מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר ובקשת הארכת מעצר של קטין

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בנוסף, כך נטען, במסגרת פעילותם פירסמו העוררת והנאשמים הנוספים פרטים מתוך הליכים חיסויים בעיניינם של קטינים, על מנת לחבל בהליכי אימוץ של אותם קטינים.
במסגרת בקשה שנייה להארכת מעצרה של העוררת, בקשה שנענתה, עמד בית משפט זה בהרחבה על פרטי הפרשה ועל הליכי המעצר שהתקיימו בעיניינה של העוררת, שנתונה במעצר מיום 27.2.2017 (ראו בש"פ 2525/18 מדינת ישראל נ' שם טוב (17.4.2018)); ומשכך הדברים יובאו להלן אך בתמצית.
...
העוררת סבורה כי אף אין לפסול מפקחים ששירות המבחן קבע שלא נפל בהם כל דופי, ועם זאת לא מצא אותם מתאימים רק משום שהביעו הזדהות עם העוררת או עם עמדותיה כנגד רשויות הרווחה; שכן פסילה על רקע האמור יש בה משום פגיעה בעיקרון חופש הביטוי.
עוד ייאמר כי בית המשפט המחוזי סבר כבר בהחלטת המעצר כי אין מקום להבחין בין שלושת הנאשמים בפרשה בהתייחס לרמת מסוכנותם, ואני שותפה למסקנה זו בכל הנוגע לעילת המעצר; דעתי שונה ביחס לקביעתו המאוחרת של בית המשפט שלפיה היקף או אופי העבירות המיוחסות לעוררת מצדיקים הבחנה בינה לבין הנאשמים הנוספים עד כדי חריצת דינה למעצר ממושך מאחורי סורג ובריח ושחרורם של שותפיה לכתב האישום למעצר בית.
סוף דבר בהינתן כל האמור לעיל, הגעתי לכלל דעה כי הגיעה העת לשנות מסטטוס המעצר שבו נתונה העוררת מאחורי סורג ובריח ולהעבירה למעצר בפיקוח אלקטרוני ותחת פיקוח אנושי בדירה שבה היא מתגוררת עם בן זוגה בבת ים. הערר אם כן מתקבל במובן זה שהדיון יוחזר לבית המשפט המחוזי לבחינת אפשרות השמתה של העוררת במעצר בפיקוח אלקטרוני לפי [סימן ג'1](http://www.nevo.co.il/law/98568/c1S) ל[חוק המעצרים](http://www.nevo.co.il/law/98568).

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

לפנַי בקשה שנייה להארכת מעצרו של המשיב בפקוח אלקטרוני לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 בתשעים ימים או עד למתן פסק דין בתפ"ח 4366-01-17; וכן ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט א' דראל) מיום 27.6.2018 במ"ת 4413-01-17, במסגרתה הורה על שיחרור המשיב ל"מעצר בית" חלף מעצרו בפקוח אלקטרוני.
לאחר שהתקיים ביום 18.5.2017 דיון בבקשה לעיון חוזר שהגיש המשיב, הורה בית המשפט על שינוי בתנאי המעצר וקבע כי הוא יוכל ליפגוש בילדיו הקטינים.
...
לאחר מכן, ביום 13.7.2017 התקיים דיון נוסף בבקשת המשיב לעיון חוזר במסגרתה ביקש הוספת מפקחים, ובית המשפט נעתר לבקשתו.
בהמשך, ביום 13.9.2017 התקיים דיון בבקשה נוספת של המשיב לעיון חוזר בתנאי מעצרו, שעניינה יציאתו לתפילות במהלך חגי תשרי, ובית המשפט נעתר גם לבקשה זו. ביום 18.10.2017 אישר בית המשפט את בקשת המשיב להעברת מקום הפיקוח האלקטרוני לבית הוריו בירושלים, אולם סירב לבטל את הפיקוח כליל.
בשים לב לכל האמור, הערר והבקשה להארכת מעצרו של המשיב, נדחים אפוא.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בגדר הדיון הנ"ל בא-כוח העוררת מסר עוד כי העוררת נוהגת במקרה שבו עצור מאחורי סורג ובריח "עבר" במהלך תקופת מעצרו האמורה – למעצר בתנאי פקוח אלקטרוני – להגיש בקשה להארכת מעצרו של העציר, וזאת לאחר חלוף 18 חודשים ממועד מעצרו בפקוח אלקטרוני, כאשר בתוך תקופה זו נכללים (לפנים משורת הדין לשיטתה) גם ימי המעצר מאחורי סורג ובריח.
לבסוף אציין כי ער אני לדעתו השונה במשתמע של חברי השופט נ' סולברג ב-בש"פ 5060/16 הנ"ל, במסגרתו פסק כי ימי מעצר בפקוח אלקטרוני אינם באים במניין ימי המעצר לפי [סעיף 62](http://www.nevo.co.il/law/98568/62) לחוק המעצרים, וזאת גם כאשר מדובר בקטין, בהטעימו, בין היתר, כי הראציונאל שנקבע ב-ע"פ 7768/15 הנ"ל, לעניין ניכוי ימי מעצר בפקוח אלקטרוני מעונש מאסר, תקף, לשיטתו, אף כאשר מדובר בחישוב ימי מעצר לעניין בקשה להארכת מעצר, כאשר העציר הוא קטין (שם, פיסקאות 11-10, 14 להחלטה הנ"ל).
...
להשקפתי, משהגעתי למסקנה כי ספירה מעורבת נדרשת על פי דין – היעלה על הדעת כי כך יהיה לגבי בגיר אך לא לגבי קטין? הרי אין בכך חידוש אם אומר כי יש להקפיד יותר בכל הקשור למעצרו של קטין, לעומת מעצר בגיר.
כך או כך, החשוב לענייננו הוא כי אין בהחלטה בעניין פלוני, להשקפתי, לסתור את המסקנה אליה הגעתי בסוגיה המונחת לפתחנו.
אך כל עוד הדבר לא נעשה, נראה כי אין מנוס מכך שבית המשפט יתייחס לסוגיה על פיו מיטב שיקול דעתו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

סיכומם של דברים, לנוכח כל הטעמים המפורטים לעיל, לא שוכנעתי כי נסיבותיו של העורר מצדיקות, לעת הזו, לשנות מהחלטתו של בית המשפט קמא אשר הורה על מעצרו עד תום ההליכים מאחורי סורג ובריח, ודחה את בקשותיו לעיון חוזר בהחלטה זו. יחד עם זאת, ברוח הוראותיו של חוק הנוער בעיניין הארכת מעצר של קטינים, אין באמור לעיל כדי למנוע מהעורר לשוב ולפנות לבית המשפט קמא בבקשה נוספת לעיון חוזר בתנאי המעצר לפי סעיף 52 לחוק המעצרים, וזאת לאחר תום פרשת התביעה בתיק העקרי.
...
כאשר בקשה מסוג זה מוגשת לבית המשפט, ובנימוקי הבקשה מפורטת התשתית הראייתית הלכאורית, על הבקשה להבחין באופן ברור בין הראיות העומדות לחובתו של כל אחד מהנאשמים (המשיבים בהליך המעצר), על מנת שלא להטעות את בית המשפט באשר לחוזקה של תשתית ראייתית זו. בהקשר זה, מקובלת עליי טענת בא-כוח העורר, לפיה לא היה מקום לכרוך את עניינם של העורר ומוחמד יחדיו בבקשה למעצר עד תום ההליכים.
איני מקבל את טענת בא-כוח העורר לפיה בית המשפט קמא לא שקל כדבעי את עובדת היותו של העורר קטין בעת ביצוע העבירות המיוחסות לו במסגרת ההחלטה על מעצרו.
סיכומם של דברים, לנוכח כל הטעמים המפורטים לעיל, לא שוכנעתי כי נסיבותיו של העורר מצדיקות, לעת הזו, לשנות מהחלטתו של בית המשפט קמא אשר הורה על מעצרו עד תום ההליכים מאחורי סורג ובריח, ודחה את בקשותיו לעיון חוזר בהחלטה זו. יחד עם זאת, ברוח הוראותיו של חוק הנוער בעניין הארכת מעצר של קטינים, אין באמור לעיל כדי למנוע מהעורר לשוב ולפנות לבית המשפט קמא בבקשה נוספת לעיון חוזר בתנאי המעצר לפי סעיף 52 לחוק המעצרים, וזאת לאחר תום פרשת התביעה בתיק העיקרי.
סוף דבר, אני מורה על דחיית הערר ועל קבלת הבקשה להארכת מעצרו של העורר ב-45 ימים מיום 8.10.2019 או עד למתן פסק הדין בתפ"ח 24276-01-19 בבית המשפט המחוזי בנצרת, לפי המוקדם.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

הדיון הסתיים בשעה שלוש אחר הצהרים, וב"כ המבקש שרבט מספר מילים בכתב יד ותחת הכותרת "הודעת ערר דחופה" כתב: "מוגשת הודעת ערר כנגד החלטת [...] לפיו הוארך מעצר של העורר עד ליום 26/6. בגלל הדחיפות הטיעונים יובאו בעל פה". המבקש הלין בבקשתו על כך שבית המשפט המחוזי לא קיים דיון בעיניינו, הגם שזימן את הצדדים והעלה את המבקש לאולם.
דומני כי בנסיבות העניין, ובמיוחד בהנתן כי מדובר בהארכת מעצר שניה של קטין כבן 14, ניתן היה לנהוג בגמישות, לשמוע את טיעוני הסנגור או לדחות את הדיון בשעה, ואף פחות מכך, על מנת לאפשר לסנגור להגיש ערר מתוקן כדבעי, גם אם בכתב יד. במאמר מוסגר: העובדה כי בתי משפט השלום והמחוזי נמצאים באותו ביניין, מאפשרת לשני הצדדים, גם למישטרה וגם להגנה, לערור באופן מיידי לאחר מתן החלטה של בית משפט השלום.
...
יש להצר על כך שבמקום להגיש לבית המשפטי המחוזי בקשה מהירה לעיון חוזר, והפעם תוך ניסוח ערר כדבעי (ואפילו מודפס), העדיף המבקש לפנות אל בית המשפט העליון בבוקר יום שישי בבקשה דכאן, שאפילו אם הייתי נעתר לה, הדבר היה מצריך את הבאתו של המבקש מתחנת המשטרה בבית שאן, על כל הכרוך בכך.
סוף דבר שהבקשה נדחית.
עם זאת, אני מורה כי יש להביא את המבקש לבית המשפט המחוזי בנצרת לדיון בערר בפני השופט תורן המעצרים ביום ראשון ה-25.6.2017 עד לשעה 10:00, על מנת לקיים דיון כהלכתו בערר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו