בפסק דינו מיום 08.11.17, החליט בית המשפט המחוזי הנכבד, לקבל את העירעור וזיכה את התובע מהעברות שיוחסו לו בכתב האישום, תוך שהוא קובע כי נשללה מהנתבע זכותו לעיין בחומר החקירה, וכי המדובר בחומר שנתון בלב לבה של המחלוקת בין הצדדים.
הערייה לא הצליחה להוכיח שהתובע הוא שביצע את הזיופים/שינויים, אולם הצליחה בהחלט לעורר חשדות לא מבוטלים נגד התובע בעיניין זה.
גם טענות התובע נגד הערייה כאילו זויפו תשריטים על ידי הערייה, לא הוכחו על ידי התובע כלל וכלל.
וראה גם חקירתו הנגדית בהליך האזרחי הקודם: "ת. אוקי, בסדר גמור. אני ברגע שבאתי לפתוח את התיק וצילמתי תוכניות מאותו רגע סיימתי עם הגרמושקה עם היתר הבנייה, החזרתי אותו לארכיב העירוני אוקי? לארכיב של כל תיקי הבנייה והתחלתי את העבודות שלי. עכשיו, היה ומישהו אחריי משך את התיק, עיין בו, קשקש בו, צלום אותו, נגע בו. אין לי שום ידיעה על הדבר הזה, המפקח לא מקבל עידכון כל רגע נתון מי נוגע בתיק. אי לכך, ברגע שאני צילמתי, לא היו מדרגות האלה, היום הם נימצאות גם על הצלום שצירפנו אותו שכרגע שמיר קיפל אותו אוקי? ושמה הם מופיעות, אבל כשאני צילמתי שום מדרגה לא הייתה" (פרו' עמ' 142 שורות 20- 25).
וראו נימוק זכוי נוסף של בית המשפט המחוזי בפסק דינו נתן משקל רב לכך שהעיריה לא הציגה את התשריט המקורי של דירה 34/13, וראו קביעתו: "..הרי לא הושלמה לטעמי מלאכת הבדיקה, אם יש בראיות כדי להוכיח את אשמתו של המערער מעבר לספק סביר. לגבי דירה 13 כלל לא הוגשה, ואין בנמצא עד היום בידי המשיבה, תכנית שמהוה חלק בלתי נפרד מהיתר הבנייה...על מנת להוכיח כי ההיתר אינו כולל את הבניה הנדונה, היה על המאשימה להציג את ההיתר כולו ולא רק את דף ההיתר, כדי שניתן יהיה לדעת מה כולל ההיתר המלא. משלא עשתה כן, הרי לא עלה בידה להוכיח כי הבניה אינה כלולה בהיתר והיה מקום להורות על זיכויו של המערער" (פרו' עמ' 6 שורות 19-27).
לכך אוסיף שהתובע, כאשר נחקר על ידי הפקח מר ציון כהן, ת/22 (אותו גליון עדות לגביו
לא טען טענה כי חתימתו זויפה), לא ציין אז, בהזדמנות הראשונה, שיש לו היתר ומה שנירשם מפיו הנו: "...האדריכל אמר לי שנושא הפיתוח הסופי יוגש בסוף מאחר ותמיד יש שינויים (האדריכל משה לוי) זה הבית השלישי שאני בונה, ומעולם לא ביקשו ממני להציג בסרטוט פיתוח סופי מאחר ותמיד יש שינויים בשטח". לגליון זה גם צורף מכתב של התובע בו הוא מציין כי הגיש בקשה נוספת כפי שביקשה הערייה, לאישור בניית גדר הכניסה לשתי הדירות בהתאם לגובה הנידרש בחוק, ולהגבהת החומר הקדמית כדי לאפשר בטיחות מרבית.
...
לסיכום
דין התביעה נגד הנתבע להידחות הן מחמת חסינות והן לגופה.
בסיפת פסק הדין בבית הדין לעבודה, בתיק 12806-09-18, אליו הפנה התובע בסיכומיו נקבע כדלקמן: "התובע ישלם את הוצאות הנתבעים בסך 25,000 ₪.... בעת פסיקת ההוצאות, הבאנו בחשבון, בין היתר, את התנהלות התובע אשר מגיש באופן חוזר ונשנה הליכים רבים בעניינים שכבר הוכרעו והסתיימו זה מכבר, תוך שהתובע מודע לכך שמדובר בעניינים אשר הוכרעו (ראו פרוטוקול מיום 27.5.19, עמ' 11, ש' 16-18 וכן ש' 24), מנצל לרעה את ההליכים ומשחית משאבי ציבור יקרים באופן שזמן שיפוטי רב מוקצה להליכים שכבר נדונו והוכרעו. עוד הבאנו בחשבון, את התבטאויותיו שלוחות הרסן של התובע כלפי שופטי בית הדין ואת הבקשות הרבות שהוגשו בתיק".
גם בתיק דנן התבטא התובע באופן בלתי ראוי כלפי כבוד השופט פורר (ראה החלטתי מיום 24.11.16).
מנגד יש לקחת בחשבון לטובת התובע, את הסכמתו להסתמך על העדויות שנשמעו בהליך האזרחי הקודם והמסמכים שהוגשו שם.
בשל כל האמור לעיל אני מחייבת את התובע בשכ"ט ב"כ הנתבע בסך של 10,000 ₪.