הבקשה הוגשה במסגרת תביעה כספית שהגיש התובע נגד עריית ביתר עילית והועדה המקומית לתיכנון ובנייה ביתר עילית, בגין טענה לירידת ערך דירה כתוצאה מאישור תכנית ומתן היתר.
אף שהתובע שב והתנגד בעל פה ובכתב ובאמצעות מכתבים, כמו גם באמצעות ערר על ההיתר לוועדת התיכנון העליונה בבית אל אשר משמשת תחליף לועדת ערר מחוזית, דחתה הוועדה את הערר ביום 30.4.2014 בהחלטה שצורפה כנספח ב' לכתב התביעה.
התובע מוסיף כי עקב הפגיעה האמורה, הוא ובני ביתו מתקשים להתגורר בדירה; נוצרו חיכוכים רבים ביניהם ולכן חשבו לעבור דירה אך הדבר כרוך בקשיי מימון.
לטענתן, דין הבקשה להיות מסולקת על הסף בשל כל אחד מן הטעמים הבאים:
הראשון-מחוסר סמכות עניינית, היות והתובע ביקש פיצוי לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה, פיצוי שהוא בסמכות הועדה המקומית ולא ניתן לעתור לו בבית משפט אזרחי.
סילוק על הסף
תקנה 41 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות), קובעת, כי בית המשפט רשאי להורות על מחיקת כתב תביעה בכל עת על יסוד אחד מן הנימוקים המפורטים בתקנה, ובין היתר, אם כתב התביעה אינו מגלה עילת תביעה, או מכל נימוק אחר שלפיו הוא סבור שראוי ונכון למחוק את התביעה.
סעיף 8(3)(ב) לחוק, קובע כי תפקידי הועדה המחוזית לתיכנון הערים והכפרים הם לאשר תכניות תיכנון מפורטות, לידון בהתנגדויות, בערעורים, להוציא צוים והתראות ביצוע ובנוסף, נתונות לה כל הסמכויות והתפקידים של הועדה המקומית בקשר למרחב התיכנון האיזורי והכפרים הנמצאים במחוז בו הוקמה הועדה המחוזית הנדונה.
הינה כי כן, הסמכות למתן פיצויים כתוצאה מהחלטה תכנונית למי שסבור שנגרמה לו פגיעה כזו, נתונה לועדת התיכנון ואין לבית משפט זה סמכות לידון בפיצויים לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה ומקבילו הירדני ובכל מקרה, גם לו היתה לתובע עילת תביעה על פיו, זו היתיישנה לכל היותר בשנת 2012 עם אישור התכנית או ביום 3.7.2014 בחלוף 3 חודשים לאחר דחיית הערר.
...
אין בידי לקבל את טענת התובע, כי העובדה שהבניה החלה רק בשנת 2019 מקימה לו עילה שכן עצם הבניה אינה מקימה עילה כנגד מי מהנתבעות, שכאמור לא בצעו את הבנייה.
אשר על כן, ככל שהדבר נוגע לעילות הנזיקיות שבגדר התביעה, ובכלל זה עילת המטרד ליחיד, אני מקבלת גם את טענת ההתיישנות ודין התובענה על פי עילות אלה גם דחייה על הסף.
סוף דבר
מכל הנימוקים שלעיל אני מורה על סילוק התובענה על הסף.