השופט ד' מינץ:
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת ז' בוסתן) מיום 25.12.2016 בעת"מ 22647-12-15, בגדריו נדחתה עתירתו של המערער נגד החלטת הועדה המחוזית לתיכנון ובנייה, מחוז מרכז (להלן: ועדת הערר) מיום 26.10.2015, שדחתה את הערר שהגיש המערער נגד החלטת הועדה המקומית לתיכנון ובנייה, פתח תקווה (להלן: הועדה המקומית), לדחות את בקשת המערער לשימוש חורג בבית מגורים שבבעלותו לשם הפעלת גן ילדים.
על המקרקעין בנוי בית מגורים חד-קומתי צמוד קרקע ששופץ על ידי המערער במטרה להפעיל בו גן ילדים (להלן: הגן).
בהחלטה צוין עוד כי על המערער לפנות באופן מיידי לקבלת אישור כיבוי אש וכי ההחלטה אינה מהוה היתר בניה אשר יינתן בחלוף 30 יום לאחר מתן ההודעה על ההחלטה, וככל שלא יוגש ערר לועדת הערר על ידי משיבים 8-3.
משיבים 8-3 היתנגדו גם לבקשה זו. הפעם הובהר למערער כי בקשתו לא תאושר על ידי פיקוד העורף מבלי שיציג פיתרון למיגון, על כן ביקש המערער לידון תחילה בבקשה לתוספת בנייה שהגיש.
לשיקול מכריע זה מצטרפים שיקולים נוספים כגון קיומם של מתנגדים הטוענים למטרדים עקב פעילותו של הגן והעובדה שאין מדובר באיזור שהשימוש החורג בו הוא לתקופת ביניים עד לשינוי הייעוד באופן שיתאם את השמוש המבוקש שכן מדובר בשכונת מגורים שאין כל כוונה לשנות את הייעוד בה.
כמו כן, כפי שהודה העורר בפנינו לאור הדרישה להקמת ממ"ד הרי שגם מתן היתר לשימוש חורג ל-5 שנים כפי שבקש לא יסייע לו שכן על מנת שהקמת הממ"ד תהיה כלכלית לעורר הוא נידרש להפעלת הגן למשך תקופה של 10 שנים ולא פחות מכך.
כמו כן, בסיור שערכה הועדה המקומית במקרקעין, לפני אישור הבקשה הראשונה לשימוש חורג, נמצא כי הגן גובל בצד מזרח במעבר צבורי ובחניון צבורי, כי לגן שער כניסה לכיוון מזרח הכולל פעמון, כי חצר הגן גדולה וכן כי שהו בגן 7 ילדים (מתוך 8 ילדים) בלבד.
...
התנהלות זו מבטאת אי-ניקיון כפיים קיצוני, ולוּ בשל כך היה מקום לדחות את העתירה, והערות בית המשפט המחוזי בעניין זה מילים כדרבנות הן.
מלבד האמור, גם מעבר לנדרש, בחינת העניין לגופו מוליכה למסקנה כי הוא אינו מגלה עילה לקבלת הערעור.
מסקנה זו מקבלת משנה תוקף לנוכח העובדה כי הוועדות ניאותו בתחילה להתיר את השימוש החורג בכפוף לתנאים, בעוד שהמערער קבע עובדות מוגמרות כראות עיניו.
עוד גרס המערער כי "אין סיבה בעולם שלא לאשר את הפעוטון" וכי לא הוכח שהפעלת הגן פגעה ברווחת התושבים, כך ששגה בית המשפט המחוזי בקבעו כי המערער "לא עמד בתנאים". טענות אלו דינן להידחות, ולוּ מהטעם שקביעת בית המשפט לפיה המערער לא עמד בתנאים אינה מתייחסת רק לשאלה האם הפעלת הגן פגעה באיכות חיי התושבים אם לאו, אלא בראש ובראשונה לכך שהוא לא עמד בתנאים שנקבעו בהחלטת ועדת הערר הראשונה.