישראל נ' פלוני שם נאמר: "בהתקיים סיכון מפני הישנות עבירות אלימות במשפחה, גם הצבת תנאים של מעצר בית בריחוק מקום מהמתלוננת, אינו עונה בהכרח על הצורך להבטיח את מטרת מעצר הבית כראוי. בסערת רגשות, עלול המשיב לעזוב את מקום מעצר הבית, ולהגיע למתלוננת גם אם היא נמצאת במקום מרוחק ממנו, ולמרחק הגיאוגרפי ואף לערבויות כספיות כבדות ככל שתהיינה אין משמעות בהקשר זה. ניסיון החיים מלמד אותנו, כי במקרים של אלימות במשפחה, לפעמים, אין דרך אחרת מאשר להורות על מעצרו של בעל אלים, ובעניין , כזה, בדרך כלל חלופת מעצר אינה מהווה פתרון.". לאור כל האמור, משהחלטתו של בית-המשפט קמא מנומקת ומבוססת, אין מקום להתערב בה ואני מורה על דחיית הערר.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני ערר על החלטתו של בית המשפט שלום בחיפה (כב' השופטת איילת השחר ביטון פרלה), בתיק מ"ת 16965-02-24, על פיה הורתה על מעצרו של העורר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
עוד הפנה ב"כ העורר לפער בין החשדות שיוחסו לעורר במהלך חקירתו ושכללו תקיפה פיסית, לבין כתב האישום שהוגש בסופו של דבר וייחס לעורר עבירת הטרדה באמצעות מתקן בזק בלבד, כשלטענתו, אם רק בה היה נחשד העורר מלכתחילה, כלל לא היה נעצר.
עוד טען ב"כ העורר כי בית המשפט קמא ביסס את החלטתו גם על כך שלגישתו חומר החקירה מגלם עבירה של איומים, זאת למרות שכתב האישום כלל לא היתייחס להודעות אלו.
...
אדגיש, כי בנסיבות התיק דנן ושעה שבצד כל האמור לעיל, אין המדובר בעבירת אלימות ברף הגבוה וגם עברו של העורר, אינו כולל אלימות פיסית, מן הראוי היה לבחון חלופת מעצר ואפילו לשקול ולבחון חלופה כזו המאפשרת לעורר לצאת לעבודה וכיוב', תוך פיקוח שיבטיח את איונה של המסוכנות.
מאחר שלאור כל הנתונים העולים מהחומר הקיים בתיק, אינני סבורה כי די בצו הגנה כדי להבטיח את שלומה ובטחונה של המתלוננת ומשהעורר מסרב להציע כל חלופה שהיא שניתן יהיה לבחון, דין הערר להידחות ולמעשה לא נותרה ברירה, אלא להורות על מעצרו של העורר עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.
סוף דבר הערר נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו