הוועדה המקומית (המשיבה 2), בדיון ביום 14.1.18, ולאחר ששמעה את המתנגדים, החליטה (נספח ז' לעתירה) לדחות את ההיתנגדות, ולתת תוקף לתכנית, זאת בכפוף להגשת חוות דעת קונסטרוקטיבית שתאשר כי חוזק הקורה יוכל לשאת את העומסים החדשים.
המשיבים הגישו ערר על החלטה זו. ועדת הערר, בהחלטתה מיום 27.2.19 (נספח ו' לעתירה) החליטה כי בכל הנוגע להוספת המרפסות החיצוניות בדירות הגג, מעל הפרגולות של דירות הגן, יש להחזיר את התכנית לבחינה נוספת בועדה המקומית.
ולבסוף, באשר לטענת "עקרון המיגרש הריק", טוענים המשיבים 4-3, כי גם לפי עקרון זה, דין התכנית להדחות, שהרי הצוות המקצועי של הוועדה המקומית קבע (ראה בעמוד הראשון של נספח ה' לעתירה) כי "אין הצדקה תכנונית להוסיף שטחים נוספים", וכן כי "התב"ע הראשית קבעה מלכתחילה אחוז בנייה גבוה ביחס למקובל בעיר בצמודי קרקע". וגם ועדת הערר בהחלטתה נשוא עתירה זו קבעה, כי אין מקום לכפות על המשיבים שינוי תיכנוני, שהם אינם מעוניינים בו, ושיש בו פגיעה בזכויותיהם, לרבות ירידת ערך דירותיהם, הצללה, רעש, ואובדן פרטיות.
...
סבורני כי יהא זה בלתי סביר בעליל, אם אחליט היום (אחרי "ההיסטוריה" הארוכה שעברה התכנית עד היום) להפנות את העותרים להגשת הליך מתאים בבית המשפט האזרחי, וגם, לאחר ההכרעה בהליך כאמור, להחזיר העניין לפתחה של ועדת הערר על מנת שתדון בשאלה האם התכנית ראויה מבחינה תכנונית.
לסיכום, וכפי שציין ב"כ ועדת הערר, גם אם נניח לצורך הדיון, שכל אחד מנימוקי ועדת הערר כשלעצמו, אין בו כדי להביא לפסילת התכנית, הרי משקלם המצטבר של נימוקי הועדה[footnoteRef:1] – גם אם לא דנה באופן מספק בשאלה האם התכנית כשלעצמה היא ראויה מבחינה תכנונית – הוא כזה, שההחלטה היא בסופו של דבר החלטה סבירה, ואין מקום להתערב בה. אזכיר בהקשר זה את הקביעה, כי "המקרים שבהם תוכשר בדיעבד בנייה שלא כדין, צריכים להיות נדירים שבנדירים" (עע"מ 3192/14 גרנות נ' אג"ש רמת רזיאל, בפסק דינו של המשנה לנשיאה, כב' דהשופט א' רובינשטיין).
[1: היינו: בנייה בלתי חוקית, שנעשתה באופן חד צדדי על אפם ועל חמתם של המשיבים שכלל אינם מעוניינים בפרגולות מקורות; וכאשר העותרים לא ביססו את "התימוכין הקנייניים" שלהם; וכאשר רצפת הפרגולות איננה אטומה, וגורמת מטרדים מיותרים)]
לסיכום, העתירה נדחית.