מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על צוים שהוציא המשיב למערערת

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2024 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

אין כל מניעה כי המשיב יוציא צו חדש לאחר יישום התיקונים בתאור הצוו כפי שהגדיר בית המשפט בהחלטתו על ביטול הצוו ומבקביל להגיש ערעור על ההחלטה לביטול הצוו הקודם, ככל שהמשיב סבור כי היא שגויה.
...
סבורני כי אין מקום להתנהלות המשיב כפי שנעשתה במקרה דנן ואכן יש בה להרבות הליכים, להקים חשש מפני קבלת החלטות סותרות ולהעמיס שלא לצורך על המערכת יותר מאשר לייעלה.
לפיכך גם דין טענה זו להידחות.
סיכומו של דבר דין הבקשה להידחות.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים פתח תקווה נפסק כדקלמן:

נטען כי המקרקעין חולקו ל-10 יחידות ובנוסף ניבנתה מרפסת מקירות וגג מפח מוקצף בשטח של כ-40 מ"ר. ביום 24.12.2009 נעתר בית המשפט בהליך הראשון לבקשת המשיבה, ובהסכמת המערער הוציא נגדו צו הריסה ללא הרשעה שייכנס לתוקף ששה חודשים מאוחר יותר.
המערער לא ערער על הצוים שהוצאו בעיניינו בהסכמתו והוא אינו רשאי לעשות כן בתקיפה עקיפה בהליך הנוכחי [השוו: רע"פ 4398/99 הראל נ' מדינת ישראל, פ"ד נד(3) 637 (10.8.2000)].
...
בית המשפט קמא (כב' השופט ע' מורנו) נעתר למבוקש במעמד צד אחד.
מבלי לגרוע מן המסקנה כי במקרה דנן לא נגרם למערער עיוות דין מן הסוג שצריך להביא לזיכויו (או אף להקלה בעונשו) ראיתי להעיר כי טוב יעשו גורמי הניהול בבית המשפט קמא לבניית מנגנון שיבטיח כי בקשות בהליכי תכנון ובניה הנוגעות למקרקעין לגביהם מתנהל הליך פלילי, וכן בקשות לסעדים זמניים הנוגעים להליך הפלילי, לא יובאו לפני המותב המטפל באותו הליך, אלא לפני מותב אחר.
סוף דבר הערעור, על שני חלקיו, נדחה.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיבה הוציאה נגד המערער צו הריסה מינהלי מכוח סעיף 221 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965, המופנה, לפי הצוו, כלפי בנייה בלתי חוקית במקרקעין בעיר בת ים. המערער השיג על צו ההריסה, ולאחר שההליך טופל על-ידי שני מותבים במחוז תל אביב, הועבר ההליך לטיפולו של המותב.
...
ביום 17.5.2023 דחה המותב את בקשת הפסלות, והבהיר: "מדובר בבקשה מופרכת ומשוללת יסוד [...] אדגיש כי אינני ומעולם לא הייתי מסוכסך עם [ב"כ המערער], לא ידוע לי על איזה 'דין ודברים' מדבר [ב"כ המערער], אך בוודאות אדגיש כי מעולם לא הפניתי 'גידופים' כלפי [ב"כ המערער] או כלפי בעל דין או עו"ד כלשהו, במהלך כל תקופת כהונתי. לא למותר לציין כי טענותיו של [ב"כ המערער] נטענות בעלמא ובאופן ערטילאי, מבלי לציין על איזה חילופי דברים או 'גידופים' הוא מדבר, [ב"כ המערער] אינו מפרט על איזה דיון מדובר, הוא אינו מצרף את פרוטוקול הדיון ואינו מסביר מדוע לא ביקש תיקון הפרוטוקול בסמוך לדיון [...] יתכן כי הוגשה על ידי תלונה נגד [ב"כ המערער] ללשכת עורכי הדין בגין התנהגותו, אם כי הדבר אינו זכור לי (חבל ש[ב"כ המערער] לא טרח לצרף את התלונה לבקשתו, ומן הסתם לא בכדי). אדגיש כי לא ידוע לי על תלונה שהגיש נגדי [ב"כ המערער] ואציין כי למיטב זכרוני, מעולם לא התבקשתי להגיב על תלונה כזו שלטענתו הוגשה לפני כעשור וטרם ניתנה בה החלטה. גם האירוע האחרון שביחס אליו טוען [ב"כ המערער] כי פגשתי אותו (במועד בלתי ידוע) במסדרון בית המשפט בתל אביב והפטרתי כלפיו בנוכחות לקוחו: 'מקווה שאדוני למד את הלקח', כלל הנראה לא התרחש מעולם ומכל מקום לא זכור לי אירוע כזה או מפגש עם [ב"כ המערער] או כל חילופי דברים איתו [...] אחזור ואדגיש כי טענתו הסתמית והבלתי מפורטת של [ב"כ המערער] לפי[ה] 'גידפתי' אותו, מהווה שקר גס שאין בו אלא ניסיון להטיל בי רפש". המותב הוסיף כי כל שזכור לו הוא כי ב"כ המערער ייצג לפניו לקוחות בכמה תיקים כאשר כיהן בבית המשפט לעניינים מקומיים לפני כ-11 שנים, וקבע כי ההליך לא יעוכב עד להחלטה בערעור שכן "סבור אני כי מדובר בבקשת סרק לפסילת שופט שנועדה לגרום להחלפת מותב ולדחיית הקץ". מכאן הערעור שלפניי, בו חוזר המערער על טענותיו ומוסיף כי החלטת המותב בבקשת הפסלות "מוכיחה כי יש דברים בגו, בלשון המעטה". לטענתו, המותב ציין שלא זכור לו המפגש הנטען בבית המשפט בתל אביב, מחד, אך מאידך המותב "קורא ל[ב"כ המערער] שקרן". המערער טוען כי "אם [ב"כ המערער] שקרן, איך יקשיב [המותב] לטענותיו?". המערער מוסיף כי דברי המותב שלפיהם בקשת הפסלות היא "ניסיון לדחות את הקץ" מלמדים שהמותב סבור שההליך הוא הליך סרק שאין לו "סיכוי להתקבל", וכי דעתו כבר "ננעלה" בהקשר זה. כמו כן מבקש המערער את עיכוב ההליך דלמטה עד להכרעה בערעור דנן.
דין הערעור להידחות.
הבהרת המותב, ב"רחל בתך הקטנה", כי טענות המערער חסרות שחר מדברת בעד עצמה, וניסיונו של המערער להיתלות במילים שונות מהבהרת המותב כדי להצדיק את פסילת המותב בהעדר ראיות לטענות החמורות שהעלה המערער – דינו להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ההליך דלמטה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ד' מינץ: ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופט ש' בורנשטיין) מיום 24.4.2022 בע"מ 65109-02-19, בו נדחה ערעור המערערת על שומות בצוים שהוצאו לה על ידי המשיב.
...
ודאי שאין בדברים אלה של בית המשפט כדי להביא למסקנה כי יש להתיר ניכוי אוטומטי של מלוא הסכום הנקוב בתקנה במנותק משאלת הוצאת ההוצאות בפועל.
למותר לציין כי אף אם היה ניתן להסיק מדברי בית המשפט באותו עניין כי מדובר בסכום "נורמטיבי", לא היה בכך כדי לשנות מהמסקנה האמורה לעיל הנשענת על לשון התקנות.
סיכומו של דבר, טענת המערערת באשר לקיומו של "סכום נורמטיבי" אינה עולה בקנה אחד עם הוראות הדין, ודינה להידחות.

בהליך ערעור תיק פלילי בניה (עתפ"ב) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 25.4.23 - יום לאחר שנודע למערער, מפי משיב 3, על צו ההריסה שהוצא כנגד המבנה, הגיש המערער בקשה לבית משפט קמא, לביטול צו ההריסה שהוטל על המבנה, אלא שאז נטען כנגדו ואף הוכרע בהתאם, כי לפי סעיף 254 ט(א)(1) לחוק לא עומדת לו הזכות להשמע שכן לא היה חלק מההליך הפלילי אשר ננקט כאמור רק נגד בעלי המקרקעין האחרים.
...
הערעור נדון והתקבל בהחלטה תמציתית וממצה, לפיה "בנסיבות הייחודיות של המקרה אנו נותנים רשות ערעור ודנים בבקשה כבערעור. על מנת למנוע חשש לעיוות דין, אנו סבורים כי ראוי כי טענות [הצדדים השלישיים (ע.ד.ג.)] יישמעו כסדרן, מוספים כהלכתם, בערכאה הדיונית, קרי, בבית משפט השלום. אשר על כן, אנו מבטלים את פסק דינו של בית המשפט המחוזי ומורים על החזרת הדיון לבית משפט השלום על מנת שישמע את הצדדים ואת [הצדדים השלישיים], כדי לבחון אם יש מקום ליתן צו הריסה או כל צו אחר, ויפעל כחוכמתו. עד למתן החלטה אחרת של בית משפט השלום, אנו מורים על עיכוב בצוע צווי ההריסה וצווי ההתאמה". מחלוקות נוספות עומדת בין הצדדים בין השאר באשר לקיומו של היתר בניה למבנה, תשלומי ארנונה, זימוני המערער לחקירה ועוד.
אלא, שתחזיות אלו ודומותיהן (שעניינן נסיבות אקראיות וקונקרטיות) אינן יכולות למנוע מראש זכות להשגה (שמקורה רעיוני וכולל), הגם שתוכלנה לשמש מצע לחיוב נדיב של המערער בהוצאות לדוגמה לזכות משיבה 1, אם תידחינה טענות המערער בסופו של דבר.
אסכם: המערער, הוא הטוען לזכות, הציג טענה עובדתית ראשונית שאיננה ניתנת לסילוק על הסף ושיש בה ממש, קרי – רישום עדכני ותקף של בעלותו (ב-2/3) במקרקעין; משעבר טוען לזכות קניינית בנכס את המשוכה העובדתית הממשית, לא מניחים כללי הצדק הטבעי לשלול ממנו את זכותו ללא בירור נאות, שמשמעו מתן אפשרות מלאה להבאת טיעוניו וראיותיו לפני בית המשפט שדן בעניין, טרם מתן פסק דין סופי; במצב דברים שבו התביעה ערה לקיומה של זכות קניינית ממשית לכאורית בנכס, לה טוען (או עשוי לטעון) מי שאיננו נאשם בהליך הפלילי – ראוי שתיידעו ותזהירו עוד-קודם לטיעונים לעונש, ולמצער תודיע לבית המשפט, שיבחר כיצד לפעול ומה להורות; סעיף 254ט(א)(1) לחוק אמנם מגביל את מעגל הזכאים לבקש עיכוב ביצוע רק למי "שהיה צד להליך", אך הוראה דיונית זו לא באה לשלול זכויות מהותיות במצב דברים כזה, ופרשנות עקרונית ותכליתית משמיעה לנו בדיבור זה של המחוקק גם את המילים "שראוי שהיה צד להליך" – ראוי שהיה, אך לא היה מחמת בחירת התביעה; יכול בית המשפט, לפניו תובא בקשתו של טוען לזכות דוגמת המערער, לבחון האם אכן פעולה או מחדל של התביעה גרמו לתקלה, או שלמעשה היה המערער ער לקיומו של הליך שעלול להסתיים בפגיעה בזכותו, אך בחר להשהות פנייתו לבית המשפט לעת-מצוא – במקרה זה ובדומיו, לא יהא המערער, חסר תום הלב, זכאי להגנה על זכות שסיכן וכמו-הפקיר מרצונו (דוגמה זו איננה ממצה); טוען לזכות, המלין כי לא ניתנה לו כל אפשרות להביא עניינו לפני בית המשפט שהחלטתו או גזר דינו פגעה בזכות קניינית ממשית לה הוא טוען, זכאי לערער על ההחלטה או גזר הדין, זכות ראשונית ויחידה; בענייננו, אני קובע כי הערעור שלפניי על החלטת בית המשפט קמא, הוגש בזכות ואינו טעון רשות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו