מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על צו מניעת פעולות בבנייה בבת ים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבת ים ת"א 81073-01-19 חביב נ' גוילי ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט יגאל נמרודי תובעת ג'יל חביב ע"י ב"כ עוה"ד עזרא רחמים נתבעים 1. יהושע גוילי 2. סיגלית גוילי ע"י ב"כ עוה"ד עינת גלוסר 3. אירית ארזי - ניתן פסק דין
הצדדים הם שכנים בבית משותף בן שתי קומות (בכל קומה ישנן שתי דירות), המצוי על המקרקעין הידועים כחלקה 77 בגוש 6203, ברחוב שדרות העם הצרפתי 40, ברמת-גן. בקומת הקרקע מצויות דירת התובעת (תת חלקה 1) ודירת הנתבעת 3 (תת חלקה 2) (להלן – ארזי) (פסק דין בעיניינה של ארזי ניתן ביום 20.4.2021).
התובעת טענה כי גוילי נכנסים לחצרה ללא הסכמתה או תאום עימה, במקרים רבים ותכופים, "ככל הנראה לרדת לחיי התובעת – שהנה אשה מבוגרת ומתגוררת בגפה – להטריד אותה, לפגוע בפרטיותה, לערער את ביטחונה, לשבש את שגרת חייה ולהלך עליה אימים על מנת שתעזוב את הבניין ותמכור את דירתה" (סעיף 22 לכתב התביעה).
התובעת עתרה לקבלת הסעדים הבאים: (א) צו מניעה האוסר על כל הנתבעים להכנס "בעצמם ו/או באמצעות מי מטעמם, ללא הסכמת התובעת, לשטח החצר בחלק הרכוש המשותף הצמוד לתובעת [...] וכן לאסור עליהם להפריע, במישרין ובעקיפין, לתובעת לעשות שימוש בשטח הנ"ל" (סעיף 64 לכתב התביעה); (ב) צו מניעה האוסר על כל הנתבעים ומי מטעמם "לבצע כל פעולה מונעת ו/או מפריעה [...] לבצוע העבודות לבניית גומחת גז בחצר התובעת ו/או להזזת בלוני הגז של גוילי, באופן שיאפשר גישה אליהם מהמעבר המשותף של הבניין וללא צורך בכניסה לחצר התובעת" (סעיף 65 לכתב התביעה); (ג) חיוב גוילי וגרונדשטיין (ביחד ולחוד) בתשלום פיצוי כספי ע"ס 13,806 ש"ח בגין נזקים שנגרמו לתובעת "עקב הריסת יציקת הבטון, וכן בגין סיכול המשך העבודות עקב כך" (סעיף 68 לכתב התביעה); (ד) חיוב גוילי בתשלום פיצוי כספי ע"ס 100,000 ש"ח בגין הטרדה וכן בגין פגיעה בפרטיות בהתאם להוראות סעיף 29 (ב) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 ולחילופין פיצוי ע"ס 50,000 ש"ח בגין עוגמת נפש (סעיף 69 לכתב התביעה); (ה) חיוב גרונדשטיין בתשלום פיצוי ע"ס 15,000 ש"ח בגין עוגמת נפש (סעיף 70 לכתב התביעה); (ו) התובעת עתרה לקבלת היתר לפיצול סעדים (סעיף 71.8 לכתב התביעה).
...
איני נעתר לסעד המבוקש על ידה בהקשר זה. אין עילה לחיוב כספי כלשהו, בשעה שהתובעת ביצעה עבודה על דעת עצמה, מבלי לקבל הסכמות ואישורים רלוונטיים.
סיכום התביעה נדחית.
התובעת תשלם הוצאות ושכר טרחת עו"ד כדלקמן: סך של 25,000 ש"ח לנתבעים 2-1, ביחד ולחוד, וכן סך של 25,000 ש"ח לנתבעים 5-4, ביחד ולחוד.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע העובדתי: המשיבה חתמה ביום 20.9.1960 על הסכם מול רשות הפיתוח לרכישת מקרקעין הידועים כחלקה 5 בגוש 7231, בחוף הים "סי-פאלאס" בבת ים ונרשמה לטובתה הערת אזהרה בלישכת רישום המקרקעין ביום 18.4.1982.
בית המשפט קמא נעתר לבקשת המשיבים, זאת על מנת למנוע היתדיינות אין קץ, למתן צו מניעה קבוע האוסר על המערערים או על מי מטעמם לשוב אל המקרקעין, לאחר מועד הפינוי.
נוסף על כך, נטען על ידי המערער כי פסק הדין "הכשיר" הישתלטות של המשיבה על קרקע מדינה – אגב היתעלמות ממעשים לא כשרים שבוצעו בשמה כאשר הנה "חברת רפאים" ואף הוכח לבית משפט קמא כי הערת האזהרה הקיימת לטובת המשיבה משנת 1982 נרשמה בעוד המשיבה הייתה חברה מחוקה, נעדרת כשירות לפעולות משפטיות, כאשר מאז ועד היום לא נרשמה כבעלים בחלקה.
כך גם נטען כי אין מחלוקת כי המערער מחזיק במבנה, אשר אותו המשיבה הזניחה והתעלמה מזכויותיה במשך 57 שנים, קיבל אותו לידיו, שיפץ אותו – הפך אותו לבית ראוי למגורים, שמר עליו והשקיע בו ועל כן בודאי מן הראוי היה להתנות את הפינוי בפצוי נאות בגין שמירת המבנה וההשקעה בו שאין מחלוקת שהמערער נשא בה. כמו כן, נטען על ידי המערער כי לשיטת המשיבה היא הוקמה לשם החזקת נכסי אגודת יורדי ים זבולון (להלן: האגודה).
עוד נטען כי המערער לא סתר את זכותה של המשיבה להחזיק במקרקעין, כאשר תחילה הוזמן על ידי המערערים מוטי גור לעדות, מהיחידה הארצית לאכיפת דיני תיכנון ובניה, יחד עם תצהיר עדות ראשית מטעמם, אך לאחר מכן הוגשה בקשה על ידי המערערים לביטול זימון עד, כאשר ביטול זה יוצר הנחה כי אילו הושמע העד היה בכך כדי לתמוך בגירסת הצד שכנגד וכי הסיבה לאי הבאתו, החשש של בעל הדין מעדותו ומחשיפתו לחקירה שכנגד.
...
עמד על כך בית המשפט ברע"א 5518/98 יוסף נ' עוקשי, פד"י נה(3) 294 (2001): "ההגנה על החזקה המתרחבת גם על המחזיק בפועל בנכס כלפי מי שמבקש לנשלו, הולידה את הכלל שלפיו הנתבע לא יוכל להעלות כנגד התובע טענת הגנה שלפיה לתובע אין זכות טובה לנכס, אלא צד שלישי הוא בעל הזכויות בו. זוהי טענת ה-ius tertii אשר נשללה בשיטתנו כטענת הגנה אפשרית בפי מסיג גבול כנגד מחזיק בפועל במקרקעין, גם אם הוא עצמו תפס את הקרקע בעוולה." וכן: "נכון לעת זו חל במשפטנו הכלל כי המחזיק בפועל בנכס מקרקעין זכאי להגנה כלפי כל העולם פרט לבעל הזכות לנכס, וטענת ius tertii לא תישמע כנגדו מפי מסיג גבול המבקש לנשלו מחזקתו." ראו לעניין זה גם רע"א 1798/16 אבו אלדבעאת נ' אלג'עברי (14.3.2017): "מכל מקום, הן תביעה למניעת הפרעה לפי סעיף 17 לחוק המקרקעין והן תביעה להשבת המקרקעין לפי סעיף 19 לחוק המקרקעין ... אינן נדחות בשל טענת נתבע כי אין למחזיק זכות טובה בנכס. טענה זו, המכונה ius tertii נשללה בעבר במשפט האנגלי ובעקבות כך גם בשיטת המשפט שלנו כטענת הגנה אפשרית של נתבע, שכן זו המשמעות המקופלת במתן ההגנה על השימוש וההחזקה גם למי שמחזיק במקרקעין שלא כדין ... על כן, בצדק דחה בית משפט השלום את טענות המשיב לפיהן זכותו של המנוח בנכס אינה טובה. הן הטענה כי זכות הבעלות בנכס הייתה מלכתחילה של פמ"י וסעידה לא יכול היה להשכירו בדיירות מוגנת למנוח, והן הטענה כי עם כיליון הנכס פקעה זכותו של המנוח לדיירות מוגנת, הן טענות הגנה הכופרות בזכותו המשפטית של המנוח להחזיק בנכס. טענות אלה, כאמור, לא יכולות להישמע מפי נתבע מסיג גבול שלא הוכיח כי לו עצמו יש זכות להחזיק בנכס." באשר לטענות המערער בדבר כשרותה המשפטית של המשיבה, הוכח בפני בית המשפט קמא כי אין כל מניעה לאפשר למשיבה, שהינה חברה פעילה, לתבוע את זכויותיה בבית המשפט ונקבע כי אין במעמדה כ-"חברה מפרה חוק" כל דבר ועניין עם זכותה לעשות כן. כמו כן, נקבע בבית המשפט קמא כי גם בעת רישום הערת האזהרה, בשנת 1982, הייתה המשיבה חברה פעילה ובהתחשב בכך שמדובר בחברה פעילה כעת, שולמו גם חובותיה לשנים 1983-1999, ובכל מקרה אין בתובענה מושא הערעור משום דיון בתקופה בה החברה הייתה בסטטוס שאיננו פעיל.
נוסיף כי לא מצאנו בשאר הטיעונים שהעלה המערער כדי לשנות את התוצאה.
סיכומם של דברים לאור כל האמור לעיל, יש לדחות את הערעור ולחייב את המערער בהוצאות בסך 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על החלטה זו (מיום 23.1.18) הגיש התובע בקשה למתן רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה במסגרת תיק רע"א 10933-02-18, – ערעור על חיובו בהוצאות משפט, ומתן צו מניעה הדדי, כאמור לעיל.
ביום 14.10.18 ניתנה החלטה לפיה על הנתבעת לבחור באחת משתי חלופות העומדות לה – ניהול הליך הוכחות בעיניין זכותה לעשות שימוש בשביל הגישה כפי שנטען על ידה בתחילת ההליך, או קבלת שהות בת 6 חודשים במהלכה יעוכבו ההליכים בתיק, במסגרתה מחויבת הנתבעת לפעול אל מול הערייה לקבלת היתר בניה , ולאחר מכן- שהות נוספות לצורך בניית גרם המדריגות בתחום החלקה עליה בנוי הבניין ובו דירת הנתבעת.
...
כך גם לא הובאה כל ראיה לכך שמאז שהנתבעת עזבה את דירתה בשנת 2010, יש מי שעושה בה שימוש/מתגורר בה. לסיכום, תשריט משנת 2002, וביקור בשטח, הבהירו כי עד לשנת 2002 ניתן היה ככל הנראה להיכנס לדירת הנתבעת מרחוב הואדי 54.
בנסיבות אלה, לא מצאתי אלא לדחות רכיב זה בתביעתו של התובע, שכן רכיב זה לא הוכח כלל ועיקר, ואף לא הונחו יסודות להכרעה בו. סוף דבר לאור התוצאה אליה הגעתי, ניתן בזאת צו המורה לנתבעת ו/או מי מטעמה להימנע מלעשות שימוש בשביל הגישה המצוי במקרקעין, והמוביל לבניין שברחוב הוואדי 54א בחיפה, הידוע גם כגוש 10857 חלקה 103, בו מצויה דירת הנתבעת, קרי- מקרקעי הנתבעת.
התביעה לפיצוי התובע בגין דמי שימוש במקרקעין- נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בבת-ים (כב' השופט עזריה אלקלעי) מיום 16.8.2023 בת"א 57573-12-16 ולפיה נדחתה בקשת המבקש – הנתבע לעכב ביצועם של חלק מהצווים שניתנו לבקשת המשיבים – התובעים בפסק דין מיום 28.6.2023 (להלן: "פסק הדין).
צוי ההריסה האטימה והמילוי יבוצעו בתוך 60 יום מיום פסק הדין, צוי המניעה יכנסו לתוקפם בחלוף 60 יום מיום פסק הדין".
העבודות שיש לבצע לפי פסק הדין הן איטום פתחים (כאשר לא ברור באילו פתחים מדובר לפי פסק הדין), בבניית ריצפה חדשה במפלס בלתי ברור ובפעולות נוספות הכרוכות בבנייה מחודשת בבני לשימור, כאשר לפי חוות דעת האדריכל טעונות היתר בנייה מעריית תל אביב.
לו לא היה מוגש ערעור על פסק הדין, יתכן והייתי מזמנת הצדדים לדיון ו/או מבקשת את עמדת עריית תל אביב / הוועדה המקומית בנוגע לצורך או העדר צורך של היתר בנייה לבצוע עבודות, כיוון שאין זה סביר לעכב ביצועו של פסק דין עד לתאריך בלתי ידוע, אמורפי – לאחר שיתקבל היתר בנייה.
...
כיוון שהוגש ערעור על פסק הדין ובמסגרתו הועלו טענות גם ביחס לרכיבים בפסק הדין הרלוונטיים לבקשת רשות הערעור שלפני, אני סבורה כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקש ויש להורות על עיכוב ביצוע הרכיבים המסוימים הללו בפסק הדין (בלבד) עד להכרעה בערעור על פסק הדין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל כאמור לעיל.
ב) לא מצאתי לנכון לחייב בהוצאות, שכן בסופו של דבר לא הכרעתי בשאלה האם יש צורך בהיתר בנייה, אם לאו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 1865/24 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקשים: 1. רוני כליפה 2. אליזבת כליפה נ ג ד המשיבים: 1. משה יצחקי 2. יצחקי מלי מלכה 3. בטיש אדוניהו 4. בטיש עליזה 5. עדינה סטילקול 6. אבי בטיש 7. בתיה בן שבת 8. שלמה בטיש 9. דורית פאר 10. מירב אקרי 11. שחר בטיש 12. סנבטה מיכאל 13. סנבטה אלמצהיי מזל 14. אידה קרן 15. אידה שאול בקשה למתן סעד זמני בעירעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 21.1.2024 בת"א 34110-11-21, שניתן על ידי כב' השופט א' יקואל בשם המבקשים: עו"ד יניב כהן; עו"ד עמיר מיארה בשם המשיבים: עו"ד אידה שאול ][]החלטה
יצוין כי לצד התביעה הוגשה בקשה למתן צו מניעה זמני, ואולם בקשה זו התייתרה לאחר שהמשיבים הבהירו כי אין בכוונתם לפעול באורח חד-צדדי ולבנות בשביל המזרחי באופן שישפיע על המבקשים, ללא מתן הודעה מוקדמת.
טענות הצדדים בבקשה שלפניי עותרים המבקשים למתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבים לבצע כל פעולת בניה או הריסה בשביל המזרחי עד להכרעה בעירעור.
...
במקרה דנן אני סבורה כי שיקולי מאזן הנוחות – אשר כאמור להם הבכורה – מטים את הכף לעבר מתן הסעד הזמני המבוקש.
דומה כי אין חולק כי ככל שלא יינתן הסעד המבוקש והמשיבים, או חלקם, יחלו בביצוע עבודות הריסה ובניה בשטח השביל המזרחי, יעמדו המבקשים בפני קושי משמעותי להחזיר את המצב לקדמותו אם בסופו של דבר יתקבל הערעור (ראו והשוו: עניין פלוני, בפסקה 7; עע"מ 964/15 זועבי נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה הגלבוע, פסקה 16 (19.4.2015)).
אשר על כן, הבקשה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו