מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין ללא שמיעת סיכומי הגנה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראו, למשל, דברי כבוד השופט (כתוארו אז) ג' נויטל בהכרעת הדין ב-תפ"ח 35192-06-12 מדינת ישראל נ' צרפתי (23.5.2013), שעמם הסכימו שני חברי ההרכב האחרים ושנכתבו לאחר פסק הדין בעיניין בן חיים: "ההגנה ביקשה לפסול את האקדח שנימצא בדירת הנאשם כראיה ... משום שלא נכחו עדים בזמן החיפוש שבו נמצא האקדח, בסמוך לארוע, ומשום שהנאשם לא התלווה לחיפוש אלא ישב במטבח ... ואולם, דין הטענות להדחות ואין לפסול את האקדח כראיה... 37. גם אם נניח שנסיבות העניין לא הצדיקו את עריכת החיפוש שלא בנוכחות שני עדים (וכאמור לא זה מצב הדברים כאן כמוסבר לעיל), פגם נטען זה לא מוביל בהכרח לפסילת הראיה. ביהמ"ש העליון כבר קבע: '...בהתאם להלכה...בעיניין יששכרוב בעצם השגתה של ראיה שלא כדין אין די כדי להביא באופן "אוטומאטי" לפסילתה.
בדומה לכך, גם בעיניין הבקשה לפסילת ראיות, לא ניתן להכריע בבקשה בשלב זה, כל עוד לא הסתיימה הבאת הראיות וכל עוד לא נשמעו הסיכומים של הצדדים בתום הבאת הראיות.
למעשה, אף בפסיקה שעליה הסתמכו ב"כ הנאשם, ובראשה פסק הדין בעיניין בן חיים, כאשר הוחלט לפסול ראיה שהושגה בחיפוש שנקבע כי היה בלתי חוקי – ההחלטה לפסול את הראיה ניתנה רק בסוף המשפט, אם בהכרעת הדין של הערכאה הדיונית ואם בפסק הדין של ערכאת העירעור בעירעור על הכרעת הדין, ובאף מקרה לא ניתנה החלטה על פסילת ראיות באמצע פרשת התביעה.
כפי שהבהיר ד"ר יניב ואקי, בספרו דיני ראיות (כרך א', 2020), בעמ' 300-296: "פסק הדין בעיניין יששכרוב אינו נידרש לאופן בחינת קבילותה של ראיה לפי דוקטרינת הפסילה הפסיקתית ולשאלה אם זו צריך שתעשה במשפט זוטא או בדרך אחרת... בבית המשפט העליון נשמעו דיעות מנוגדות בעיניין זה (בדרך אגב).... גם בערכאות הדיוניות ניתן למצוא פראקטיקות שונות בנושא. כך, יש שופטים המקיימים משפט זוטא ואילו אחרים דנים בטענות הפסלות בשלבים מתקדמים של המשפט, לקראת הכרעת הדין... נראה כי ... אם יש בנסיבות העניין צורך לשקול שיקולים, כאמור בהילכת יששכרוב – המחייבים את דחיית ההכרעה בשאלת הפסלות לסוף ההליך – אין מניעה מלעשות כן... כזכור, לצורך קבלתה של טענת פסלות, על בית המשפט להשתכנע כי היתקיימו שני תנאים: האחד, שהראיה הושגה שלא כדין; השני, שקיבלת הראיה במשפט תיפגע בזכותו של הנאשם להליך הוגן... אם ייקבע שהראיה הושגה שלא כדין, על התביעה לשכנע – מעבר לכל ספק סביר – מדוע על בית המשפט לקבל את הראיה חרף הפגמים שנפלו בהשגתה". ד"ר ואקי אף הטעים (ב-ה"ש 361, בעמ' 298, שם) כי: "חלק מהשיקולים שיש לשקול לצורך כלל הפסילה הפסיקתי ניתן לשקול – על פי רוב – רק בתום המשפט, לאחר שבית המשפט נחשף לתמונת הראיות המלאה. כך, למשל, גם תבחן השאלה אם קבלת הראיה תיפגע פגיעה מהותית בזכותו של החשוד להליך הוגן" (ההדגשה הוספה ואינה במקור).
...
בית המשפט המחוזי קבע בפסק הדין כי: "צודקת המדינה באשר לכך שלא היה מקום לזכות את המשיבה בשלב זה של ההליך הפלילי... די לנו בכך שבית משפט קמא לא ערך את השקלול מה משמעות הפגם שנפל בחיפוש והאם היעדרם של העדים לחיפוש מביא בהכרח לפסילת הראיה. הפגם, גם בהנחה שהוא משמעותי וחשוב, לא בהכרח מוליך למסקנה כי הראיה תיפסל. אין בהכרעת הדין התייחסות להיבטים המשפטיים של הפגם, האם הוא בהכרח מוליך לבטלות מלאה של הראיה ושמא הפגם במקרה זה בהתחשב במכלול הנסיבות אינו צריך להוליך למסקנה כי הראיה פסולה מכל וכל. היה על בית המשפט לשמוע את הראיות כולן ולהחליט, לאחר שתהיה בפניו התמונה במלואה, מה משקלו של אותו פגם שנפל באי עריכת החיפוש בפני שני עדים" (ההדגשות הוספו ואינן במקור).
כן העלה בית המשפט כבר שם את האפשרות כי תיקון הפגיﬠה שנגרמה לנאשם "יכול שײﬠשה במסגרת בירורו של המשפט, כגון בבירור שאלת קבילותה של ראיה שהושגה באמצﬠים פסולים". כמו כן, ראו דברי כבוד השופט א' שהם בעניין גטצאו: "39. קביעת עצם קיומם של הפגמים, הבלתי מבוטלים, אשר נפלו בהליכי החקירה, מעבירה אותנו לשלב השני של המבחן התלת-שלבי, אשר נקבע בעניין בורוביץ, במסגרתו יש לבחון האם קיומו של ההליך הפלילי חרף הפגמים, עומד בסתירה מהותית לתחושת הצדק וההגינות משפטית.... ". באותו עניין גטצאו הבהיר כבוד השופט י' עמית כי: "ד. קיימת חפיפת-מה בין דוקטרינת הפסילה הפסיקתית לפי הלכת יששכרוב לבין טענת הגנה מן הצדק, במובן זה שפגמים בהתנהלות החוקרים עשויים לשמש בסיס לטענת הגנה מן הצדק". באותו הקשר הטעימה לאחרונה כבוד הנשיאה א' חיות, ב-דנ"פ אוריך, בפסקה 122, כי: "אכן, בין דוקטרינת ההגנה מן הצדק ובין דוקטרינת הפסילה הפסיקתית קיימים קשרי-גומלין מובהקים, שכן 'התכלית של הוגנות ההליך משמשת להם כמכנה משותף' (עניין פרחי, בעמ' 647). אולם, דוקטרינת הפסילה הפסיקתית היא כלי ספציפי וממוקד יותר, אשר מותאם לתרחיש שבו ראיות שעליהן מסתמכת התביעה הושגו שלא כדין ...'... משכך, אף שניתן להיעזר בדוקטרינת ההגנה מן הצדק לשם בחינת נפקותו של חיפוש בלתי-חוקי ... – דוקטרינת הפסילה הפסיקתית היא, לגישתי, כלי מתאים יותר לענייננו והאמצעי העיקרי שבו על בית המשפט להיעזר בהקשר זה...". מכל המקובץ לעיל עולה כי במקרה דנן, לנוכח המחלוקות העובדתיות והמשפטיות הרבות בין הצדדים, שלא ניתן להכריע בהן בשלב הנוכחי, באמצע פרשת התביעה במשפט ההוכחות, מן הראוי כי מכלול טענות ההגנה – הן הטענה כי החיפוש שנערך בביתו של הנאשם היה בלתי חוקי, הן הבקשה לפסילת הראיות שהושגו בחיפוש, הן הטענות המקדמיות ובכללן הטענה להגנה מן הצדק והן הטענות למחדלי חקירה ולפגמים בחקירה – תוכרענה כולן רק בסוף משפט ההוכחות, לאחר שתובאנה בפני בית המשפט מלוא הראיות של התביעה ושל ההגנה כאחת.
סוף דבר סוף דבר, אין מקום לקבל בשלב זה החלטה בבקשה לפסילת ראיות, ואין מקום לקיים משפט זוטא בעניין קבילות הראיות שהושגו בחיפוש שנערך בביתו של הנאשם, כי אם יש להכריע בשאלת חוקיות החיפוש ובבקשה לפסילת הראיות רק לאחר שתיפרש בפני בית המשפט מלוא התמונה הראייתית, בתום הבאת כל הראיות של התביעה ושל ההגנה ולאחר שתפורטנה טענות הצדדים בסיכומיהם שלפני מתן הכרעת הדין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקשת: עו"ד ליעד ורצהיזר בשם המשיב: עו"ד שחר אגמון ][]פסק-דין ]השופט נ' סולברג: בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, מיום 29.11.2022, בע"א 33654-05-22 (השופט א' שוורץ – סג"נ), שבגדרו היתקבל ערעור המשיב על פסק הדין של בית משפט השלום בפתח תקווה, מיום 23.3.2022, בת"א 24312-01-21 (השופטת נ' מימון שעשוע).
הצדדים לא היו חלוקים לגבי קיום הפרסומים, ועל כן, כבר בקדם המשפט הוסכם כי אין צורך בשמיעת עדים, וכי סיכומי הצדדים יתמקדו בהיבטים המשפטיים, וניתן יהיה לצרף אליהם פרסומים שונים מכלי התיקשורת, לתמיכה בטענות.
בתוך כך, נטען על-ידו, כי לא נפל רבב בפסק הדין של בית המשפט המחוזי, וכי אין כל עילה להתערבותנו בו. לשיטתו, "האמירות הבוטות והגסות" שפירסמה לגביו העמותה, "נוגעות כולן לאופיו (הנטען) [...]: דמוית מאפיוזית ומסוכנת אשר כל עיסוקה בפלילים, אשר שומה לכלוא אותה מאחורי סורג ובריח ואשר קיים הכרח מיידי להרחיקה מכל תפקיד, יהא אשר יהא"; זאת, "מתוך מטרה נפסדת לפגוע באופן קשה וחמור ככל שניתן בשמו הטוב [...] להכפיש[ו], לביישו ולהטיל דופי חמור ביושרו ובמקצועיותו". דברים אלה, לגישת זוהר, "עולים במובהק כדי לשון הרע כמובנו בחוק". עוד טוען זוהר, כי קביעה הפוכה, שלפיה פירסום כאמור אינו מקים חבות בלשון הרע – אחריתה מי ישורנה, עד כי "מי לידינו יתקע כף כי אמירות [כ]אלה לא תשמענה, למשל, גם כלפי נציגי מערכת המשפט". אשר לפסיקה שבה נקבע כי בתביעות לשון הרע המוגשות על-ידי אישי ציבור, גובר המשקל שניתן לחופש הביטוי – פסיקה שעליה נסמכה העמותה כאמור – טוען זוהר כי גם בפסקי דין אלה שבו והבהירו בתי המשפט כי אותו איזון 'מיוחד', אינו מנביע את המסקנה כי שמו הטוב של איש הציבור יהיה למרמס, כך שניתן יהיה לחרפו ולגדפו ביד חופשית, ולצאת 'פטור בלא כלום'; מכאן, שבהחלט ישנם פרסומים ואמירות שיהיה בהם כדי להקים חבות בלשון הרע, אף כאשר הם מופנים כלפי איש ציבור.
ואולם, כפי שציינתי לעיל, משמעות הכרעה זו אינה שלילה גורפת לאפשרות היותו של הפירסום לשון הרע – אף דיעה עשויה להסב נזק למושא הפירסום, ועל כן, לבוא בגדרי הגדרת לשון הרע שבסעיף 1 לחוק (גנאים, קרמניצר ושנור, עמוד 213; כך נראה כי מתחייב גם מקיומן של הגנות סעיפים 15(4)-15(7) לחוק, המורות אותנו כי הבעות דיעה מסוימות הן ביטויים מוגנים, חרף היותן לשון הרע).
...
הסעיף מלמדנו אפוא, כי אין לאפשר למפרסם להסתופף תחת צילה של אחת מן ההגנות המעוגנות בסעיף 15, כאשר כוונתו בפרסום היתה לגרום נזק מופרז, החורג מתכליותיו של סעיף 15 – מעין 'נבל ברשות התורה'.
אשר על כן, עניין לנו בפוטנציאל פגיעה פחוּת, באופן יחסי, ויש בכך, בנסיבות המקרה, כדי להטות למסקנה שלפיה אין מדובר בכוונה ובפוטנציאל פגיעה היוצאים מגדר הסביר, כך שיביאו לשלילת תום ליבה של העמותה, על-פי הוראת סעיף 16(ב)(3) לחוק.
אכן, מקובלת עלי טענתו העקרונית של זוהר, שלפיה אף אם באמתחתו פרסומים חריפים – אין בדבר כדי 'להתיר את דמו' (ראו: גנאים, קרמניצר ושנור, עמוד 209, והשוו: עניין הרציקוביץ', עמוד 571).
סוף דבר: הפרסום שעל הפרק – אינו עדין, לשון המעטה; יש להצר על הצגתם של ביטויים סרי טעם ומוקצנים מעין אלה בשיח הציבורי; רחוק אני גם מלזלזל בתחושות הכעס והעלבון שככל הנראה התעוררו אצל זוהר, לשמע תגובתה של העמותה.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא: לפניי ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום לתעבורה בעכו, (להלן: "בית משפט קמא"), אשר ניתן על ידי השופטת אסתר טפטה גרדי, בתיק 3576-09-21.
כאן המקום לציין כי לאחר מתן פסק הדין הגיש המערער בקשה לבימ"ש קמא לעיין מחדש בהכרעת דינו, לבטלה ולזמן את הצדדים לדיון כדי לתת לו היזדמנות להעיד ולנהל את פרשת ההגנה.
טענות הצדדים; לטענת המערער, כלל לא היתקיים משפט פלילי כלשהוא, לא היתנהלה פרשת תביעה, לא היתנהלה פרשת הגנה ולא נשמעו סיכומים.
ביום 19.2.23 שנקבע לשמיעת ראיות ומשלא התייצב המערער נידון שלא בפניו, הורשע ונגזר דינו ועם סיום מתן גזר הדין ובטרם קם בימ"ש מכסאו הופיע המערער לדיון ובקש לבטל את פסק הדין שניתן בהיעדר ואכן בימ"ש קמא ביטל את פסק הדין והתנהל דיון במסגרתו העלו הצדדים טענותיהם ולאחר מכן ניתנה הכרעת הדין שנשלחה לצדדים בדואר.
...
לטעמה של המשיבה, המערער לא הוכיח למי מסר את הרכב, מי נהג ברכב, מי הנוהג שעושה שימוש בטלפון בזמן הנהיגה, משכך לעמדתה חזקת הבעלות לא נסתרה ועל כן דין הערעור להידחות.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בהודעת הערעור, בפסק דינו של בית משפט קמא ושמעתי את טענות הצדדים, אני מחליט לדחות את הערעור ולהלן נימוקי.
לפיכך, נוכח כל האמור לעיל דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ע"א 17762-04-23 סרחאן נ' סליבי ואח' לפני כבוד הרכב השופטים: בטינה טאובר, סגנית נשיא [אב"ד] מאזן דאוד, איל באומגרט המערערת אומיה סרחאן המשיבים 1. סלים סליבי 2. ראיף עלי עבדללה 3. מוחמד סג'יר 4. זאהר חמוד 5. שהאב קדאח 6. מופיד עבדללה 7. מועתאז מנאע 8. עוסמאן חסן 9. מואיד מנאע 10. פארס כיואן 11. אוסאמה כיואן 12. אחמד נאסר 13. אחמד חמוד פיראס 14. נאסר נאסר 15. מוחמד פרחאת 16. שאדי חמוד 17. אוסאמה פרחאת 18. מוחמד סליבי 19. מוחמד סגייר פסק דין
בהמשך, הגיעו הצדדים להסכמה דיונית לפיה יגישו סיכומים בכתב ללא שמיעת ראיות, ופסק הדין ניתן בהתאם.
בפסק דינו סקר בית משפט קמא את הטענות המיוחסות למשיב 1 אשר נטען לגביו כי הוא מסר שני מכתבים למשיב 4 שהנו "חייל שלו": האחד, מכתב מיום 13/07/16 ששלחה המערערת, במסגרת ייצוג של אחד מלקוחותיה, לעו"ד ויסאם פארס, אשר ייצג את הועדה המקומית לתיכנון ובניה בקעת בית הכרם בנוגע לאכיפה בררנית; והשני, מכתב תלונה נגד המשיב 1, בגדריו התריעה המערערת על ניגוד עניינים במילוי תפקידו ועל בנייה בלתי חוקית לכאורה שנעשתה על ידו.
בנסיבות אלה, משפסק דינו של בית משפט קמא חסר ואינו מנומק כדבעי אנו מורים על השבת הדיון לבית משפט קמא, כדי שיבחן את כל הפרסומים המיוחסים לכל המשיבים וכלל הנסיבות, ועל יסודן יקבע, אם ויש בדברים משום פירסום לשון הרע ואם יש תחולה להגנות הקבועות בחוק.
...
דיון לאחר שנתנו את דעתנו לנימוקי פסק דינו של בית משפט קמא, לטיעוני הצדדים בכתב וטיעוניהם בעל פה שנשמעו במהלך הדיון שהתקיים בפנינו, מצאנו כי פסק דינו של בית משפט קמא לא מנומק וחסר, ואין מנוס מלהורות על השבת הדיון לבית משפט קמא, כפי שיפורט להלן.
בנסיבות אלה, משפסק דינו של בית משפט קמא חסר ואינו מנומק כדבעי אנו מורים על השבת הדיון לבית משפט קמא, כדי שיבחן את כל הפרסומים המיוחסים לכל המשיבים וכלל הנסיבות, ועל יסודן יקבע, אם ויש בדברים משום פרסום לשון הרע ואם יש תחולה להגנות הקבועות בחוק.
סוף דבר לאור כל האמור, דין הערעור להתקבל כמפורט לעיל ואנו מורים על החזרת הדיון לבית משפט קמא על מנת שיבחן אם הפרסומים העומדים בבסיס כתב התביעה משום לשון הרע.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 2237/24 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקשת: נעמי פלד נ ג ד המשיבה: הועדה המקומית לתיכנון ובנייה הרצליה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (כבוד השופט צ' קאפח) מיום 29.2.2024 ב-עפמ"ק 40531-02-24 בשם המבקשת: עו"ד אורי דרשן הכהן; עו"ד ד"ר ברק פרידמן ][]החלטה
בתום דיון שנערך בפניו, ואף מבלי לשמוע תגובה מאת באת-כוח המשיבה, הודיע בית המשפט המחוזי כי הוא לא מוצא בעירעור ממש.
משהמבקשת עמדה על זכותה, נשלח לצדדים פסק דין מנומק ומפורט, בסמוך לאחר הדיון.
בפסק הדין נקבע כי בבסיס הכרעת הדין "מימצאי[ם] [ה]מושתתים על מארג ראיות השזורות ושלובות זו בזו", תוך שבית המשפט המחוזי מוסיף ומציין כי "אל מול מסכת הראיות האיתנה של התביעה, קבע בית משפט קמא ולא בכדי כי לא ניתן לסמוך על עדויות [ההגנה]". לסיכום נקבע כי: "טענותיה המרכזיות של המערערת אם כן, מתרכזות בשגיאות שנפלו, לשיטתה, בקביעותיו העובדתיות של בית המשפט קמא. חלק מהטענות המשפטיות מבוססות אף הן על הנחות עובדתיות שנדחו על ידי בית המשפט קמא. בהקשר זה, כידוע, אין ערכאת העירעור נוטה להתערב בקביעות עובדתיות ובממצאי מהימנות שקבעה הערכאה הדיונית, אלא במקרים חריגים ונדירים בהם הגרסה העובדתית שהתקבלה על ידי הערכאה הדיונית אינה מתקבלת על הדעת ואינה מתיישבת עם הראיות והשכל הישר או במקרים בהם אין לערכאה הדיונית כל יתרון על פני ערכאת העירעור [...] סבורני, כי המקרה הנוכחי אינו נופל בגדר אותם מקרים חריגים. קביעותיו ומסקנותיו של בית המשפט קמא מבוססות כדבעי ואיני מוצא מקום להתערב בהן. כללם של דברים - הן בהתייחס למבנה והן בהתייחס לפרגולה, הסככה, החומה והחלפת הגג לא נמצאה עילה כלשהיא להתערב בממצאים העובדתיים והמשפטיים שקבע בית משפט קמא. אין מקום להתערב בגזר הדין. בית משפט קמא השתית גזר דינו על הנסיבות ועל מדיניות הענישה הנוהגת". מכאן הבקשה שלפניי, שהוגשה בד בבד עם בקשה לעיכוב ביצוע ההריסה.
...
בסופו של דבר נגזר על המבקשת קנס בסך של 175,000 ש"ח ובית המשפט הורה על הריסת הבנייה הבלתי חוקית המתוארת בכתב האישום.
בפסק הדין נקבע כי בבסיס הכרעת הדין "ממצאי[ם] [ה]מושתתים על מארג ראיות השזורות ושלובות זו בזו", תוך שבית המשפט המחוזי מוסיף ומציין כי "אל מול מסכת הראיות האיתנה של התביעה, קבע בית משפט קמא ולא בכדי כי לא ניתן לסמוך על עדויות [ההגנה]". לסיכום נקבע כי: "טענותיה המרכזיות של המערערת אם כן, מתרכזות בשגיאות שנפלו, לשיטתה, בקביעותיו העובדתיות של בית המשפט קמא. חלק מהטענות המשפטיות מבוססות אף הן על הנחות עובדתיות שנדחו על ידי בית המשפט קמא. בהקשר זה, כידוע, אין ערכאת הערעור נוטה להתערב בקביעות עובדתיות ובממצאי מהימנות שקבעה הערכאה הדיונית, אלא במקרים חריגים ונדירים בהם הגרסה העובדתית שהתקבלה על ידי הערכאה הדיונית אינה מתקבלת על הדעת ואינה מתיישבת עם הראיות והשכל הישר או במקרים בהם אין לערכאה הדיונית כל יתרון על פני ערכאת הערעור [...] סבורני, כי המקרה הנוכחי אינו נופל בגדר אותם מקרים חריגים. קביעותיו ומסקנותיו של בית המשפט קמא מבוססות כדבעי ואיני מוצא מקום להתערב בהן. כללם של דברים - הן בהתייחס למבנה והן בהתייחס לפרגולה, הסככה, החומה והחלפת הגג לא נמצאה עילה כלשהי להתערב בממצאים העובדתיים והמשפטיים שקבע בית משפט קמא. אין מקום להתערב בגזר הדין. בית משפט קמא השתית גזר דינו על הנסיבות ועל מדיניות הענישה הנוהגת". מכאן הבקשה שלפניי, שהוגשה בד בבד עם בקשה לעיכוב ביצוע ההריסה.
לאחר עיון, מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
הבקשה לרשות ערעור נדחית אפוא בזאת, וממילא נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה בצידה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו