מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין הדוחה תביעות אב לשינוי הסדרי שהות והפחתת מזונות

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בית משפט לעינייני מישפחה בקריות תלה"מ 49713-10-20 תיק חצוני: בפני כבוד השופט ניר זיתוני בענין הקטינים : 1. הבן הבכור , יליד 2008 2. הבן הצעיר , יליד 2011 תובע האב באמצעות ב"כ עו"ד מאיר אזוט נתבעת באמצעות ב"כ עו"ד ****ה עוז כהן פסק דין – עותק מותר לפירסום
ערעור על פסק הדין נדחה למעט הוספת לינה בסופ"ש בבית האב .
זמני השהות של האב עם הבן הצעיר לא השתנו מפסק הדין משנת 2015.
האב לא הצביע על שינוי נסיבות משמועתי ובלתי צפוי המצדיק הפחתה של דמי המזונות והופך את המשך אכיפת פסק הדין הקיים לבלתי צודקת.
הטענה הרביעית של האב עניינה הרחבת זמני שהות שלו עם הבן הצעיר ללילה במהלך השבוע ושני לילות כל סוף שבוע שני.
נוכח ההליכים הרבים שהתנהלו בין הצדדים בכל הנוגע לזמני השהות והסדרי המשמורת והפגיעה המשמעותית של עצם קיומם של ההליכים בקטינים, כעולה מהתסקירים, אני סבור כי אין הצדקה לראות בעיניין זה משום שינוי נסיבות המצדיק הפחתה של דמי המזונות.
...
לפיכך אני קובע כי בנסיבות המקרה שלפני, עצם המעבר של הבן הבכור מהאם לאב בשנת 2016, אינו מהווה שינוי נסיבות המצדיק ביטול או הפחתה של חיוב האב במזונות הבן הצעיר .
בעניין זה אני מקבל את טענת האם לפיה מדובר בבחירה מודעת של האב, שעליו לשאת בתוצאותיה.
באשר להיקף התחולה בזמן של פסק הדין מצאתי לנכון להורות כי ההפחתה תיכנס לתוקף החל מחודש מרץ 2022 כדי למנוע חיוב של האם בהחזר כספי של מזונות שנצרכו, כפי שנהוג לפסוק גם כאשר ביהמ"ש מגיע למסקנה בדבר הפחתת מזונות משמעותית.
אשר על כן אני קובע כי היקף החיוב של התובע במזונות הבן הצעיר יפחת החל מחודש מרץ 2022 לסך של 2,550 ₪.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

17 ) ניתן בהסכמה ביום 07.05.19 פס"ד מנומק בעיניין הסדר ההורות וחלוקת זמני השהות ( - 03- 17 , תלה"מ - 05- 17 (– ניתן ביום 20.08.19 , לאחר שנוהל הליך הוכחות, במסגרתו נדחתה תביעת האב לקביעת משמורת משותפת.
ביום 24.03.20 הגיש האב תביעה לשינוי זמני שהות (תלה"מ - 03- 20 ), ותביעה להפחתת מזונות (תלה"מ - 04- 20 ).
הסמכות האמורה בסעיף 74 לחוק אינה מוקנית לבית המשפט כדי שיישב כערכאת ערעור על עצמו; לשם כך נתונה הסמכות בידי בית המשפט שלערעור".
הגשת תביעה לשינוי זמני שהות שנה לאחר שניתן פס"ד מנומק באותו עניין, כאשר לא הוכח כל שינוי נסיבות המצדיק בחינה מחודשת, מהוה נסיון לשנות את תוצאותיו של ההליך שלא בדרך של ערעור, ועולה כדי חוסר תום לב בניהול ההליך, שימוש לרעה בהליכי בית המשפט ובזכות הגישה לערכאות, ויוזכר כי חובת בעל דין "לנהוג בתום לב
הנסיבות המהותי בתביעות להפחתת מזונות שנקבעו – בין בפסק דין חלוט שאישר הסכם כולל או הסכם קונקריטי, ובין בפסק דין חלוט שניתן לאחר הליך משפטי - טרם שנפסקה הלכה זו".
לסיכום: בחינת טענותיו של התובע לשינוי נסיבות מהותי באספקלריה של הטענות שנטענו מפיו בהליך הקודם, מובילה למסקנה ברורה לפיה התובע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח שינוי נסיבות מהותי ולפיכך, אני רואה לנכון לדחות אף את תביעת האב להפחתת מזונות.
...
מטעמים אלה, אני דוחה את תביעת האב לשינוי בזמני השהות.
לסיכום: בחינת טענותיו של התובע לשינוי נסיבות מהותי באספקלריה של הטענות שנטענו מפיו בהליך הקודם, מובילה למסקנה ברורה לפיה התובע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח שינוי נסיבות מהותי ולפיכך, אני רואה לנכון לדחות אף את תביעת האב להפחתת מזונות.
ככל שהאם תודיע שאין ביכולתה לעמוד בהחלטה שניתנה, מאחר שהאב טען כי אין לו כל בעיה להסיע את הקטינים אם יורחבו זמני השהות ועל מנת להבהיר לאם את חובתה לקיים החלטות שיפוטיות ולא להעמיד את האב בפני עובדה מוגמרת - אני מורה כי האב ישא במלוא נטל הנסיעות והוא יהא רשאי לקזז סך של 400 ₪ לחודש (עבור שתי הנסיעות שהוא מבצע במקום האם), מסכום המזונות.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפניי תובענה להפחתת מזונות קטינים שהגיש האב בעקבות שינוי נסיבות מהותי אשר חל מאז ניתן פסק הדין בעיניין מזונות הקטינים בשנת 2013 .
טענת שינוי הנסיבות נשענת על שלושה אדנים: הרחבת הסדרי השהות; גידול ניכר בהכנסותיה של האם למול הכנסות האב שנותרו ללא שינוי כך שכיום הכנסותיהם שוות; בע"מ 919/15 פלוני נ' פלוני ( 19.7.2017 ) כשלעצמו המהוה שינוי נסיבות כזה המצדיק הפחתת מזונות.
לשם השלמת התמונה יצוין כי עירעורו של האב לבית המשפט המחוזי על פסק הדין בעיניין .
(20.12.2017) דינו של כבוד השופט ע' פוגלמן; עמ"ש (מחוזי ת"א) 14612-10-16 פ.ב. נ' א.ב., פס' בהתאם, בעמ"ש (ת"א) 14612-10-16 פ' ב' נ' א' ב' - קטינה ( 20.12.2017 ), נקבע כי בבוא בית המשפט לפסוק מזונותיו של קטין בגילאי 6-15 , עליו תחילה, לפעול על פי הכללים שנקבעו בבע"מ 919/15 ונוסף על כך, ליתן דעתו ביחס לממצאים העובדתיים הבאים: צרכי הקטינים - גובה הצרכים ביחס לחלוקת זמני השהות, לרבות מדור והוצאות מדור; צרכים שאינם תלויי שהות; וכן, הוצאות חריגות, בין אם הכרחיות ובין אם לאו.
₪ הדין למזונות משנת 2013 אשר לטענת האם - נדחה תוך שהושתו על האב הוצאות בסך של 50,000 עיון בפסק הדין מעלה כי לא הושתו על האב הוצאות במסגרת תיק זה אלא בבית המשפט קמא.
...
ודור אבות אחר המחויב מזונות מופחתים לאחר בע"מ 9191/15 יישום לאחר עיון בטענות הצדדים, והראיות שהוצגו לבית המשפט (המועטות), נחה דעתי כי יש להתערב בגובה חיוב המזונות וזאת לנוכח שינוי נסיבות מהותי.
עם זאת, טענתה של האם בדב היותה ההורה המרכז בחיי הקטינים לא נסתרה, משכך ובשים לב שהמדובר בתובענה להפחתת מזונות שניתנו במסגרת פסק דין, הגעתי לכלל מסקנה לפיה יש להפחית את גובה המזונות.
סוף דבר האב יישא במזונות והוצאות המדור של כל קטין בסך של 750 לחודש וזאת עד הגיע כל קטין לגיל 18 ו/או עד לסיום לימודי התיכון - לפי המאוחר מבין השניים.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עסקינן בעירעור על פסק דינו של בית משפט לעינייני מישפחה בקריות (כב' השופט ניר זיתוני), שניתן ביום 7/2/22 בתלה"מ 49713-10-20, במסגרתו הורה על הפחתת חיובו של המערער במזונות בנו ד', מסכום של 3,000 ₪ לסכום של 2,550 ₪.
הודגש כי בפסיקת המזונות נילקחו בחשבון: זמני שהות מצומצמים ביחס למגמות הנוהגות; האב מרויח יותר מ 25,000 ש"ח נטו ולעיתים אף 28,000 ש"ח. האם מרויחה כ – 5,000 ₪ נטו עבור משרה חלקית (בהקף של 50% עד 60%); נוכח גילאי הקטינים באותה עת (שלוש ושש שנים) החיוב של האב בצרכיהם ההכרחיים הוא אבסולוטי; לאב חיסכונות בסך מאות אלפי ₪ שהאם טוענת לשיתוף בהם; האם אינה ממצה כושר הישתכרותה; על דמי המזונות להיתחשב בדמי טפול רעיוניים לפחות.
ביום 19.1.20, בעקבות הסדר דיוני נדחתה תביעת האב ואומצו המלצות תסקיר מיום 31.10.19.
ערעור על פסק הדין נדחה למעט הוספת לינה של ד' בסופשבוע בבית האב.
נטען לשינוי נסיבות המתבטא בהרחבת זמני השהות של האב עם ד', הפחתה בהכנסות האב, מעבר של האב לעיר אחרת המכביד את נטל ההסעות, לידת ילד נוסף, שני, לאב מהקשר הנוכחי (בסך הכל המערער ואישתו הנוכחית מגדלים ארבעה ילדים) וצמצום זמני השהות של האם עם ד' בלילה אחד בכל סופשבוע שני.
פסק הדין קמא בפסק הדין קמא שוכנע השופט קמא כי חל שינוי נסיבות משמעותי המצדיק הפחתת מזונותיו של ד' לסך של 2,550 ₪.
...
השופט קמא נימק החלטתו כדלקמן: "... במקרה שלפני, עלה בידי האב להראות כי התרחבות משפחתו הנוכחית מהווה שינוי נסיבות המצדיק הפחתה מסויימת בהיקף המזונות, אך יש להסתפק בהפחתה לא משמעותית כיוון שהאב לא פרש תמונה מלאה בנוגע להכנסות ולרכוש שלו ושל אשתו הנוכחית נכון להיום. מהמסמכים שכן הוצגו עולה כי לאשתו הנוכחית של האב יש הכנסה משמעותית מעבודה בסך ממוצע של 13,327 ₪, אם כי שכרה נטו יכול להגיע לא אחת גם ל 15,000 ₪ ו 18,000 ₪ . עוד יש לקחת בחשבון כי האב ואשתו הנוכחית, שלכל אחד מהם יש לפחות ילד אחד מקשר נישואים קודם, בחרו באופן מודע להרחיב את המשפחה באופן משמעותי ע"י הבאתם לעולם של שני ילדים נוספים. נקודת המוצא היא כי החלטה שכזו התקבלה מתוך הערכה כי האב ואשתו הנוכחית יוכלו לכלכל את אותם ילדים. נוכח האמור אני סבור כי הולדת שני ילדים נוספים לאב מאשתו הנוכחית מצדיק הפחתה של היקף החיוב במזונות הבן ד' מסך של 3,000 ₪ לסך של 2,550 ₪..." (ציטוט מסעיף 20 לפסק הדין קמא).
בנדון לא מצאנו להתערב בממצאיו העובדתיים של השופט קמא בפסק הדין; ממצאיו העובדתיים תומכים במסקנה המשפטית, שאין בה טעות שבחוק, בדבר הפחתת סכום המזונות של הבן ד' לסך של 2,550 ₪.
המסקנות המשפטיות שהסיק, מעוגנות בדין ובפסיקה, ולא מצאנו כי יש מקום להתערב בהן.
סוף דבר לאור כל זאת אנו מורים על דחיית הערעור.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיום הדיון ניתן פסק דין בשלוש תובענות: תביעת האב להוספת שם משפחתו לשמה של הקטינה, תביעת האב להסדרי שהות עם הקטינה ותביעת האם למזונות הקטינה (להלן: פסק הדין).
מכל הנימוקים הנ"ל יש לדחות את העירעור על פסק הדין בכל הנוגע להכרעות בנושא הסדרי השהות.
בצדק קבע ביהמ"ש קמא שמדובר למעשה בבקשה לשינוי פסק דין עקב שינוי נסיבות והיה על המערערת להגיש תובענה עצמאית לצורך כך. לא מדובר בבקשה להרחבה או להבהרת פסק הדין אלא למעשה לביטולו, וזאת למרות שביחס ללינה בימים שני ורביעי, פסק הדין אף לשיטת האם, ניתן בהתאם להסכמתה.
סיכומו של דבר: אציע לחברותיי לדחות במלואו את העירעור בעמ"ש 48530-10-22 שעסק בהחלטות, לדחות את העירעור בעמ"ש 48530-10-22 בכל הנוגע לרכיב פסק הדין בנושא הסדרי השהות ולקבל את העירעור בכל הנוגע לפסק הדין למזונות.
מאחר שלמעט בנושא המזונות הערעורים נדחו, המערערת תישא בהוצאות ושכ"ט המשיב בסך מופחת של 20,000 ₪.
...
לפיכך, מאחר שלא קיימת כיום כל הצדקה לאי הוספת שם משפחתו של האב, הערעור נדחה בנוגע לרכיב זה. כפי שציין ביהמ"ש בעמ"ש 59604-12-17 א.מ. נ' ה.ז. (21.1.19): "מבחן "טובת הקטין" הוכר בפסיקה כשיקול שצריך לעמוד תמיד לנגד עיניו של בית המשפט, והוא שיכריע גורל תביעה לשינוי שם לרבות שם משפחה".
מכל הנימוקים הנ"ל יש לדחות את הערעור על פסק הדין בכל הנוגע להכרעות בנושא הסדרי השהות.
בכל הנוגע לערעור על ההחלטות – אני סבור שיש לדחותו.
סיכומו של דבר: אציע לחברותיי לדחות במלואו את הערעור בעמ"ש 48530-10-22 שעסק בהחלטות, לדחות את הערעור בעמ"ש 48530-10-22 בכל הנוגע לרכיב פסק הדין בנושא הסדרי השהות ולקבל את הערעור בכל הנוגע לפסק הדין למזונות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו