מהות הבקשה להיתר בעיניין אלימלך 6 והשתלשלות ההליך בנוגע אליה - במסגרת הבקשה להיתר, התבקשה הריסת מבנה קיים ובו 15 יחידות דיור, בן 2 קומות מעל קומת עמודים מפולשת ודירות בקומת הקרקע, ובניית ביניין בן 8 קומות מעל קומת קרקע וקומת גג חלקית (10 קומות ברוטו), ובו 53 יחידות דיור מתוכן 2 דירות גן בקומת הקרקע ו-3 דירות פנטהאוז בקומת הגג, מעל 2 קומות מרתפי חניה משותפים עם חלקה 394 (רחוב אלימלך 4), ובהן 53 חניות, מתוכן 6 במכפילי חניה תת קרקעיים במרתף התחתון (לעיל ולהלן: "הבקשה להיתר בעיניין אלימלך 6").
בכלל כך, התייחסה ועדת הערר לטענות הנסבות על סמכות הועדה המקומית לקיום דיון במליאה בעיניין אלימלך 4, למעמדה של תכנית ג/53 אשר הופקדה ולא אושרה, למספר יחידות הדיור כפי שאושרו, לחישוב הזכויות (אשר נקבע כי נעשה באופן שגוי כך שהתווספו 13 מ"ר לכל דירה חדשה ככל הנראה הואיל והעותרת לא התבססה על הבנוי הקיים), סימון שטחי מחסנים שגוי וקוי ביניין.
אלא שבתכנית זו אף הוקנה לועדה המקומית שיקול הדעת: "לא לאשר את תוספת הקומות וההקלות מטעמים תיכנוניים שיירשמו ובילבד שתינתן למי שעלול להפגע היזדמנות לטעון". במקרה דנן, בחנה ועדת הערר את נתוני המקרקעין וקבעה כי אמנם נכון שרחוב אלימלך בחלק המשיק למקרקעין הוא ברוחב 12 מטרים ואולם, ועדת הערר הוסיפה וציינה כי למרות זאת, אין לאפשר מעבר לשמונה הקומות אשר אושרו על ידה.
...
לטענת העותרת משהחליטה ועדת הערר להעדיף את אינטרס החיזוק על פני התכנון המתחמי ובשים לב לאמירותיה על התכנון המתחמי, הרי שלא היה מקום ששיקול התכנון המתחמי ישפיע על החלטתה בסיכומו של דבר.
אלא שבתכנית זו אף הוקנה לוועדה המקומית שיקול הדעת: "לא לאשר את תוספת הקומות וההקלות מטעמים תכנוניים שיירשמו ובלבד שתנתן למי שעלול להיפגע הזדמנות לטעון". במקרה דנן, בחנה ועדת הערר את נתוני המקרקעין וקבעה כי אמנם נכון שרחוב אלימלך בחלק המשיק למקרקעין הוא ברוחב 12 מטרים ואולם, ועדת הערר הוסיפה וציינה כי למרות זאת, אין לאפשר מעבר לשמונה הקומות אשר אושרו על ידה.
אשר לתכנית זו האחרונה הנני מוצאת להוסיף ולהדגיש כי אינני מקבלת גם טיעונה של העותרת ולפיה למצער יש להתייחס לחלקים המקצועיים בתכנית זו ובכלל כך למשל לקביעתה ולפיה תתאפשר בניית בניינים בני 9 קומות במתחם, קביעה ממנה נובע כי אין בכך בעיה מבחינת היבטים נופיים.
סוף דבר;
לאור כל האמור והמפורט אינני סבורה כי נפל פגם בהחלטת ועדת הערר בכלל וכזה המצדיק התערבות שיפוטית בפרט ומשכך – העתירה נדחית.