]המשנה לנשיאה (בדימ') ח' מלצר:
לפנינו בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטים: י' שנלר, סג"נ (אב"ד), ד"ר ק' ורדי, סג"נ ו-ח' ברנר) ב-עמ"ש 17873-12-11 (להלן: ההליך בפני בית המשפט המחוזי), בגדריו נדחה חלקית והתקבל חלקית ערעורה של המבקשת על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה במחוז תל אביב (כב' השופטת ט' סיון) ב-תמ"ש 35371-02-10 (להלן: ההליך בפני בית המשפט לעינייני מישפחה).
במסגרת הליך העירעור, בית המשפט המחוזי הנכבד דחה את טענותיה של האשה בדבר העדר סמכות עניינית ובדבר הקביעה כי סרובה לקבל גט מבן זוגה עולה כדי עוולה נזיקית, אך הפחית את שיעור הפצוי והעמידו על סך של 265,000 ש"ח.
חברי, השופט מ' מזוז, הורה בשעתו על עיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד – עד להכרעה בעירעור.
ביני לביני, המבקשת הגישה עתירה נוספת לבג"ץ (וזאת מבלי לציין במסגרתה את העתירה הראשונה שהגישה) וכן כנגד הכרעתו הקודמת של בית הדין הרבני הגדול הנכבד בעירעור שהגישה בשעתו, וכן כנגד האישור שנתן נשיא בית הדין הרבני הגדול לפסק דין הנ"ל, המתיר למשיב לשאת אשה נוספת (ראו: בג"ץ 2917/10 פלונית נ' בית הדין הרבני הגדול (17.06.2010)).
ככלל, הקוים המנחים שגובשו עם השנים לחלוקה בין תחומי הסמכות של בתי הדין הרבניים לבין תחומי הסמכות של הערכאות האזרחיות נקשרו לחלוקה בין שאלות על אודות תוקף הגירושין לבין שאלות אחרות הקשורות בגירושין בין בני זוג.
בית המשפט המחוזי הנכבד דחה את העירעור של המבקשת בכל הנוגע להחלטות הדיוניות, אשר, לטענתה, גרמו ל"איון יומה", תוך שהוא חוזר על דברי בית המשפט לעינייני מישפחה הנכבד לפיהם: "כססמא כללית לכל צד מגיע יומו בבית המשפט, אולם (לא ל – תוספת שלי – ח"מ) צד שמחליט להשתמש בכך ככלי, כמו הנתבעת ותקצר היריעה והזמן כדי לפרט את דרכיה בניסיון לדחות את בירור התובענה" (ראו: פיסקה 53 לפסק דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד).
...
מכאן שלתפיסתי מהסכום הכולל שנפסק לטובת המשיב (265,000 ש"ח) יש להפחית סך של 18,750 ש"ח ולהעמידו על סכום של 246,250 ש"ח.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל – אציע לחבריי לדחות את עיקר הבקשה למתן רשות ערעור ולהותיר את עיקר פסק דינו של בית המשפט המחוזי הנכבד על כנו, בכפוף לתיקון המפורט בפיסקה 43 שלעיל.
לפיכך אני סבור כי יש לדחות את הבקשה לרשות ערעור בכללותה.
אני סבור אפוא כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור במלואה.