מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על קולת עונש לסוהר שהורשע בשוחד

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

ברם, אין זו אלא הערה, פרי מחשבה שלבטח איננו חפצים בגסיסה איטית של אסירים זקנים בתוככי בית הסוהר; זהו ענין למחוקק לענות בו. כאמור לעיל, אציע איפוא לחברי לקבל את העירעור על גזר הדין, ולקבוע כי לגזיאל ירצה עונש של תשעה חודשי מאסר בפועל; יתר רכיבי גזר הדין יעמדו בעינם.
מן העבר השני, הגישה המדינה ערעור על קולת העונש, ובו נטען כי גייר נטל חלק מרכזי בעבירת השוחד ולא שימש רק גורם פאסיבי.
לוי זוכה מתשלום אחד וסכום השוחד שבו הורשע הופחת ל-345,000 ש"ח. העירעור על גזר הדין היתקבל חלקית, כך שעונש המאסר שנגזר על לוי יעמוד על 10 חודשי מאסר בפועל.
...
מקרה זה מדגים את הקושי שבניהול כמה הליכים מקבילים שעניינם באותה פרשה: אנו מצויים בהליך פלילי, ומשעה שאין המדינה מבקשת לראות בהסדר משום ראיה – וטוב שכך – לא התבהר באיזו מסגרת מבוקש להגישו ואיזה משקל יש ליתן לו. סופו של דבר – לא ראינו לקבל את בקשת המדינה.
דוד לוי השופט נ' סולברג: בגין הרשעתו בעבירת מתן שוחד במסגרת האישום הרביעי, הושת על לוי עונש של 22 חודשי מאסר בפועל; שנת מאסר על-תנאי; וקנס בסך של 200,000 ש"ח. בית המשפט המחוזי ציין כי מחד גיסא נתן לוי שוחד בסכום ניכר, ואולם מאידך גיסא לא קיבל בסופו של דבר כל טובת הנאה, שכן פרויקט הילקרסט לא אושר.
מנגד, טוענת המשיבה כי יש לדחות את הערעור על גזר הדין.
בית המשפט המחוזי נימק את ההקלה שהקל על גייר בכך שלא הוכחה כוונת שוחד בעת מתן ההלוואה לבר, אלא זו התגבשה רק בחלוף הזמן, וכן בכך שגייר לא הפיק בסופו של דבר טובת הנאה מן השוחד.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער בע"פ 2915/19 (והמשיב בע"פ 864/19, להלן: המערער) משיג על חומרת העונש והמדינה המערערת בע"פ 864/19 (והמשיבה בע"פ 2915/19, להלן: המדינה) משיגה על קולת העונש, שהועמד על 30 חודשי מאסר בפועל.
המערער הורשע בריבוי עבירות חמורות – ובראשן עבירות שוחד שהעונש המרבי שלצדה של כל אחת מן העבירות עומד על 10 שנות מאסר בפועל – ועונש המאסר שנגזר עליו אינו מתיישב עם עיקרון ההלימה.
עוד צוין בתסקיר כי המערער לוקח אחריות על מעשיו ונוטל חלק פעיל בקבוצה טיפולית בין כתלי בית הסוהר.
...
בנסיבות אלו, ולאור חומרת העבירות ונסיבות ביצוען, לא מצאנו כי היה מקום למצות את האפיק הטיפולי בטרם גזירת הדין.
לאור כל האמור לעיל, הרי שגם בהינתן נסיבות הקולא עליהן הצביע המערער – ובראשן הודאתו, הבעת חרטה והידרדרות מצבו הרפואי – לא ניתן לראות בעונש המאסר הכולל שנגזר עליו ככזה המתיישב עם מלוא החומרה שבמעשיו.
על כן, ובשים לב לכלל לפיו ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין בעת קבלת ערעור על קולת העונש, מצאנו להעמיד את עונש המאסר בפועל על 42 חודשי מאסר.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

זה המקום להפנות גם ל: ת"פ (ב"ש) 35113-05-10 מדינת ישראל נ' חלב (לא פורסם; 29.05.2011), שבגדרו הושת עונש של 20 חודשי מאסר בפועל על קצין שב"ס שהורשע בעבירות של מירמה והפרת אמונים וקבלת שוחד, לאחר שהבריח, בשתי הזדמנויות שונות, לאסיר בטחוני חבר ארגון חללי אל-אקצה (המוכרז כהתאחדות בלתי-מותרת) אשר מרצה עונשו בכלא קציעות – מספר כולל של בין שישה לשמונה טלפונים ניידים.
השופטת חיות הוסיפה וכתבה בעיניין זה כך: "עולה מן הנתונים כי המדינה גיבשה לעצמה אמות מידה שהגיונן עימן עת בחנה באילו מקרים ראוי להגיש ערעור על קולת העונש. כך למשל לא הגישה המדינה ערעור על קולת העונש במקרים של אישום בעבירות סיוע או ניסיון בלבד... לעומת זאת ערערה המדינה על קולת העונש במקרים בהם נגזרו עונשים שבין 30 ל-45 חודשי מאסר על נאשמים שהיו מעורבים ביותר מעסקה אחת ובאופן המעיד לכאורה על דפוס היתנהלות שיטתי של מעורבות בעבירות נשק" (שם, שם).
...
שופטת השופט ס' ג'ובראן: לאחר שעיינתי בחוֹות הדעת של חבריי, החלטתי להצטרף למסקנתו של חברי השופט ח' מלצר, על נימוקיה.
לפיכך, מקובלת עלי עמדתו של השופט מלצר לפיה העונש שהוטל על המשיב חורג לקולה ביחס לחומרת העבירות וכי יש מקום, ככלל, להחמיר בענישה בגין עבירות אלה.
לאור זאת, ולנוכח העובדה שהמשיב הודה ושיתף פעולה עם רשויות האכיפה, ואף לנוכח העונשים המקלים שהוטלו על שותפיו, אני סבור כי העונש שהוטל עליו הוא עונש הולם.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' אלרון: לפנינו ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע (השופט י' עדן) ב-ת"פ 63172-11-20 מיום 31.3.2022, בגדריו נגזר על המשיב, אשר שירת כסוהר בכלא "אלה", עונש של 9 חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות לצד ענישה נלווית.
העירעור נסוב על קולת העונש.
עוד יצוין ביחס להשוואה שערכה באת-כוח המשיב בין העונש שנגזר על ג'בר לבין עונשו של המשיב כי ג'בר הורשע, במסגרת הסדר טיעון, בעבירת הכנסת חומר אסור מסוכן לפי סעיף 52(ב)(1)(ד) לפקודת בתי הסוהר בלבד, בעוד המשיב הורשע במספר עבירות שוחד.
...
לטענת המערערת, אמנם יש ליתן משקל לעובדה שהמשיב לא יזם את לקיחת השוחד והחדרת הסמים לכלא אלא נעתר להצעות ג'בר ואמיר לאחר שאיימו עליו.
יוצא אפוא, כי גם שיקול הרתעת הרבים, מצביע על כך שגזר דינו של בית המשפט המחוזי מקל עם המשיב במידה ניכרת.
ביישום האמור לענייננו, אני סבור כי בהינתן שיקול כבד משקל כהרתעת הרבים – לחומרה, לא היה מוצדק לגזור את העונש בתחתית המתחם בהעדר נסיבות מקלות למכביר, אשר בעוצמתן מאיינות את השפעת הנסיבה לחומרה, ונסיבות מעין אלו – אין בנדון דנן.
סוף דבר: מעשיו של המשיב מכתימים את ארגון שירות בתי הסוהר, על משרתיו, אשר מדי יום עושים את מלאכתם המורכבת במקצועיות ובצניעות, אף שלעיתים הם נחבאים אל הכלים ונחשפים רק באירועים עגומים כבענייננו.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הסנגור טען כי אף שהאקסיומה שהנאשם הוא שהביא על עצמו את העונש נכונה "עדיין במקרים המתאימים הערכאות השונות מחליטות שלא למצות את הדין ועל הימנעות משליחת נאשם למאסר מאחורי סורג ובריח (יצויין שההחלטה לשליחת נאשם, חסר כל עבר פלילי, בגיל 50, לראשונה בחייו, לבית הסוהר, בד"כ תיעשה רק במקרים בהם עונש אחר, לא יוכל להשיג את מטרת המאסר)". הסנגור טען כי מסכת העבירות שעבר הנאשם נעשו כולן בשבוע אחד.
"הלכה היא, כי מצבו הרפואי הרעוע של מי שהורשע בדין, אין בו כדי להביא לשחרורו מעונש המאסר, מקום בו העבירה ונסיבותיה מחייבות הטלתו של עונש כזה. כדברי השופט דב לוין, בהתייחסו לטענה בדבר מצבו הבריאותי הרעוע של מערער שאף הוא סבל מחוליים רבים וקשים, ושגם לגביו נטען כי שבתו במאסר עלולה להחמיר את מצבו ולגרום לו נזק גופני ונפשי, שספק אם ניתן יהיה לרפאם, לאמור:
על שום כך חשוב שיצא מכאן מסר חד וברור: הנוטל שוחד – פותח לעצמו את שערי בית הכלא לתקופה ממשית ומשמעותית! ז. כידוע, ערכאת העירעור אינה ממצה את הדין, גם מקום שהיא מקבלת ערעור על קולת העונש.
...
לדבריו – "השוחד הוא רקבון חברתי ופגיעתו בשירות הצבורי מסוכנת. הקלת ראש בחומרת התופעה תביא להיתמוטטות השרות הציבורי ולהפיכתנו למדינת "עולם שלישי". בנסיבות אלה, אין מנוס אלא לגזור על הנאשם מאסר לריצוי בפועל, למען יראו אחרים ויראו, ואם פגיעתו של מאסר כזה קשה עד מאוד לנאשם, יש לזכור שהוא הביא את עצמו לסיטואציה זו, ולא מדובר בגזירת גורל שרירותית".
סבורני כי שומה על בית המשפט, בבואו לגזור את עונשו של נאשם, לשוות לנגד עיניו את מידת העונש שהמחוקק קבע בצד העבירות אותן עבר הנאשם ולתת למידת העונש האמורה את משקלה הראוי.
סבורני כי בהטילו את העונשים שפורטו לעיל הקל בית המשפט קמא עם הנאשם במידה המחייבת את התערבותנו.
אחרית דבר אשר על כן ולאור כל האמור לעיל אני מציע לחברי הנכבדים כדלקמן: לדחות את ערעורו של הנאשם בע"פ 5674-12-08.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו