מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור פסלות שופט שאינו מעכב את המשך המשפט

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שופט לא ישב בדין אם מצא, מיזמתו או לבקשת בעל דין, כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט.
הלכה היא כי "מעצם היות הבקשה לפסלות שופט בקשה המטילה צל כבד על השופט אישית ועל מערכת השפיטה, מתחייבות ראיות משמעותיות לשם הוכחת קיומה של עילת פסלות" (עפ"ס 36812-11-15 א.מ.ן משאבי אנוש בע"מ- מדינת ישראל מיום 26.11.16 והאסמכתאות המפורטות שם).
השגות על החלטות בית המשפט מקומם בהליכי ערעור רגילים, על פי סדרי הדין ולא בהליכי פסלות (ע"א 7831/14 וינברג נ' גרינבוים, (ניתן ביום 23.12.14)).
שופט ייפסל רק כאשר יוכח כי יש בהתבטאותו כלפי בעל דין משום גיבוש עמדה סופית היוצרת חשש ממשי למשוא פנים, באופן המייתר את המשך המשפט בפניו (ע"א 6225/08 פלוני נ' פלונית (לא פורסם),(ניתן ביום 29.06.2008).
בהחלטות מיום 26.7.20 שקלתי את היתנגדות התובע להארכת המועד ומצאתי כי אין במתן ארכה זו כדי לעכב את הטיפול בתיק ולפיכך קבעתי כי יש לקבל את הבקשות ולהתיר לנתבעות להגיש את כתב הגנתן עד ליום 17.8.20.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בטענות הצדדים כמו גם בהלכות המובאות לעיל, נחה דעתי כי לא מתקיים ניגוד עניינים ועל כן אני דוחה את בקשת הפסילה.
נוכח החלטתי זו הבהיר התובע מהם המסמכים המהווים את כתב תביעתו המתוקן ומהם המסמכים המהווים בקשות חדשות.
סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אפילו טענה לפסלות שופט שנדחתה, לא מעכבת את המשך הדיון: "בקשה לפסלות שופט
(ב) החליט בית המשפט לדחות את טענת הפסלות, ימשיך את הדיון כסדרו, זולת אם הורה אחרת.
"תקנה 145 – בדומה לתקנות 466 ו-467 לתקנות הקודמות, ככלל הגשת ערעור לא תעכב את ביצוע ההחלטה שעליה מערערים.
...
" ביום 17/10/2021 ניתנה החלטת בית המשפט בשאלת האחריות ונקבע בה: "4. סוף דבר
אני קובע דיון במעמד הצדדים ליום 2.11.2021 בשעה 09:00 המזכירות תזמין לדיון זה את המומחה המהנדס ניר אנג'ל מרחוב יגאל ידין 37, מודיעין.
בנסיבות אלה מתבקש כבוד בית המשפט להיעתר לבקשה.
" ביום 1/11/2021 ניתנה החלטת בית המשפט: "אני דוחה את הבקשה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט הוסיף וציין כי "חוסר שביעות רצון של [המערער] מהחלטות שיפוטיות שניתנו על ידי בית המשפט, אין בו כדי להקים עילה לפסילת שופט", וזאת במיוחד כאשר מדובר בהחלטות דיוניות.
בית המשפט הוסיף וציין שנוכח פסק הדין בע"א 7499/18, העובדה "שלא איפשר [למערער] להרחיב טיעוניו בסוגיות החורגות מהשאלה היחידה שנותרה במחלוקת, אינה יכולה להצביע על משוא פנים". לבסוף, ציין בית המשפט כי עתוי הגשת בקשת הפסלות מצביע על חוסר תום ליבו של המערער ועל רצונו לעכב את ההליך, וזאת במיוחד על רקע הבקשות הקודמות שהוגשו על ידו, וכן על רקע הודעתו של המערער כי בכוונתו להגיש ערעור על ההחלטה בבקשת הפסלות עוד בטרם זו ניתנה ולפני שבחן את נימוקיה.
בעקבות ההחלטה שלא לעכב את ההליך בפני בית המשפט קמא, ביום 5.11.2020 ניתן פסק דין בהליך, אשר הורה על מתן צו כנוס נגד המערער.
כמו כן, וכפי שציין בית המשפט קמא, חלק לא מבוטל מטענות המערער הועלו בשיהוי ניכר ובמועד אשר מעלה חשש כי המערער ביקש בדרך זו להוסיף ולעכב את המשך ההליך בפני בית המשפט קמא.
...
עוד טען המערער כי יש לדחות את בקשת הבנק בשל טענות נוספות שונות.
למעלה מן הצורך אציין כי דין הערעור להידחות גם לגופו.
התייחסות בית המשפט קמא בהחלטתו מיום 26.7.2020 לפסקי הדין הזרים נאמרה בהקשר הבקשות שבפניו, והוא אף הבהיר כי קביעה זו נעשית "מבלי לחוות דעה ביחס לבקשת הכינוס לגופה, לגביה יינתן פס"ד בבוא העת". ברי כי אין בהתייחסות זו כדי להוביל למסקנה כי דעתו בשאלה העיקרית שעמדה בפניו, בהתאם לפסק הדין בע"א 7499/18, "ננעלה" וכי הדבר מצדיק את פסילתו.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער טוען כי באותה החלטה הפנה המותב לאמור בפסק דיני בעירעור הראשון, שם ציינתי כי "היה על בית המשפט לידון בבקשת הפסלות הראשונה ולהחליט בה בטרם קיבל החלטות נוספות" (פסקה 10), ולצד זאת הובהר כי אין בכך בלבד כדי להקים עילת פסלות.
המערער מציין כי המותב קבע שמדובר בבקשה טכנית-דיונית וכי אין בכוונתו לתת החלטה מהותית טרם שיכריע בבקשת הפסלות, אך בכך שהמותב נתן החלטה טוען המערער כי "פעל בנגוד להוראת כב' הנשיאה אליה הפנה". עוד טוען המערער כי המותב לא היתייחס לבקשתו לעכב את המשך ניהול ההליך עד להכרעה בעירעור דנן, ואף לא דן ב"רובן" של הטענות שהעלה המערער, אלא הסתפק בקביעה כי "מקומן בהליכי ערעור, ואין מקום להתנצח עם טענות אלו", וזאת חרף שהמערער הבהיר, לטענתו, מדוע אין מדובר בטענות "ערעוריות". דין העירעור להדחות.
בפסקי הדין בעירעור הראשון (פסקה 10) ובערעור השני (פסקה 6) הובהר כי הדרך להשיג על החלטות דיוניות שקבל המותב היא בהליכי העירעור המתאימים, ולא בהליך פסלות שופט – ואיני רואה מקום לחזור על הדברים.
...
לבסוף השיג המערער גם על החלטה נוספת שנתן המותב שבה דחה את בקשת המערער לדחיית מועד דיון, ונטען כי נעתר לבקשות להארכת מועד של המשיבים באופן "לא שוויוני". המערער ביקש כי ככל שתידחה בקשת הפסלות – יעכב המותב את המשך ההליכים בתיק עד להכרעה בערעור על ההחלטה.
המערער מציין כי המותב קבע שמדובר בבקשה טכנית-דיונית וכי אין בכוונתו לתת החלטה מהותית טרם שיכריע בבקשת הפסלות, אך בכך שהמותב נתן החלטה טוען המערער כי "פעל בניגוד להוראת כב' הנשיאה אליה הפנה". עוד טוען המערער כי המותב לא התייחס לבקשתו לעכב את המשך ניהול ההליך עד להכרעה בערעור דנן, ואף לא דן ב"רובן" של הטענות שהעלה המערער, אלא הסתפק בקביעה כי "מקומן בהליכי ערעור, ואין מקום להתנצח עם טענות אלו", וזאת חרף שהמערער הבהיר, לטענתו, מדוע אין מדובר בטענות "ערעוריות". דין הערעור להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה זו נדחתה בהיעדר כל עילה להעביר הדיון למותב שפוטי אחר ובהיעדר כל החלטה אחרת של בית המשפט העליון המונעת ממני מלהמשיך מלשבת בדין בתובענה זו. ביום 21.12.23 הוגשו תגובות המשיבים לבקשה לסעד זמני ובנוסף הגיש המבקש בקשה נוספת לפסול עצמי מלשבת בדין בתיק זה. במסגרת בקשת הפסילה חזר וטען המבקש כי אינני מוסמכת לידון בבקשה לסעד זמני נוכח ההחלטה מיום 28.7.23 בה נעתרתי לבקשת המבקש לעיכוב המשך ההליכים בתובענה עד להכרעת בית המשפט העליון בעירעור אותו הגישו בעיניין בקשתו לפסול עצמי מלשבת בדין ובהנתן הוראת סעיף 77א (ב) לחוק בתי המשפט .
אפרט : הוראת סעיף 77א (ב) לחוק בתי המשפט מדברת בעד עצמה וקובעת כי: "(א) שופט לא ישב בדין אם מצא, מיזמתו או לבקשת בעל דין, כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט.
(ראו ע"א 10064/08 עו"ד יגאל גיל נ' נעמי גל (18.12.2008); יגאל מרזל, דיני פסלות שופט 257 (2006); ע"א 7175 16 חיזבון נ' עוואד (6.12.2016)).
...
לפיכך, משנקט המבקש בפעולה והגיש בקשה מיוזמתו לסעד זמני דחוף ובהעדר החלטה אחרת של בית המשפט העליון, וגם לא החלטה המורה על מניעות ארעית שלי מלהמשיך לדון בתובענה או בבקשה, אין בטיעון המבקש, המתבסס על החלטתי מיום 24.7.23 כדי לבסס טיעונו בדבר חוסר סמכותי מלשבת בדין, אשר תצדיק ניתוב התובענה לדיון בפני גורם שיפוטי אחר.
אשר לחששו של המבקש לקיומו של משוא פנים, נוכח החלטתי מיום 19.12.23, אין לי אלא לחזור ולהדגיש כי בית המשפט עושה מלאכתו על פי הבא בפניו.
אני קובעת את הבקשה הרביעית לסעד זמני שהגיש המבקש לדיון בפני ליום 2.1.24 שעה 9:30.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו