מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על החלטות מעצר ותפיסת רכוש בחקירת הלבנת הון

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ערר על החלטת בית המשפט השלום בחדרה (כב' השופט קפלן) מיום 13.7.2020 במסגרת תיק ה"ת 23353-07-19 (להלן: "ההחלטה קמא").
הרקע להליכים קמא: לאחר חקירה סמויה ארוכה שניהלה העוררת, ביום 15.1.2019 ניפתחה חקירה גלויה נגד המשיבים ואחרים בחשד לבצוע עבירות שונות הכרוכות בהקמת אתר אינטרנטי "פיראטי" ומכירת שידורים של בעלי זכויות (חברות כגון "הוט" ו-"יס") למנויים בחו"ל. העבירות המיוחסות למשיבים הנן, בין היתר, קבלת דבר במירמה, קשירת קשר לבצוע פשע, עבירות על חוק זכויות יוצרים, עבירות מס מכוח פקודת מס הכנסה ועבירות על חוק איסור הלבנת הון.
באשר לשאר התפוסים – נקבע שהמדובר ברכוש שחלקו הניכר, אם לא כולו, הושג לכאורה (על פי חומר החקירה שבתיק) כתוצאה מבצוע העבירות המיוחסות למשיבים, ואף אם הוא לא הושג כתוצאה מפעילות עבריינית – אזי שעל פי הפסיקה אין מניעה לתפוס את הרכוש מכוח העקרון של "תפיסה בשווי" כדי להבטיח את האפשרות לחילוט בתום ההליך.
מקדמית, לשיטתה, לא היה מקום לשקול עיון חוזר בהחלטה השנייה, אשר ניתנה רק באפריל 2020, וכאשר הערר לגביה נדחה במחצית מאי 2020, וזאת היות ולא חלף זמן ניכר מאז ההחלטה, באופן המאפשר להגיש בקשה לעיון חוזר, נוכח הוראות סעיף 52(א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: "החוק").
בנוסף, טוענת העוררת כי עמדתה בכל הנוגע להמשך התפיסה ברשום עד המכירה, והעברת הכסף לקופת החילוט הנה עמדה סבירה ומאוזנת – כך שלא היה מקום להתייחס אל עמדתה כאל "היתעקשות קטנונית ונקמנית". לגבי היתקדמות החקירה, נטען כי היא ממשיכה בקצב ראוי – אף בשים לב ל"משבר הקורונה", ולסיכום – התבקש בית המשפט להשאיר על כנן את ההחלטות הקודמות לגבי נכסי המשיבה 3.
...
נדחו עוד כמה טענות של המשיבים שהועלו במסגרת הערר – והערר נדחה.
ייתכן ויש לעוררת קשיים לבצע את המכירה בימים אלו, ואינני יודעת אם מתבצעים מכרזים מטעם המדינה כיום, אך אין בכך כדי לגרוע מהמסקנה כי יש לבצע את המכר מהר ככל האפשר.
אומר רק שהטענה של המשיבים כשלעצמה, אינה יכולה לבסס את הבקשה לעיון חוזר, ויש לזכור כי טענה זו של המשיבים כבר הייתה ידועה גם עובר למתן ההחלטה השנייה וגם כאשר נדחה הערר לגביה על ידי כב' השופט לוי, ומאז ועד עתה לא חל שינוי בהקשר זה, ובוודאי שלא הוצגו נתונים מטעם המשיבים לגבי ההתפתחויות למול מס הכנסה.
לכן, אני מקבלת את הערר חלקית באופן הבא: ההחלטה קמא לגבי ביטול הצו המורה על תפיסתם של נכסי המשיבה 3 מבוטלת.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפניי ערר על החלטת בית משפט השלום (כב' השופט ויסאם חיר) מיום 29.8.20, במסגרתה דחה בעיקרה בקשה להחזרת תפוסים שהגישו העוררים ביחס לרכושם, אשר נתפס מכוח סע' 32 (א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), תשכ"ט – 1969 (ולהלן: הפקודה) וכן מכוח סע' 21 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס – 2000, לצורך חילוט עתידי.
לטענתה, המבקש נחקר בגין ביצוע השמטות מס בהיקפים של מיליוני שקלים ובצוע עבירות של הלבנת הון בהקשר לעבירות מס אלה, וזאת בעיקר באמצעות רכישת כלי רכב יוקרתיים תוך רשומם על שמו, שם העוררת וכן על שמם של אחרים.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, עיינתי בדו"ח הסודי שהונח לפניי ובנספחיו השונים מתוך הראיות הגולמיות שצורפו אליו, ובחנתי את ההחלטה קמא, נחה דעתי כי לא נפלה בהחלטה שגגה המצריכה התערבותו של בית משפט זה. ראשית, עיון בדו"ח שהוגש מעלה כי נכון קבע בית המשפט קמא כי לשלב בו אנו מצויים קיים חשד סביר כי העוררים עברו את העבירות המיוחסות להם.
עם זאת ולבקשת שני הצדדים (וככל שלא תינתן החלטה אחרת), אני קובעת כי הפקדת הכספים ומילוי יתר התנאים שנקבעו בהליך קמא תיעשה לא יאוחר מיום 1.11.20.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים בחודש ינואר 2019, נעצרו העוררים ונפתחה נגדם ונגד חשודים נוספים חקירה גלויה בגין חשד לבצוע עבירות שונות, בניהן: עבירות מירמה, עבירות לפי חוק זכויות יוצרים, עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס. במסגרת החקירה, עם מעצרם של העוררים, נתפס רכוש רב השייך להם בצוי בית משפט.
נטען שבמסגרת אחת ההחלטות שניתנו בתיק האזרחי נקבע שלא בוצעה פעילות של הלבנת הון בחשבון (יובהר שההחלטה לא צורפה) ולכן העוררת לא יכולה להמצא כמי שביצעה עבירת הלבנת הון בהליך פלילי וכלל לא ניתן להעמידה לדין בגין עבירה זו. העוררים טענו שאין כל תכלית להמשך התפיסה.
בשולי הדברים, אך לא בשולי חשיבותם, יובהר שאין כל מקום ללשון הבוטה והמשתלחת בה נקטו העוררים כלפי בית המשפט והמשיבה בכתב הערר שהוגש מטעמם, וראוי שהעוררים ינקטו להבא בלשון מכבדת בבואם להשיג על החלטות בית המשפט.
...
זאת ועוד, העובדה שבהתאם להנחיות היועץ המשפט לממשלה או לנוהל המשנה לפרקליט המדינה (עניינים פליליים) יש לקיים מעקב אחר תיקי חקירה המצויים בהשלמות חקירה, אין בה כדי להוביל למסקנה שהחקירה הסתיימה ושהסמכות לייצג את המדינה בהליכי הארכת החזקה בתפוסים עברה לפרקליטות.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בחדרה (כבוד השופט אהוד קפלן) מיום 9.9.19, התיק ה"ת 23353-0719, לפיה נעתר בית משפט קמא לבקשת המדינה (להלן: "המשיבה" או "המדינה") והורה על הארכת המועד להחזקת תפוסים על ידה, למשך 180 ימים נוספים.
במשך כשנתיים היתנהלה חקירה סמויה וביום 15.1.19 הפכה החקירה גלויה ונעצרו חשודים והעוררים 2-1 בכללם.
עיקר טענות המשיבה המשיבה מיתנגדת לערר וטוענת שהחלטת בית משפט קמא נכונה ומידתית, במיוחד לאור כך שבידי העוררים רכוש רב שלא נתפס.
תמצית החלטת בית משפט קמא בית משפט קמא קבע, כי החקירה נימצאת בעיצומה, כי היא היתקדמה משמעותית וקיים "הרבה יותר מסתם חשד סביר לכך שהעוררים עברו עבירות על חוק זכויות יוצרים, עבירות מס, קשירת קשר לבצוע פשע, ולפחות חלקם גם עברו עבירות של הלבנת הון". בית משפט קמא ציין, כי על פי הדו"ח הסודי שהוצג לו (במ/1) יש צורך בבצוע פעולות חקירה רבות.
...
לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בחדרה (כבוד השופט אהוד קפלן) מיום 9.9.19, התיק ה"ת 23353-0719, לפיה נעתר בית משפט קמא לבקשת המדינה (להלן: "המשיבה" או "המדינה") והורה על הארכת המועד להחזקת תפוסים על ידה, למשך 180 ימים נוספים.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בחלק מחומר החקירה (המסמכים בהם עיינתי סומנו על ידי במספרים 15-1) ובהחלטת בית משפט קמא ונתתי דעתי לטענות הצדדים, סבורה אני שאין כל מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא ובהחלטתו, המנומקת היטב ומבוססת, כראוי, על חומר החקירה שבידי המשיבה, על הוראות החוקים הרלבנטיות ועל הפסיקה.
גם אם, בסופו של דבר ולאחר שהעניין ייבדק לעומקו, לא ניתן יהיה להאשים את העוררת בעבירות המס המיוחסות לה (ואינני מביעה כל עמדה בעניין זה), די בחשדות האחרים המיוחסים לה, כדי להצדיק את תפיסת התפוסים.
סופו של דבר - החלטת בית משפט קמא נכונה ואין מקום להתערב בה. הערר נדחה.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בפניי ערר לפי סעיף 38א לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 (להלן: "הפסד"פ") על החלטתו מיום 13.7.2023 של בית משפט השלום בראשון לציון (כב' השופט דרור קלייטמן) במסגרת ה"ת 23350-07-23 (להלן: "החלטת בית משפט קמא").
השמוש בכלים המנויים בפסד"פ נחוץ בחקירות בעבירות הלבנת הון, שהנן עבירות כלכליות מורכבות, שבמסגרתן נתפסות כמויות גדולות של מסמכים, נחקרים עדים רבים, ונידרש זמן ממושך לצורך גיבוש תשתית ראייתית טרם קבלת החלטה בדבר הגשת כתב אישום.
הלכה למעשה, מקורה הישיר של העילה השישית הוא בסעיף 26(א) לחוק איסור הלבנת הון, הקובע כי "סמכויות החיפוש והתפיסה לפי פקודת מעצר וחיפוש יחולו, בשינויים המחויבים, גם לעניין רכוש שביחס אליו ניתן לתת צו חילוט לפי חוק זה". מכוח סעיף זה, "נשתלה" איפוא בסעיף 32 לפסד"פ עילת חפוש ותפיסה נוספת, שמטרתה חילוט רכוש בשווי".
...
לנוכח כל האמור לעיל, יש לדחות את טענות המשיב 2 נגד אופן הגשת הערר בענייננו.
אף אם האמור בעדותה בכתב של הרעיה הועלה רק במסגרת סיכומי העוררת (שנשמעו באותו יום ומיד לאחריהם ניתנה החלטתו של בית משפט קמא), סבורני כי במכלול הנסיבות, כשהמשיב 2 נמנע מלהיחקר באופן מסודר במשרדי העוררת, הדיון נקבע בבהילות, וכשעדיין ניתן היה לקבל את תגובתו של המשיב 2 לדברים, היה על בית משפט קמא לתת משקל בהחלטתו גם לעדותה בכתב של רעיית המשיב 1.
לנוכח כל האמור לעיל, החלטת בית משפט קמא מבוטלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו