התובע הוסיף וטען שתי טענות ביחס להחלטה: הראשונה, כי על פי הוראת סעיף 345 לחוק הביטוח הלאומי, רשאי הנתבע לסמוך את קביעת ההכנסה אך ורק על שומה סופית שהוצאה על ידי פקיד השומה.
בית הדין הארצי עמד על הזיקה הקיימת בין הכנסה עליה משולם מס הכנסה לבין "הכנסה" לצורך חוק הביטוח הלאומי (ע"ע (ארצי) 1117/01 ברק יוסף נ' המוסד לביטוח לאומי, טרם פורסם, ניתן ביום 3.2.03):
"ד.לענין חיוב החייבים לשלם דמי הביטוח על ההכנסה הנקבעת על פי שומת מס הכנסה, נפסק ... כי "על פי יסודות השיטה של חוק הביטוח הלאומי כיום, תשלומי דמי הביטוח אינם מושתתים על בסיס של גיל, מין מצב משפחתי, מצב רפואי וכיו"ב של המבוטחים. התשלום נקבע, בדרך כלל באחוזים על בסיס הכנסתו של המבוטח, על פי פירוט מקורות ההכנסה שנקבעו בחוק ובתקנות לפיו, במסגרת סף מינימום ותקרת מאקסימום. בסיס הכנסה זה משמש גם כבסיס לתשלום גמלה, מסוג גמלה שהיא מחליפת הכנסה.ו
מעיון בהחלטת הנתבע, ביחס לחיוב בדמי ביטוח לאומי בדין הדירה ברחוב הפלמ"ח, התברר כי הנתבע עצמו מציין בהחלטה כי לא הועבר לעיונו חוזה שכירות בנוגע לנכס ברחוב הפלמ"ח בתל אביב:
"מעיון חוזר בפס"ד וכ"כ בכל חוזי השכירות שהוצגו לפנינו עולה כי: 1. לא הועבר אלינו חוזה של הנכס ברחוב הפלמ"ח בת"א שהושכר למטרת עסק ומוזכר בפס"ד בסעיף 7ג'. "שכר הדירה מהדירה ברח' הפלמ"ח המושכרת ע"י המערער לעסק (גן/משפחתון) תחויב בשעור מס פרותי מלא...".
לפיכך, ניתן לראות באמור בהחלטת הנתבע תימוכין לטענת התובע.
...
מדובר בפרשנות אשר אינה סבירה ואין בידינו לקבלה.
באשר לטענתו הנוספת של התובע, לפיה ככל שהנתבע היה בודק את ההוצאות אשר הוצאו בקשר עם ייצור הכנסות אלו, היה מגלה כי ההוצאות עלו על דמי השכירות, נטעים כי מקובלת עלינו טענת הנתבע כי מדובר בהחלטה אשר הינה בגדר סמכות פקיד השומה.
סוף דבר-
לאור האמור, התביעה נדחית.