אשר על כן טען ב"כ הנאשם כי במקרה זה יש לחרוג ממיתחם העונש ההולם לקולה, במסגרת הטלת המאסר בפועל, וזאת בשל הסיכוי הממשי לשקום בעיניינו של הנאשם, ובשים לב למוטיבציה הרבה והכנה שהביע לעניין ההישתלבות בהליך טפולי, כפי שהתרשמו הן שירות המבחן והן מותב זה ובית המשפט העליון, וכן לעובדה כי שולב בהליך טפולי במסגרת בית הכלא והיה מוכן אף להישתלב בקהילה סגורה ביודעו כי זה לא ימנע מאסרו בהמשך במסגרת גזירת עונשו.
כך למשל בע"פ 579/22 מדינת ישראל נגד אגבריה ואח' (13/06/22) נקבע כי:
"עבירות הנשק הפכו זה מכבר למכת מדינה. חומרתן היתרה של עבירות אלה, פגיעתן הקשה והשפעתן על תחושת הבטחון של כלל אזרחי המדינה, זכו להתייחסות נרחבת בפסקי דין רבים של בית משפט זה. צוין כי עבירות אלה מייצרות במהותן איומים וסיכונים משמעותיים לשלום הציבור ובטחונו ... והן מהוות בסיס לבצוע פעילות עבריינית, פשיעה לאומנית ופעולות טירור מסכנות חיים ... זמינותם ונגישותם של כלי נשק בלתי חוקיים מאפשרות שימוש תדיר בנשק ככלי לפיתרון סכסוכים, לעיתים תוך ירי באיזורי מגורים, וגביית קורבנות בגוף ובנפש".
ראו גם דברי בית המשפט העליון בע"פ 1332/04 מדינת ישראל נגד פס ואח' (19/04/04):
"גם אם נכון הדבר כי עד כה רמת הענישה בעבירות של החזקת נשק אינה גבוהה, הרי שהמציאות השוררת היום בארץ – זמינותו של נשק חם ורב עוצמה שיש עמו פוטנציאל להסלמה באלימות העבריינית והאידאולוגית כאחד – מחייבת מתן ביטוי עונשי הולם והחמרה ברמת הענישה ... אם אכן נהגו בתי-המשפט בסלחנות עד כה בעבירות נשק, ניתן לומר כי לא הרימו תרומה מספקת לעקירת התופעה של החזקה או נשיאה של נשק, שהתפשטה במקומותינו והתדרדרה לשימוש בו בידי גורמים המסכנים את שלומו ואת בטחונו של הציבור".
כמו כן, לאחרונה נקבע בע"פ 5602/22 מדינת ישראל נגד פלוני (14/09/22) (להלן: "פס"ד פלוני") כי: "... מדיניות הענישה בעבירות נשק שבית משפט זה קבע בשורה ארוכה של פסקי דין הופנמה אך באופן חלקי – וחבל שכך.... בית משפט זה יישם את מדיניות ההחמרה האמורה ביחס לכלל עבירות נשק בשורה ארוכה של פסקי דין ... מדיניות בלתי-מיתפשרת זו קיבלה באחרונה ביטוי סטאטוטורי בסעיף 144(ז) לחוק אשר חוקק במסגרת תיקון מס' 140. ... הענישה המחמירה והבלתי מיתפשרת כאמור צריכה לחול ללא סייגים על כל נאשם בגיר באשר הוא, שכן "בטיפולנו בעבירות [נשק] מסוג זה ובמבצעיהן, להרתעת היחיד והרבים ולהרחקת עברייני הנשק מהחברה על ידי השמתם בין כותלי הכלא לתקופות ממושכות יש מעמד בכורה".
לא זו אף זו, תיקון 140 לחוק העונשין, אשר ניכנס לתוקף טרם ביצוע העבירות עליהן נותן הנאשם את הדין, קובע לצד עבירת הנשק בה הורשע הנאשם עונש מיזערי בן 30 חודשים (רבע מהעונש המירבי שהוא 10 שנות מאסר בגין עבירת הנשק).
בע"פ 3156/11 זראיעה נגד מדינת ישראל (21/02/12) נדון עירעורו של מי שהורשע בבצוע עבירת נשיאת והובלת נשק והסתייעות ברכב לבצוע פשע, וזאת לאחר שהודה בכך שבעת שנסע ברכבו הסליק בו אקדח, מחסנית טעונה וקופסאות כדורים, אשר נתפסו בחיפוש שיגרתי שביצעה המישטרה.
בית המשפט המחוזי דחה את ערעור המבקש על גזר הדין, תוך שקבע כי אומנם המבקש עשה "מאמצים ראויים לשבח להמחיש כי פניו לאפיק הטיפולי", ונסיבותיו המשפחתיות אינן פשוטות, אולם חומרת מעשיו, אשר התבטאה בסיכון עוברי אורח כתוצאה מנהיגתו, לצד זלזולו המובהק בצוים שפוטיים, מצדיקים הטלת ענישה ממשית בעיניינו.
...
לאור האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בגין מכלול מעשיו של הנאשם נע בין 48 – 62 חודשי מאסר בפועל.
סוף דבר
בשוקלי את כלל השיקולים לחומרה ולקולה במקרה דנן באתי לכלל מסקנה כי על אף הנסיבות לחומרה בעניינו של נאשם זה – עברו הפלילי לצד הצורך בהרתעת הרבים - המצדיקות הטלת ענישה ברף הבינוני של המתחם, במקרה זה ניתן להסתפק בענישה ברף הנמוך של המתחם, לאור הבעת המוטיבציה של הנאשם לשיקום לצד שילובו בהליך שיקום בין כותלי בית הסוהר.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
48 חודשי מאסר בפועל מהם ינוכו ימי מעצרו.