אשר לחובת הראיה:
סעיף 83(ד) לחוק, שעניינו חובת הראיה בערעור על החלטת מנהל אגף המכס והבלו בהשגה על שומה, קובע לאמור:
"חובת הראיה היא על המערער, אם הדו"ח אינו נתמך בפנקסי חשבונות שנוהלו כדין".
על-אף הוראה מפורשת זו טוען המערער, כי נטל הראיה באשר למהות הפעולות נושא ההפקדות בחשבון הבנק לא הועבר לכתפיו.
ובהמשך, בעמ' 560:
"כאשר ספריו של נישום נפסלים, מוטל על כתפיו נטל הראיה. בית-משפט זה התייחס בעבר לשאלת היקפה ומהותה של חובת הראיה, המוטלת על נישום שספריו נפסלו, וקבע, כי נישום שספריו נפסלו אינו יכול עוד להיבנות מכך שבית המשפט יאמין לכל הצהרותיו, ועליו להביא הוכחות אובייקטיביות (להבדיל מעדותו שלו) לביסוס טענותיו. בית המשפט נתן דעתו לכך, שקל מאד להפריח טענות בדבר שרירות והגזמה, ועל-כן הדגיש, כי אין די בטענות בעלמא, אלא עליהן להיתמך בראיות אובייקטיביות של ממש (עמ"ה 444/69, בעמ' 104).
העמידה על כך שהמערער יוכיח בראיות חותכות, כי הערכתו של פקיד השומה הייתה שרירותית או מופרכת מעיקרה, היא פועל יוצא של האשם הרובץ לפתחו של הנישום, אשר באי-ניהול ספרים קבילים מנע מפקיד השומה את האפשרות לברר את הכנסתו לאשורה (ע"א 42/84 הנ"ל, בעמ' 59; ע"א 394/64, בעמ' 32)".
אין בתוכנם של מסמכים אלה, אף לו התקבלו כראיה, כדי לעורר ספק כלשהוא בהגיונה של השומה כפי שטוען המערער, שכן חישוביו של המערער המסתמכים על מסמכים אלה מבוססים על ערכים נומינאליים, ובתקופה בה מגיעה האינפלציה לכדי מאות אחוזים בשנה, כבתקופה הרלוונטית, אין כל ערך לחישובים אלה.
...
השקפה זו של המערער בטעות יסודה, ואין היא מקובלת עלי.
נטל זה עבר לכתפיו בשל העובדה כי לא ניהל ספרים כדין, ואין לו להלין אלא על עצמו אם נקלע למצבו זה.
דינו של ערעור זה איפוא להידחות מכול וכול.
אשר-על-כן, משנדחה לחלוטין הערעור, אנו מחייבים את המערער לשאת בהוצאות המשיב בסך 10,000 ש"ח.
השופט ג' בך: אני מסכים.