אכן, לפי אחת מהחלטות ועדות הערר, ניתן לאשר בנייה מכוח תמ"א 38 אם יש תוספת מינורית כגון סגירת חללים קיימים במבנה שכן, תוספת מינורית, כזאת אינה רלבאנטית לחזוק המבנה.
...
המערערים סבורים, שהתנגדות המשיבים מבוססת על הנחה שגויה, לפיה יהא בבנייה שיבצעו המערערים כדי לסכל אפשרות בנייה לפי תמ"א 38, ומשכך, אם יוכח כטענת המערערים, שאין בבנייה כדי לסכל בנייה לפי תמ"א 38 הרי שהתנגדות המשיבים תימצא כהתנגדות חסרת תום לב.
אולם, כב' המפקחת דחתה על בסיס הפסיקה הרלוונטית את טענתם זו של המערערים, בציינה כי "אין לשלול את האפשרות שהבנייה שמבקשים הנתבעים לבנות, הכוללת בניית חדר, חדר שירותים וממ"ד, תימצא בנייה שאינה מינורית, אשר יש בה כדי לסכל אפשרות לבנייה לפי תמ"א 38, ולטעמי אין זה מתפקידה של ערכאה זו לבחון את הכדאיות הכלכלית של יישום תמ"א 38 על בית זה. משקבעה הפסיקה כי נימוקי התנגדות אלו נימוקי התנגדות סבירים הם, אף אני סבורה כך". (ההדגשה שלנו).
האמנם ניתן לקבוע בנסיבות אלה שהתנגדותה של המשיבה , הגב' כסיף, נגועה בחוסר תום לב? נראה לנו שהתשובה לשאלה זו מתייתרת.
כאמור, כל קביעותיה ומסקנותיה של כב' המפקחת מקובלות עלינו ולמעשה, אף ניתן היה לקצר בהרבה את פסק דיננו ולקבוע, כי אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שקבעה כב' המפקחת בפסק דינה; הממצאים שנקבעו בפסק הדין תומכים במסקנה המשפטית, שאין לגלות בה טעות שבחוק.
נוכח כל האמור לעיל, אנו דוחים את הערעור ומחייבים את המערערים, ביחד ולחוד, לשלם למשיבים שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 12,000 ₪ (כולל מע"מ).