הועדה אימצה את חוות דעת היועץ המומחה בראומטולוגיה, מיום 15/11/15, וקבעה למערערת 20% נכות בתחום זה. לשם סיכום הדיון, הפניתה הועדה את המערערת לבדיקת יועץ מומחה בפסיכיאטריה ומומחה יועץ בתחום פה ולסת.
בפרק ו' לחוות הדעת תיאר היועץ את ממצאיו כדלקמן:
"נכנסת לחדר הבדיקה עם צליעה ושימוש בקב קנדית. עולה בכוחות עצמה על מיטת הבדיקה. אין נפיחות, אין הגבלה בתנועה ואין קשיון של הפרקים. קיימת רגישות ... שורשי כפות ידיים, ידיים, זרועות, שוקיים, ירכיים שמתאים לפיברומיאלגיה".
נוכח הממצאים האמורים נקבעה למערערת נכות יציבה בשיעור 20%, בגין פיברומיאלגיה, לפי פריט ליקוי 35(1)(ג).
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בפרוטוקולים של הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ושקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין יתר טענות הערעור להידחות.
דין טענת המערערת להידחות, מהטעם שהנכות הרפואית שנקבעה למערערת מיום 1/9/15, בשיעור 48%, לא עוברת את הסף המזכה לצורך בחינת אי כושרה כמשתכרת, בהתאם לסעיף 208(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995.
מובהר, כי משהסכים המשיב להחזיר את עניינה של המערערת לוועדה הרפואית לעררים, ייתכן שהוועדה תגיע לכלל מסקנה שיש להעלות את דרגת הנכות הרפואית המשקוללת.
סוף דבר
לאור כל האמור, עניינה של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים, בהרכבה מיום 10/3/16, על מנת שתעיין בחומר הרפואי הנוגע לסרטן העור וכריתת ממצא BCC, ובמידת הצורך תשקול היוועצות עם מומחה בתחום העור.