מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין משמעתי בעניין צוואה מזויפת

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופט נפתלי שילה: לפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה מיום 1.5.22 (כב' השופטת ורד שביט פינקלשטיין בת"ע 53265-03-19) שקבל את תביעת המשיב 1 לביטול צו הירושה שניתן לאחר פטירת אחיו המנוח ש' ז"ל, דחה את היתנגדות המערערת ויתר המשיבים לצוואתו והורה על קיומה.
"התרשמתי כי חרף מערכת היחסים המורכבת והבעייתית של המנוח והתובע בזמן אמת, התובע הוא היחיד שסייע למנוח להוציא אותו מהתסבוכת הכלכלית אליה נקלע בשנת 2009...לא מדובר במנוח חלש אופי, אלא באדם כוחני שידע היטב מה הוא רצונו ושנושא הסדרת זכויות בבניין היו בראש סדר העדיפויות שלו...הצוואה נערכה על ידי המנוח מתוך מודעות וצלילות דעת באשר לתוכנה כאשר שיקוליו של התובע הנם סבירים והגיוניים לאור נסיבות חייו". המנוח רצה להוריש לר' את הזכויות בבניין על מנת שהוא יוכל להנות מפירות דירה בבניין למשך כל ימי חייו.
וכי המערערת סבורה שעו"ד בן יעקב ומזכירתה נטלו חלק בקנוניית זיוף צוואת המנוח? האם היא באמת חושבת שעו"ד ותיקה ומנוסה תעיד עדות שקר? בית המשפט קמא קיבל כממצא עובדתי את עדותה המהימנה של עו"ד בן יעקב שערכה את הצוואה והייתה אחת העדות לה. ערכאת העירעור ככלל לא תתערב בממצאים עובדתיים ומקרה דנן לא נימנה עם החריגים לכלל זה. בית המשפט היה מודע לכמה אי דיוקים שהתגלו בעדויות שתי העדות לצוואה וקבע שהם לא היו משמעותיים.
המערערת לא עמדה בנטל הזה שמוטל עליה בפרט שעה שהצוואה נעשתה ללא קשר לדרישה (שלא הייתה) ומשהתייחסה לכל עזבונו של המנוח - כפי שהובהר בפסקי הדין של בית משפט קמא ושל חברי הש' שילה.
...
כידוע: "אשר לקביעות שבעובדה – כלל הוא כי בית משפט של ערעור לא על נקלה יתערב בממצאי עובדה שנקבעו על ידי הערכאה הדיונית אשר התרשמה התרשמות ישירה מן העדים שהופיעו בפניה וממכלול הראיות האחרות שהוצגו לעיונה. בית המשפט התרשם באופן בלתי אמצעי מן הראיות ומן החומר המקצועי שהונח בפניו, ואין להתערב בקביעות העובדה על סמך התרשמות זו, אלא אם כן מסקנות הערכאה הדיונית אינן עומדות במבחן ההיגיון והשכל הישר.... בית המשפט בענייננו בחן את התשתית הראייתית בצורה מקיפה ומעמיקה, שקל והעריך את כל פרטי הראיות שראוי היה לייחס להם חשיבות ומשקל. קביעותיו העובדתיות מעוגנות היטב בראיות שהובאו, והן עומדות במבחן ההיגיון והסבירות." (ע"א 6768/01 אורי רגב נ' מדינת ישראל, פ"ד נט (4) 625 (22.4.04)).
בית המשפט קמא צלל לעומק הראיות, ניתח את המסמכים ועדויות העדים והגיע למסקנה נכונה.
לפיכך, יש לאשר את תוצאת פסק דינו של ביהמ"ש קמא מכוח תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 וזאת מאחר שאין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין, הממצאים שנקבעו תומכים במסקנה המשפטית ואין בו טעות שבחוק.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 1076/21 לפני: כבוד הנשיאה א' חיות המערער: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. האפוטרופוס הכללי ערעור על החלטתו של בית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב מיום 14.2.2021 בת"ע 22376-02-20 אשר ניתנה על ידי השופט ש' בר יוסף בשם המערער: עו"ד קונסטנטין זערור ][]פסק-דין
] ערעור על החלטתו של בית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב-יפו (השופט ש' בר יוסף) מיום 14.2.2021 בת"ע 22376-02-20 שלא לפסול את עצמו מלדון בעיניינו של המערער.
עניינו של ההליך נושא העירעור דנן בבקשה שהגיש המערער לקיום צוואתו של אדם שאינו קרוב משפחתו (להלן: המנוח), ובהתנגדותו של המשיב 1 (בנו הבכור של המנוח) אשר טען כי מדובר בצוואה מזויפת.
כב' הש' בר יוסף: לו יצויר שאני נותן פסק דין, אוקי? אני לא שומע את עדות, בא-כוח המשיב 1]: תובע, כב' הש' בר יוסף: התובע.
...
ביום 20.12.2020 נעתר בית המשפט לבקשת המערער להחלפת ייצוגו.
דין הערעור להידחות.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, הערעור נדחה.

בהליך קובלנה פלילית (ק"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד הוסיפה הנאשמת ומסרה, כי נגד הקובל מיתנהל הליך פלילי בגין מעשי זיוף וקבלת דבר במירמה, וכן כי עירעורו של הקובל נגד החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה נדחה, תוך שהקובל חויב בהוצאות.
עוד טוען הקובל, כי דברים שנשלחו על ידי עו"ד קבסה, המועסקת במשרדה של הנאשמת, למח"ש והאמירות כי הוא זייף את חתימת גרושתו, וכן שבין הקובל לאחיו קיים הליך משפטי בטענת זיוף צוואת האם, כמו גם העברת פסק דין בדלתיים סגורות מהוים לשון הרע, וגרמו לנאשם לנזק ממוני עקב כך. לאור יסודות עבירת ההיזק בזדון אותה מייחס הקובל לנאשמת, הנוגעות כאמור לגרימת נזק לנכס, הרי שאף לו הייתי מקבל את כל טענותיו של הקובל בכתב הקובלנה, אין מדובר במעשים העולים לכדי השתכללותה של עבירת היזק בזדון.
הנאשמת צרפה מסמכים הנוגעים לתלונות שהגיש נגדה הקובל ללישכת עורכי הדין במחוז חיפה, שם נקבע כי "בנסיבות המקרה אין מקום לטפול משמעתי...". בועדת האתיקה הארצית של לישכת עורכי הדין נקבע כי "הוועדה סבורה כי העברת חומר מדיון בדלתיים סגורות לגוף חקירה סטאטוטורי (מח"ש) הפועל כדין ורשאי לייצג בהליכים המתקיימים בדלתיים סגורות אינה מהוה הפרה של איסור הפירסום...על כן מצאה הוועדה שלא היתקיימה עבירה אתית...". הקובל לא הירפה והגיש כנגד הנאשמת תלונה למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
...
תלונתו נדחתה וכך נקבע שם: "תלונתך כנגד הנילונה מתמקדת בהעברת חומרים ע"י מח"ש, בהתאם לבקשה של הנילונה...ובהעברת פרוטוקול דיון מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה (הדן בדלתיים סגורות) ע"י הנילונה אל חוקר מח"ש...בענייננו לא מצאנו חשש כלשהו לכך שוועדות האתיקה שדנו בתלונתך פעלו בניגוד עניינים עת טיפלו בתלונות...בכל הנוגע לתלונותייך הנוגעות להעברת חומרי חקירה מתיק מח"ש לידי הנילונה הרי שלא מצאנו בדבר התנהלות פסולה של הנילונה...בכל הנוגע להעברת פרוטוקול הדיון...אלא שבענייננו אין מדובר בפרסום הפרוטוקול או בהפצתו לציבור בלתי מסוים, אלא להעברתו לגוף חקירה הפועל על פי דין...עוד יוזכר, כי העברת הפרוטוקול...קידמה את החקירה הפלילית, עד שבמעלה הדרך הוגש אמנם כתב אישום נגדך ונגד אחותך...". (ההדגשות שלי – ש.ב).
מדברים אלו עולה כי גורמי חוק שונים, ובהם, לשכת עורכי הדין על ערכאותיה, ופרקליטות המדינה, השיבו לתלונות זהות לאלה מושא הקובלנה, והובהר לקובל, כי לא נפל כל פסול, במעשיה של הנאשמת, מהטעמים המפורטים בתשובתם.
לאור האמור, אני מחייב את הקובל לשלם לנאשמת הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בעקרו של דבר, בבקשה נטען כי צוואת המנוח זויפה על-ידי המבקש, ולחלופין כי זו נעשתה תחת השפעה בלתי הוגנת, על רקע הדרדרות במצבו הבריאותי של המנוח טרם מותו.
על פסק הדין הראשון הגישו המשיבים ערעור לבית המשפט המחוזי.
פסק הדין השני של בית המשפט לעינייני מישפחה ניתן כאמור ביום 2.5.2021, ובמסגרתו התקבלה בקשתם של האחים לביטולו של צו קיום הצוואה.
כמו כן, נטען כי הבקשה מעלה לדיון שאלות עקרוניות הנוגעות לצורך בקביעת כללים להגשתן של חוות דעת של מומחים לכתבי יד ביחס למסמכים נוטריוניים.
...
בית המשפט לענייני ממשפחה הוסיף וציין כי קיימות אף ראיות נוספות התומכות במסקנה האמורה.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אף מבלי להידרש לתשובת המשיבים.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בבית המשפט לעינייני מישפחה בירושלים 11 באוקטובר 2022 ת"ע 57135-11-13 פלוני נ' אלמוני (המנוח) ואח' ת"ע 5242-12-13 פלוני נ' אלמוני לפני השופט שלמה אלבז, שופט עמית התובע יוסף ע"י ב"כ עוה"ד מנשה יאדו הנתבעים 1. ראובן 2. שמעון 3. לוי 4. יששכר ע"י ב"כ עוה"ד שירי מלכה ואח' בעיניין עזבון המנוח: פלוני ז"ל... אשר נשא ת"ז מס' ... ונפטר ביום 8.12. פסק דין
עוד נטען שחתימת המנוח על גבי הצוואה זויפה.
בפסק הדין הראשון נקבע שכף המאזניים נוטה לפסילת הצוואה, לאחר שנקבע שבעת חתימת הצוואה היה מצבו של המצווה קשה, הוא היה תלוי באישתו, אשר לא רק שלא סייעה לו במצבו אלא אף נהגה כלפיו ביחס לא אנושי ומבזה; והדברים נכונים אף לגבי יחסו של התובע לאביו.
התובע הגיש ערעור על פסק הדין.
...
סוף דבר המצווה היה במצב רפואי קשה והיה תלוי ברחל, אשר לא רק שלא סייעה לו אלא אף נהגה כלפיו ביחס לא אנושי ומבזה, והוא הדין אף ביחסו של יוסף לאביו.
עובדות אלה מעלות ספק באפשרות שהמצווה העדיף את יוסף על פני בניו האחרים וחיזק את המסקנה שהתובעת הפעילה על המצווה השפעה בלתי הוגנת.
בסופו של דבר מצאתי שמכלול הנתונים אינו מאפשר קיומה של הצוואה ועל כן אני מקבל את ההתנגדות ודוחה את הבקשה לקיום הצוואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו