פסק הדין של כב' השופט אלכסנדר רון
פסק הדין מיום 20.2.11 היתייחס למספר נכסים.
על הקביעה כי אביו של התובע צריך לסלק ידו מהמקרקעין הנ"ל, וכי ירש אותו מוצטפא לא הוגש ערעור (הוגש ערעור על חלקים אחרים בפסק הדין).
המותב הקודם שדן בתביעה, כב' השופטת אנה שניידר קיבלה הבקשה ודחתה התביעה על הסף, וכך קבעה:
"יש רגליים לסברה כי התובע כאן, שיש בינו לבין אביו בנוסף לקרבה המשפטית וזהות האינטרסים גם קרבה משפחתית מדרגה ראשונה, משמש ככלי בלבד בידי אביו, אשר עניינו הוכרע לגבי בית צפאפא הקטן בהליך הקודם. זאת ועוד, בעניינינו חל גם הכלל בדבר השתק פלוגתא המונע מהתובע להעלות לדיון משפטי סוגיה שכבר הוכרעה לגופה בהליך הקודם, שם נטענו ונדחו טענות הזהות במהותן ובטיבן לטענות שמועלות בתביעה דנן". (פסק דין מיום 16.5.13).
הצדדים הסכימו כי יש לקבל את העירעור וכך נכתב: "לבקשת ב"כ המערער ובהסכמת ב"כ המשיבים, יושב הדיון לבית משפט קמא לבירור השאלה העובדתית, האחת והיחידה, הנטענת על ידי המערער, והיא כי היה נתק בין המערער לבין אביו – המשיב 4 חסן אבו דאלו, ולפיכך לא היה מקום לקבוע השתק שפוטי כפי שנקבע. בית משפט קמא לאחר שישמע את הראיות, יתן פסק דין מחדש כחוכמתו". (הדגשה לא במקור).
...
טענה חמורה זו לא התבררה כאמור, עו"ד סיף ויתר על העדת העד בתואנה כי עדותו אינה רלוונטית לשאלת הנתק, ואני סבורה כי לו היה מדובר בשקר גס, היה פועל התובע להפריכו, שהרי מדובר בפגיעה ישירה גם במהימנותו.
הכרעה
התובע לא שכנע אותי כי לא ידע על הליכי המשפט שהתנהלו במשך עשור בין אביו לבין יתר אחיו, לא שוכנעתי כי מעת שחזר התובע לישראל בשנת 2000 היחסים בינו לבין אביו היו לא טובים ובוודאי שאיני מאמינה להצהרתו לפיה מדובר ביחסים עכורים ובנתק כמעט מוחלט.
אשר על כן אני דוחה את התביעה מחמת מעשה בית דין ומחייבת את התובע בהוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.