השופט אילן סופר
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי לעבודה חיפה (השופט טל גולן; ב"ל 2959-05-23), (להלן – פסק הדין) מיום 29.11.2023, בו נדחה ערעור המבקש על החלטת ועדה רפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 26.3.2023 (להלן – הועדה).
הפגיעה אשר הוכרה כתאונת עבודה בגין ליקוי מסוג "כתמי שמש בקרקפת". וועדה רפואית מדרג ראשון מיום 28.8.2022 קבעה, כי המבקש סובל מ"לנטיגו בקרקפת" המקנה נכות בשיעור 0% לפי סעיף ליקוי 81 (1) שבתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן – התקנות), שעניינו "LUPUS ERYTHEMATOSUS DISCOID FORM", בצורה קלה.
המבקש הגיש ערר על ההחלטה וביום 26.3.2023 היתכנסה הועדה, דחתה את הערר, הותירה את נכות המבקש בשיעור של 0% וקבעה כי "תהליך עורי זה אינו מקנים אחוזי נכות ...".
על החלטה זו הגיש המבקש ערעור לבית הדין האיזורי.
...
מההחלטה שניתנה מיד לאחר מתן פסק הדין, עולה, כי טענות אלו הושמעו בפני בית הדין שהבהיר, כי "אדגיש, שכאשר הצדדים יצאו מחוץ לאולם ביה"ד, הבהרתי במפורש כי אני מבקש לעבור על התיק ולשקול האם יש מקום לכתוב פ"ד בשלב הנוכחי – וכפי שאכן נעשה בסופו של דבר (והכל בגדרי הפררוגטיבה של ביה"ד). מעבר לכך, השלמת טיעון מצד הצדדים ממילא לא התבקשה במעמד זה, ומכל מקום – החלטה בבקשה שכזאת נמצאת בגדר שיקול דעתו של ביה"ד, ולא מצאתי כי נגרעה זכות פרוצדוראלית כלשהי של הצדדים בהקשר זה". מעיון בפרוטוקול הדיון, בכתב הערעור ובבקשה שלפני, עולה כי המבקש לא הוסיף על טענותיו מעבר למה שטען בפני בית הדין האזורי למעט טענות המופנות כלפי הקביעות שבפסק הדין.
התאמת סעיף הליקוי למצב רפואי היא בגדר סמכותן הבלעדית של הוועדות הרפואיות ובית הדין לא מתערב בשיקול דעתן מקום שלא הוכח כי נפלה טעות משפטית בהחלטתו (בר"ע (ארצי) 71456-09-16 המוסד-גולסטני (22.1.2017))
אין בידי לקבל את טענות המבקש ביחס לשוני שבין החלטת הוועדה מדרג ראשון להחלטת ועדת הערר וביחס לנימוקי ועדת הערר.
סוף דבר – הבקשה נדחית.