מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר סירוב לשינוי תשריט חלוקה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העותרת טענה, כי חרף החלטתה של ועדת הערר, מסרבת המשיבה לחתום על התשריט לצורך רישום החלקות על-פיו בלישכת רישום המקרקעין.
ראשית, תשריט עדכני הוגש לוועדה לאחר הגשת העתירה והדבר לא הביא לשינוי בעמדת הוועדה אשר הערימה קשיים נוספים ואף דרשה, כי בעלי החלקות יתייצבו בוועדה לשם חתימה על התשריטים, זאת למרות קיומו של פסק דין המאשר את החלוקה לפי אותה תוכנית מדידה; שנית, לאחר מתן החלטת ועדת הערר, היה על הוועדה להטביע את חותמתה על התשריט ולאשר רישום החלקות על פיו בלישכת רישום המקרקעין ואף על פי כן, הוועדה לא מילאה את חובתה, היתעלמה מהחלטת ועדת הערר למשת שנה, וכיום היא מבקשת לקבל לידיה תשריטים עדכניים.
...
כאמור, אני דוחה טענה זו. אנמק מסקנתי זו בקצרה: ראשית, אני מקבל את טענת העותרת וטענת רמ"י כי טענה זו הועלתה לראשונה במעמד הדיון והיא לא נטענה מפורשות בתגובת הועדה או בפני ועדת הערר.
משאושר תשריט החלוקה לצרכי רישום על ידי ועדת הערר על הועדה המקומית לאשר את התכנית ולהטביע את חותמתה לצורך רישום פסק הדין בלשכת רישום המקרקעין, וכך אני מורה.
לפיכך, אני מקבל את העתירה ומורה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה לחתום על תשריט החלוקה שהוגשו לאישורה על ידי העותרת לצורך רישום פסק הדין והתשריט המצורף לו בלשכת רישום המקרקעין.
התנהלות זו מצביעה על כך, כי הועדה מנסה בכל דרך שלא לקיים את החלטת ועדת הערר, משיקולים בלתי ברורים לבית המשפט ועל כן אני סבור כי מדובר בהתנהלות פסולה, וזאת אני אומר בלשון המעטה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הוסכם, כי המנהלת המיוחדת תגיש תכנית מפורטת, שמטרתה שינוי תשריט החלוקה בחלקה 17, ולאחר אישור התוכנית יוגש תשריט חלוקה אשר יתאים לתכנית המאושרת (נספח יט לתצהיר מהנדס הוועדה).
אלא שרילוב עמד על כך שתכנית ש/215 לא חלה על המקרקעין, מאחר ואין בה חלוקה של רבעים, סירב לרשום בבקשה את הגבולות על פיה והתעקש שהוועדה תיישר קו עימו בעיניין זה. משעה שנתגלע הסיכסוך בינו לבין מרטינז, הוא עמד על כך שהבעלות במקרקעין היא ברבעים והצגת תשריט שמראה אחרת, לא הוותה אופציה.
בסעיף 5 בהחלטה זו נאמר במפורש כי "... מהנדסת הוועדה המקומית מבקשת להביא לידיעת המליאה כי במיגרש זה קיימות בקשות נוספות אשר נדונו בפני הועדה. בכל אחד מהמקרים התבקשו השותפים להמציא תשריט חלוקה כנדרש תואם לתוכניות המאושרות בכדי לעגן את הבעלויות ואת המגרשים. על החלטת הועדה המקומית בבקשה של מר רילוב הוגש ערר על ידי המבקש (רילוב). וטרם התקבלה החלטת וועדת הערר" (ההדגשה במקור - א.ר.).
...
סיכום א. לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה, על כל ראשיה.
ב. התובעת, שנכנסה בנעליו של רילוב ז"ל, תישא בהוצאות המשפט, כמפורט להלן: התובעת תשלם לכל אחת מהנתבעות 1 ו - 2 שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.
התובעת תשלם לנתבע מס 4 שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען בעתירה המנהלית כי למרות החלטתה הברורה של ועדת הערר, סירבה המשיבה לחתום על התשריט לצורך רישום החלקות בלישכת רישום המקרקעין.
לעתירה צורפה רמ"י שטענה בתשובתה ש-"לא היה כל טעם" בהתנהלות המשיבה "שלא להשלים את אישורו של תשריט החלוקה...". במעמד הדיון בעתירה, טענה ב"כ המשיבה כי זו אישרה את תשריט החלוקה על-פי החלטת וועדת הערר אולם, שלב אישור התכנית לצרכי רישום טרם החל ולשם כך יש צורך בהגשת תשריט מדידה מעודכן.
קבעתי כי תשריט עדכני הוגש לועדה לאחר הגשת העתירה והדבר לא הביא לשינוי בעמדת הועדה.
...
נראה, כי אי קיום ההחלטות שניתנו עד היום (החל מאי מתן החלטה בבקשה הראשונה של המבקשת, כלה באי קיום החלטת ועדת הערר ועד לאי כיבוד הוראות פסק הדין) מוביל למסקנה כי המשיבה פועלת משיקולים זרים ויש להצר על כך שגוף מנהלי פועל לסיכול החלטות שיפוטיות.
לאור האמור לעיל אני מקבל את הבקשה כנגד המשיבה ודוחה אותה כנגד המשיב מס' 2 שלא היה צד לפסק הדין.
כאמור, הבקשה כנגד המשיב מס' 2 נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

במקרה זה נקבע בסעיף 140 לחוק זכות ערר לגבי החלטה לסרב לאשר תשריט חלוקה.
כן נקבעה בסעיף 142 נקבעה זכות ערר על החלטה לאשר לראשונה תשריט החלוקה (המחוקק העניק זכות ערר למתנגד אך ורק לגבי שינוי תשריט חלוקה שכבר אושר).
...
בטרם סיום יודגש כי אין בידי לקבל את הטענה שהשמיעו חלק מהמשיבים, לפיה בית משפט זה נעדר סמכות לדון בבקשה לסעד זמני, משום שהסעד הזמני מופנה כלפי אדם פרטי.
נסיבות העניין בכללותן, כפי שעולות בבירור בתיאור השתלשלות העניינים העובדתית, מובילות למסקנה כי יש מקום ליתן צו ביניים, עד לבירור והכרעה בעתירה לגופה.
בסיכום הדברים, אני מורה על הקפאת תוקפו של היתר בניה מספר 20160113, שניתן ביום 3.7.17 על ידי הוועדה המקומית, וזאת עד להכרעה בעתירה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

כן דחה את העתירה ככל שהיא נוגעת להחלטת ועדת הערר אשר סרבה לבטל את היתר הבנייה שניתן למשיבה 3 לבנות את הבנין נשוא המחלוקת.
ביום 23.10.1994 אושרה להפקדה תכנית 5/במ/188 שיזמה המשיבה 3 (להלן: "התכנית"), המתייחסת לחלקה 103, ועיקרה "יצירת מסגרת תכנונית להקמת איזור משולב מגורים ומסחר במרכז גילת, ע"י שינויים ביעודי הקרקע וקביעת הנחיות ומיגבלות בנייה". ביום 1.10.95 הוצא היתר על-פי התכנית לבניית בנין בן 12 קומות על חלקה 103, שבו 220 יחידות למגורים וכן משרדים וחנויות (להלן: "הבניין").
המערערים הגישו ב-20.9.04 ערר על החלטת הודעה המקומית, אשר נדחה בנימוק כי על פי תורת הבטלות היחסית, אין "לבטל היתר שניתן בשנת 95 במקרה דנן שהבנין אוכלס". המערערים הגישו עתירה לבית-המשפט המחוזי, במסגרתה עתרו לביטול התכנית, וכן לביטול תשריט החלוקה והיתר הבניה שהוצא מכוח התכנית.
...
בנסיבות הענין, צדק בית המשפט המחוזי בהחליטו כי דין העתירה להידחות על הסף מחמת שיהוי.
מסקנה זו מתחזקת גם נוכח שני הגורמים הבאים: ראשית, מאחר שעיקר טיעוניהם של המערערים כנגד הליכי התכנון נסב על פגיעה בזכויותיהם הקנייניות ברכוש המשותף במיתחם, עשוי להיות כי פתוח בפניהם ערוץ התביעה הקניינית כנגד משיבה 3 במטרה לקבל את שווה-הערך הכספי לזכויותיהם שנפגעו, אם ובהנחה שיוכיחו זכויות אלה ואת היקף הפגיעה בהן.
מכל הטעמים האמורים גם יחד, דין הערעורים להידחות מטעמי שיהוי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו