בדיון התברר כי העירעור נערך מבלי שחוות דעת יועץ העיניים עמדה בפני ב"כ המערער וכי הוא הסתמך על מכתב המשיב מיום 22.1.2017 בו נכתב: "לידיעתך ביום 22.1.2018 דן בעניינך רופא מומחה בתחום העיניים. לידיעתך, הרופא ממליץ לקבוע אחוזי נכות לצמיתות".
המערער השלים את טענותיו בדיון, ביחס לחוות דעת יועץ העיניים וטען כפי שיפורט בהמשך, כי נפלו פגמים בחוות הדעת אשר מצדיקים החזרת עניינו של המערער לועדה על מנת שתפנה ליועץ חצוני אחר בתחום העיניים.
בענייננו, במסגרת חוות דעתו של יועץ העיניים מיום 22.1.2018, פורטו מימצאי הבדיקה כך: "חדות ראיה 6/5 בעין ימין בעין שמאל 6/18, ללא תיקון אופטי, בסיוע חריר משתפרת כל עין ל 6/9. עיניים שקטות, בעין ימין צלקת סטוראמלת עגולה בקוטר 0.5 מ"מ מחוץ לארבעת המ"מ המרכזיים של הקרנית ללא תגובה סביבה. פרט לכך קדמים תקינים קרקעיות תקינות".
בסיכום הדיון ומסקנות, נכתב כך: "היועץ עיין בחוות דעתו של ד"ר חליחל מיום 14.3.17, מימצאי בדיקת חדות הראיה של היועץ שונים מאלה של ד"ר חליחל ובהתאם לכך הערכת הנכות של ד"ר חליחל בגין ליקוי הראיה אינה תואמת את מימצאי בדיקת היועץ, לעניין כתמים בקרנית מיקום הכתם וגודלו מתאימים לסעיף ליקוי 61(ג) ולא (61(ב) כפי שהציע ד"ר חליחל. נכותו בגין צלקת עומדת על 0 אחוז לפי סעיף 62(ג)".
אשר לטענות המערער המפורטות בסעיפים 6.
ככל ומי מהצדדים יבקש לערער על פסק דין זה, עליו להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וזאת תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין.
...
אולם סביר יותר להניח על רקע האמור לעיל, כי מדובר בטעות סופר, לעומת האפשרות כי מדובר בפגמים מהותיים בעבודת היועץ.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, משלא שוכנעתי כי היועץ או הוועדה נעולים בדעתם, הערעור מתקבל כך שעניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים, באותו הרכב, כדי שתפעל כדלקמן:
יועץ העיניים יבחן את עניינו של המערער מחדש, לרבות ביצוע בדיקה קלינית, ולאחר מכן יציין את ממצאיו.
בנסיבות העניין, המשיב ישלם למערער שכ"ט עו"ד בסך כולל של 1,500 ₪ וזאת תוך 30 יום.