העותרים הגישו כאמור עררים על החלטת הוועדה המקומית, היזם בגין דרישת הוועדה המקומית לביטול יח"ד אחת וצמצום שטח הבנייה, וסלומון בגין עצם ההחלטה לאשר את הבקשה להיתר ושני הצדדים העלו שורה ארוכה של נימוקים אליהם נתייחס בפירוט להלן.
כפי שציינתי בענין "לידר", על מנת להצדיק סרוב למתן היתר לבקשה על פי תמ"א 38 על הוועדה המקומית להצביע על הכשל התיכנוני הקונקרטי הקיים בבקשת ההיתר הנוכחית, וכך לדוגמא באם מבקשת הועדה המקומית לסרב ליתן היתר על פי תמ"א 38, בנימוק של העידר תשתיות תנועה מספיקות, אין היא יכולה לבסס את קביעתה רק על ההגדלה הצפויה במספר יחידות הדיור, אלא עליה להתבסס על מצע עובדתי קונקריטי מוכח אשר יצביע על כך שההיתר הספציפי המבוקש על פי תמ"א 38, יוצר באופן קונקריטי עומס שתשתיות התנועה המתוכננות בהתאם למצב הסטאטוטורי התקף יתקשו מאוד לעמוד בו.
בהתאם חלה חובה על צד כגון סלומון, המבקש לחייב את הועדה המקומית או וועדת הערר לדחות בקשה להיתר בניה לתוכנית על פי תמ"א 38, להניח בפני מוסד התיכנון מצע עובדתי קונקריטי שיצביע על הכשל התיכנוני הצפוי באם תאושר הבקשה.
כפי שפורט לעיל, אחוזי הבנייה המוקנים בחלקה לאור היות החלקה מיגרש פינתי הנם גבוהים ממילא (66%) ועל כך נוספו אחוזי הבנייה המוגברים שהוקנו על פי תמ"א 38, ובנסיבות אלו ובהעדר נימוק תיכנוני כבד משקל שיצביע על כך שהוועדה המקומית ואחריה ועדת הערר היו מחוייבות לאשר הקלה, לא מצאתי עילה להתערב בהחלטות הועדה המקומית ווועדת הערר לפיהן לא קיימת הצדקה במקרה זה למתן הקלה נוספת בנוסף לכל הזכויות המוגברות שכבר הוקנו ליזם.
...
בכל הנוגע לטיעוני העותרים ביחס לצורך בבדיקת התכנות תחבורתית דעת הרוב בועדת הערר קבעה כי "לא הובהר באיזה אופן תוספת יחידות הדיור תעמיס על התנועה ברחוב. לאחר שקבענו כי מדובר בצפיפות סבירה לאזור ובהיעדר ראיות ולו ראשוניות לבעיית התנועה הנטענת, אנו דוחים את טענת המתנגדים בעניין זה" וגם בסוגית העמסת הפרויקט על התשתיות הקיימות קבעה ועדת הערר כי "גם טענה זו נטענה בעלמא ולא נתמכה ולו בראשיתה של ראיה..."
לעומת זאת סברה נציגת מתכנן המחוז בדעת מיעוט כי :
"רחוב זרובבל הינו רחוב מעגלי, צר, חד כיווני המתחבר בכניסה וביציאה לרח' מוריה. רחוב זה משמש ככניסה לכ- 30 מבני מגורים ותיקים, בבניה רוויה.
החלטת הוועדה המקומית אושרה על ידי הוועדה המחוזית אשר לאחר ששמעה את טענות היזם קבעה כי: "לא מצאנו צורך להתערב בהחלטת הוועדה המקומית לאשר את הבקשה תוך הפחתת שטח ויח"ד. אנו סבורים כי התוצאה המתקבלת מבחינת צפיפות, היא תוצאה נכונה למיקום ולרחוב ותואמת החלטות קודמות של ועדת הערר, בנוגע לצפיפות המתאימה לאזור זה." (סעיפים 36-37 להחלטה).
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בכל טיעוני הצדדים הגעתי למסקנה כי דין עתירת היזם להידחות, ואין מקום להתערב בהחלטות ועדת הערר והוועדה המקומית לפיהן קיים עודף בשטח הבניה המבוקש ובהתאם יש להפחית יחידת דיור אחת.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית שתי העתירות במלואן.