רקע עובדתי
הוועדה היתכנסה מכוח פסק דין בתיק 48719-03-21 מיום 7.7.21 , שבו ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים: " לאור המלצת בית הדין מוסכם עליי כי עניינה של המערערת יוחזר לועדה לערערים (אי כושר), בהרכב שונה, אשר תידון בערר המערערת ממרץ 2019 כנגד החלטת פקיד התביעות ממרץ 19, מבראשית. פרוטוקלים של ועדת אי הכושר בהרכבה הקודם, לא יונחו בפניה. המערערת תוזמן לוועדה ותוכל לטעון בפניה. החלטת הוועדה תהיה מפורטת ומנומקת." ( להלן: פסק הדין המחזיר)
ביום 14.9.21 היתכנסה הועדה לעררים ) אי כושר) מכוח פסק הדין המחזיר בהרכב חדש, ודחתה את הערער אשר הגישה המערערת על קביעת רופא מוסמך, קרי דרגת אי הכושר נותרה בשיעור של 65% החל מיום 1.2.16.
הוועדה נשוא העירעור היתכנסה ביום 14.9.21 , שמעה את המערערת וב"כ וציינה את הנטען על ידי התובעת וב"כ כמצוטט:
" עו"ד- אני מבקש מהועדה להתייחס למכלול ליקויי המערערת, על יכולה להישתכר, ולהתייחס להשפעת כל ליקוי וליקוי לגילה (ילידת 1954), להשכלה, עברה התעסוקתי ונסיבותיה האישיות. אציין כי המערערת אינה עובדת משנת 2011 ולאר הנכות הרפואית שנקבעה לה ראוי כי דרגת אי הכושר תהיה גבוהה יותר מכפי שנקבע. התובעת- עבדתי עד שנת 2010, תחילה בתחום ההוראה ואח"כ בעלת עסק להלבשה תחתונה ובגדי ים, אך לאחר הניתוחים לא יכולתי להמשיך לעסוק בזה. טיפלתי בעינייני הכספים, אך גם זה דרש ניידות וגם זה היא לתקופה מאד מוגבלת. עבדתי כל עוד יכולתי, עשיתי מה שיכולתי והייתי מסוגלת. .. אני פנסיונרית של משרד החינוך, למדתי בהעשרות, אבל זה היה עם הפסקות".
בפרק דיוני הוועדה ונימוקים לקביעה, קבעה הועדה כי :-
"הוועדה היתכנסה בעקבות פסק ביה"ד האזורי לעבודה מיום 7.7.2021. הועדה עיינה בפרוטוקול הועדה הרפואית, מסמכים מתיקו הרפואי, דוח שקום ורופא מוסמך והאזינה ברוב קשב לדברי העוררת ועורך דינה. מדובר בעוררת בת 67, משכילה, בעל השכלה של 15 שנות לימוד, מחזיקה בתואר בחינוך ותעודת הוראה. 20 שנה עבדה בחינוך ובהמשך עבדה כמנהלת כוח אדם בעסק משפחתי. אינה עובדת משנת 2010. לוקה במכלול ליקויים אורטופדיים לרבות ברך ימין, ברך שמאל 20% לכל ליקוי. ירך שמאל 15%, הלוקס ולגוס, מטאטרסלגיה, מחלה שחיקתית וקרסול ימין 10% לכל ליקוי וכן בחומרה קלה בגין דום נשימה בשינה נקבעו 10%. עם השלכות תפקודיות המגבילות אותה במאמץ גופני משמעותי, הרמת משקל , הליכה מרובה ובתנאי שטח לא נוחים ועמידה ממושכת. יחד עם זאת, הוועדה מקבלת החלטת דרג ראשון לפיה יכלה לעבוד באופן חלקי בהוראה פרטנית, השגחה בבחינות, עבודה משרדית, טלמרקטינג ועבודות שוות ערך. הועדה דוחה את העירעור".
באשר לטענת המערערת בקשר להנחת פרוטוקולים קודמים בפני הוועדה בהרכבה החדש, ככלל רצוי עת מתכנסת ועדה בהרכב חדש, שהיא לא תהיה חשופה לפרוטוקולים של ועדות קודמות (ראו המלצת בית הדין הארצי בבר"ע 530/09 בוכובזה - המל"ל מיום 8.4.10).
...
עוד טוענת המערערת כי החלטת הועדה לעררים הינה בגדר מסקנה , ללא הנמקה ולא ניתן לעקוב אחר "הלך מחשבתה" של הועדה.
עם זאת, סבורני שיש בכך דופי, הגם שאינו נעוץ בהתנהלות הוועדה עצמה, שכן הנחת פסק הדין המחזיר בפני הוועדה ( עם הנתונים בדבר אחוזי אי הכושר שנקבעו לתובעת קודם לכן) אינה מתיישבת עם הרציונל העומד בבסיס ההחלטה להחליף את הרכב הוועדה.
סוף דבר - הערעור מתקבל.