מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על דחיית בקשת תיקון שומה בהסכם

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת הערר טען העורר, כי הוא אחד היורשים של אביו המנוח מוחמד סאלח בדראן (להלן: "המנוח") וכי היורשים הגיעו ביניהם להסכם חלוקת עזבון.
אין ממש בטענת ב"כ המשיבה לפיה הערר הוגש כנגד החלטתה שלא להאריך את המועד להגשת בקשה לתיקון שומה (סעיף 3 לבקשה לדחיית הערר על הסף).
...
בסעיף 107(א) לחוק נקבע, כי המנהל רשאי להאריך כל מועד אשר נקבע בחוק זה אם התבקש לכך ואם ראה סיבה מספקת להיעתר לבקשה.
לא שוכנעתי, כי קיימת לעורר עילה בנוגע להחלטה נשוא הערר או, כי סיכויי הערר טובים.
לאור כל האמור לעיל, נעתרת לבקשה ודוחה את הערר על הסף.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

יו"ר הוועדה, השופט אביגדור דורות כללי לפנינו ערר, על פי סעיף 88 לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן: "החוק" או "חוק מסוי מקרקעין"), על החלטת המשיב מיום 2.4.19, לפיה נדחתה בקשת העוררת לתיקון שומה לפי מיטב השפיטה מיום 5.7.16, המתייחסת למכירת זכות בעלות במקרקעין בגוש 29533 חלקות 8 ו-17 בתאריך 13.10.93.
לטענת העוררת, לצורך סילוק החוב, היא פנתה למשיב בבקשה לפצל את החוב במס רכוש, כך שאותו חלק של החוב החל ממועד חתימת הסכם המכר ירשם על שם המועצה האזורית אבו גוש.
בהחלטה שניתנה בסיום דיון קדם המשפט נקבע כי על העוררת להודיע האם היא מסתפקת בטענה בדבר הרחבת חזית או שהיא מבקשת להגיש ראיות ביחס לתנאי של העידר רווחיות.
...
אך אין, מאידך גיסא, מקום למסקנה, כי חלוף הזמן כשלעצמו, יהיו טעמיו ונסיבותיו אשר יהיו, מהווה מחסום להטלת חובת תשלום המס שנקבעה בחוק".
המסקנה היא כי הגם שהחלטת המשיב נגועה בשיהוי וראוי היה שתינתן תוך זמן קצר יותר, אין להסיק מכך כי יש לפטור את העוררת מתשלום מס שבח, אשר לפי מצוות המחוקק היא חייבת בתשלומו.
סוף דבר לאור כל האמור, אציע לחברי הוועדה לדחות את הערר ולחייב את העוררת בהוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,000 ₪ אשר ישולם תוך 45 ימים מהיום ולאחר מועד זה יתווספו לסכום החיוב הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד למועד התשלום.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העוררים סבורים כי אין מניעה להעלאת טענות בנגוד לשומתם העצמית, ואילו המשיב סבור כי העוררים מנועים מלטעון טענות הסותרות את הצהרתם בשומה העצמית, ומשלא הגישו בקשה לתיקון שומתם העצמית - יש לדחות את הערר על הסף.
במהלך חקירתה של עו"ד יעל מזמר ממשרד עוה"ד גרוס, חודק, קליינהנדלר הלוי ושות', אשר ערכו את המסגרת ההסכמית עליה חתמו הרוכשים (הסכם סיחור האופציה והסכם השתוף) נישאלו שאלות בעיניין תיקון השומה, וזו העמדה שהוצגה באמצעות העדה, עו"ד מזמר, ומדברים שנשמעו מפיו של ב"כ העוררים, עו"ד הר שמש, במהלך עדותה: בית המשפט: האם הגשתם בקשה לתיקון שומה? אני לא יודעת אם היינו אנחנו שהגשנו את הבקשה או שעורך דין הר שמש הוא זה שהגיש את המסמכים.
...
סוף דבר: דין הערר להידחות על הסף ולחילופין לגופו של עניין, וכך אציע לחבריי לפסוק.
הניסיון של העוררים לחזור בהם משומתם העצמית ולטעון כי רכשו קרקע בלבד - לאור האמור לעיל - הינו נואל ודינו להידחות.
סוף דבר: הוחלט פה אחד על דחיית הערר על הסף ולחילופין לגופו של עניין, תוך חיוב העוררים, יחד ולחוד, בהוצאות המשיב ובשכ"ט עו"ד המשיב בסך כולל של 75,000 ₪ , אשר ישולם בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טענה מקדמית – האם לעוררת עומדת זכות להגיש ערר על החלטות המשיב? העוררת הגישה את העררים דנן על החלטת המשיב הדוחה את בקשתה לפתוח את הסכמי השומה ולתקן את שווי הרכישה.
...
וכאן מקובלת עלי אמירתה של יו"ר הוועדה "דרך הילוכה זו של העוררת היא בעייתית, בלשון המעטה, ואינה עומדת באמות המידה הנדרשות במישור תום הלב." קבלת טענות העוררת בדבר ה- "טעות" מובילה בהכרח לתוצאה שהיא ביטול הסכמי השומה.
לאור האמור לעיל, אני סבור שיש לדחות את העררים.
סוף דבר: העררים נדחים על הסף בדעת רוב של יו"ר הוועדה השופטת א. וינשטיין וחברת הוועדה עו"ד א. סימון, לחילופין - העררים נדחים פה אחד לגופם.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

  יו"ר הועדה, השופט אביגדור דורות:  לפנינו ערר על החלטת המשיב מיום 11.8.2020 בגדרה נדחתה השגת העורר לפיה עליו לשלם מס רכישה מופחת לפי מדרגות מס על דירת מגורים יחידה בהתאם לסעיף 9 לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן: "החוק").
לטענתם, בהתאם להפרדה הרכושית, הדירה הראשונה הנה בבעלות בת הזוג בלבד, כך שביחס למחצית הדירה הנוספת של בת הזוג מדובר בדירה שאיננה יחידה, אולם, כלפי המחצית שבבעלות העורר מדובר בדירה יחידה, ועל כן התבקש המשיב לתקן את שומת מס הרכישה ביחס לעורר לצורך חישוב מס מופחת לפי מדרגות מס על דירת מגורים יחידה בהתאם לסעיף 9 לחוק.
המשיב דחה את הבקשה לתיקון השומה.
משכך על העורר להראות הסכם ממון שאינו פקטבי או מלאכותי, שלא נזנח במהלך החיים המשותפים ומתקיים בפועל הלכה למעשה.
...
בנסיבות אלה, כיצד פרח לו הסכם הממון מזכרונם של בני הזוג? לא שוכנעתי מהסבר העורר בהקשר זה ואי הבאת רעייתו למתן עדות (וחשיפתה לחקירה נגדית) פועלת לחובת העורר.
לאור האמור לעיל, מסקנתי הינה כי לא עלה בידי העורר לסתור את החזקה כי מדובר ברוכש אחד במובן החוק ולהוכיח את החריג בדבר ההפרדה הרכושית וכי הפרדה זו נשמרה הלכה למעשה ולא נזנחה במהלך החיים המשותפים.
סוף דבר מכל הטעמים המפורטים לעיל, אמליץ לחברות הוועדה לדחות את הערר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו