מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בתביעת פיצויים בגין נזק באימון מאבטחים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בעכו ‏כ' אייר תשפ"א, 02 מאי 2021 ת"ק 22312-06-20 וורגפט נ' גרייט שייפ בע"מ תיק חצוני: בפני כב' הרשמת הבכירה דנה ביאלר תובע עמית וורגפט ת"ז 316397231 נתבע גרייט שייפ בע"מ ח"פ 512231077 פסק דין
בפני תביעת התובע לפצוי שאינו תלוי בנזק בגין שליחת שתי הודעות טקס (sms) שלטענת התובע שלח לו הנתבע בנגוד לסעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן – "חוק התיקשורת").
הרקע וטענות הצדדים: לטענת התובע בשני מועדים שונים (18.5.2020 ו- 19.9.2019) שיגר הנתבע לתובע הודעות טקס אשר תוכנן כלל דבר פירסומת שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות בקשר עם אימונים במועדון הכושר גרייט שייפ בתל אביב.
תופעה זו של משלוח הודעות פרסומיות באמצעות אמצעי תיקשורת שונים (דואר אלקטרוני, הודעות טקסט וכיוצא באלה) מעוררת בעיות דוגמאת פגיעה בפרטיות, אבטחת מידע והטרדת המשתמשים, וכן עלויות כלכליות אשר הן תוצאה ישירה של סינון הודעות אלה (ראו רע"א 1954/14 חזני נ' הנגבי (4.8.2014) [פורסם בנבו]).
על פסק דין זה ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה בתוך 15 ימים מיום קבלתו.
...
על כן לא מצאתי להתחשב בה לעניין זה. משהוראות חוק התקשורת קובעות כי על המפרסם לאפשר לנמען להודיע על סירוב לקבל דברי פרסומת באותה דרך בה שוגר דבר הפרסום אך לא השתכנעתי כי התובע יכול היה להסיר עצמו מרשימת התפוצה בצורה פשוטה וסבירה התחדדה המסקנה כי יש לקבל את התביעה במלואה.
גם העובדה כי התובע לא המתין להצטברותן של הודעות רבות מחזקת את מסקנתי זו. יוצא אפוא כי לאחר ששקלתי את כלל השיקולים הרלוונטיים, בכללם מטרת החוק, אכיפתו והרתעה מפני הפרתו, עידוד נמענים לממש זכויותיהם והיקף ההפרה אין לי אלא לקבל את התביעה במלואה משהפיצוי הנתבע הנו מידתי, כך גם לפי מצוות המחוקק ולפי הפסיקה.
סוף דבר: אני מקבלת את התביעה במלואה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 2,000 ₪ בצירוף הוצאות משפט בסך 500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 25422-10-11 מדהלה נ' הפול- חברה לביטוח תיק חצוני: בפני כבוד השופטת שושנה ליבוביץ תובע דויד מדהלה ע"י ב"כ עו"ד ליאת פרי נתבע המאגר הישראלי הפול- חברה לביטוח ע"י ב"כ עו"ד עוזי לוי פסק דין
בקשת התובע למינוי מומחה בתחום הנפשי התקבלה (במהות מדובר בבקשה להבאת ראיות לסתור) ובעקבות זאת מונה פרופ' יואב כהן כמומחה לצורך בדיקת קיומה של נכות בתחום זה. בקשת רשות ערעור שהוגשה על ההחלטה נדחתה (רע"א 29652-06-16 המאגר הישראלי הפול – חברה לביטוח נ' מדהלה (3.7.2016)).
לאחר שעבר שקום תעסוקתי מטעם המל"ל התובע הוסמך כטכנאי שיניים ובשנים האחרונות הוא עובד במקצוע זה. כאב וסבל לפי אמות מידה שנקבעו בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון), התשל"ו-1976, אני פוסקת לתובע פיצוי בגין כאב וסבל על בסיס נכות בגובה 35.2% בהפחתת גיל ובצרוף ריבית מיום התאונה בסך של 66,345 ₪.
לצורך עבודתו כמאבטח היה עליו לעבור אימונים שונים וכן נידרש להוכיח כושר פיזי.
...
בשים לב לנכותו האורתופדית המשמעותית בברכו של התובע ובהתאם לתצהירי הצדדים ולעדויות שנשמעו בפני, אני קובעת כי בתקופה הסמוכה לתאונה התובע נזקק לעזרה מוגברת.
חרף האמור, אני סבורה שבמקרה דנן אין לדחות את טענת התובע במלואה אלא יש להבחין בין הוצאות שהוציא בגין רכישת קנאביס בעבר לבין פסיקת פיצויים לעתיד.
תוצאה הנתבעת תשלם לתובע פיצויים בסך של 284,206 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 56121-10-22 פלוני נ' מודיעין אזרחי בעמ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט עודד שחם כבוד השופט אברהם רובין כבוד השופט נמרוד פלקס מערערים פלוני על ידי א' מועלם, עו"ד משיבים המטווח האולימפי הלאומי הרצליה פסק דין
על רקע זה, הגיש המערער תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף.
בפי המערער טענות נגד חוות הדעת של מר אביטל, ובהן כי המומחה קרא רק חלקים מתיק האימון (המומחה קרא את החלקים הרלוואנטיים, ראו בעמוד 63 לפרוטוקול); כי לא צירף תו תקן של המישטרה להכשרת מאבטחים, אליו הפנה; כי התגלתה אי התאמה בעדותו לעניין מי צריך למלא דו"ח פציעה ובשאלה אם המערער עבר עבירת בטיחות; כי סמך על דברים שהם עדויות שמועה; לעניין עצימות המכות באימון, ועוד.
ברם, גם אם נניח שכך הוא, אין המערער מצביע בערעורו על הוראות של המישטרה המחייבות שימוש בכפפה מלאה באימון הנידון.
...
לאחר שנתנו דעתנו לטענות המערער, על רקע כלל החומר שבפנינו, הגענו למסקנה כי יש לדחות את הערעור בלא צורך בתשובה (ראו תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018 (להלן – התקנות).
בנסיבות אלה, גם אם נניח כי ניתן היה לנקוט בגישה שונה באימון, לא מצאנו כל עילה להתערב בקביעת בית משפט קמא, כי לא הוכחה בהקשר זה הפרה של חובת זהירות, העולה כדי התרשלות.
ברם, מקובלת עלינו קביעת בית משפט קמא כי באלה לא היה כדי לשנות בכל הנוגע לסוגיה העיקרית שבמחלוקת, הנוגעת לקיומה של חובה לעטות כפפות בעת האימון.
כמוסבר לעיל, לא מצאנו עילה להתערב בקביעת בית משפט קמא לעניין זה. התוצאה העולה מכל האמור היא, כי הערעור אינו מצביע על עילה להתערב בפסק דינו של בית משפט קמא.
משכך, אנו מורים על דחיית הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

] בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כב' השופטים י' פרסקי, ד' כהן וי' דנינו) מיום 19.4.2023 בע"א 41181-11-22, שבו נתקבל ערעור המשיבות על פסק דינו של בית משפט השלום בבאר שבע (כב' השופט ת' אורינוב) בת"א 44426-02-19 מיום 28.9.2022 ונקבע כי המשיבות אינן חייבות לפצות את המבקש.
בית המשפט השלום עמד על כך שעדותו של התובע היתה עדות יחידה, וכן עמד על כך שבאופן מעורר תמיהה, במסמכים שנערכו בסמוך לאחר התאונה נאמר כי המבקש סובב את ברכו, כאשר בכתב התביעה ובתצהירו המבקש בכלל העלה אפשרות שלישית של פגיעה מאחד המשתתפים באימון.
באשר לטענת המבקש שהועלתה בדיון בעירעור, ולפיה אין זה משנה אם נפגע מאביזר או מתנועה לא נכונה, שכן מדובר בפגיעה על ידי "דבר מסוכן" המעביר את נטל הראיה אל כתפי המשיבות מכוח הוראת סעיף 38 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], נקבע כי טענה זו לא הועלתה כלל בכתב התביעה, ואף ספק אם המבקש יכול להעלות טענה עובדתית סותרת לזו שהועלתה בכתב התביעה.
לנוכח האמור, בית המשפט המחוזי לא ראה צורך להדרש לשאלת הנזק, אך הוסיף, למעלה מן הצורך, כי לא היה מקום להעמיד את שיעור נכותו התפקודית על 7%, בפרט בהנתן שהמשיך בעבודתו כמאבטח זמן מה לאחר מכן, וכיום כבר סיים את לימודיו ועיקר עבודתו משרדית שאף השביחה את שכרו.
קביעות אלה תחומות לדל"ת אמותיו של המקרה דנן, והן נטועות במישור של קביעת מימצאי עובדה ומהימנות (ואציין כי בבית המשפט המחוזי, היה זה המבקש שפתח את תשובתו לערעור בטענה כי פסק דינו של בית משפט השלום הוא "פסק דין עובדתי").
...
בין שלל טענותיו, המבקש העלה טענות הנוגעות לסטנדרט הזהירות הנדרש ועל נטל ההוכחה בתאונה "באימון צבאי-כמו צבאי", כאשר לדבריו, נוסחת Learned Hand מובילה למסקנה כי הנטל צריך להיות על כתפי המזיק.
דין הבקשה להידחות מכוח תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אף מבלי להידרש לתגובת המשיבים.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עפ"ת 1534-07-23 רפאל נ' מדינת ישראל תיק חצוני: 98351/2019 14/09/2023 בפני כבוד השופט מאזן דאוד המערער טוויזר רפאל, ת.ז. 057172777 המשיבה מדינת ישראל ב"כ המערער: שמעון הרשקוביץ ב"כ המשיבה: עו"ד אופיר לונטל מפרקליטות מחוז חיפה - פלילי פסק דין
לכן בסופו של יום, נוכח היתרשמות בית משפט קמא מעדותו של הבוחן ויתר עדי התביעה ולאחר שעיין במוצגים וצפה בסרטונים המתעדים את התאונה ונתן דעתו לעדי ההגנה וחוות הדעת שהוגשו על ידם, החליט להרשיע את המערער בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
נוכח כל האמור השית בית משפט קמא על המערער את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 30 ימים אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות הדעת של הממונה; 22 חודשי פסילה בפועל בנכוי 40 ימי פסילה מנהלית; 4 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים; 6 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים; קנס בסך 4,000 ₪ שישולם ב- 10 תשלומים שוים ורצופים; ופצוי לנפגע בסך 8,000 ₪.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בפסק הדין, בעדויות שהובאו בפני בית משפט קמא, במוצגים, בחוות הדעת ושמעתי את טענות הצדדים, אני מחליט לדחות את העירעור על הכרעת הדין ולקבל את העירעור על גזר הדין באופן חלקי, במובן זה שעונש הפסילה בפועל יעמוד על 12 חודשים (תחת 22 חודשים), כמפורט בהמשך.
בית משפט קמא נתן אימון מלא בעדות הבוחן, קביעה מבוססת על היתרשמות ישירה מן העד, מימצאי המהימנות, ביחס לעד זה, לא נקבעו תוך הזקקות לדרך מסירת העדות בלבד.
בית משפט קמא לאחר שעיין במוצגים, צפה בסרטוני הוידאו של מצלמת האבטחה ושמע את עדות הבוחן והסבריו, התרשם מעדותו של הבוחן והגיע למסקנה כי הבוחן ביצע את עבודתו באופן מקצועי וכי מסקנותיו והסבריו מקובלים עליו.
לעניין מדיניות הענישה במקרים דומים די אם אפנה למקרה דומה שנידון בעיניין יאסין הנ"ל, שם הורשע הנאשם בנהיגה בקלות ראש, היתנהגות הגורמת נזק לאדם או לרכוש וסטייה מנתיב הנסיעה, בית המשפט השלום קבע כי בנסיבות המקרה רשלנות הנאשם מצויה "ברף הבינוני גבוה" וכי מידת הפגיעה בנפגע מצויה ברף הבינוני, נוכח זאת ובהתבסס על מדיניות הענישה קבע בית משפט השלום מיתחם ענישה שנע בין מאסר על תנאי עד מאסר שירוצה בעבודות שירות לצד ענישה נילוות וגזר על הנאשם 45 ימי עבודות שירות, קנס בסך 1,000 ₪, 18 חודשי פסילת רישיון נהיגה, פסילה על תנאי, פיצוי לנהג הרכב המעורב בסך של 2,000 ₪ ומאסר על תנאי.
...
טענות המערער: המערער הדגיש כי עולים קשיים רבים, אשר פגעו בהגנתו ומנעו ממנו להוכיח את גרסתו, לחילופין טען המערער כי גם אם כל קושי בפני עצמו לא מביא לזיכויו, הצטברותם צריכה להביא למסקנה כי יש לבטל את הרשעתו.
על אף שאני סבור כי העונש שהושת על המערער הולם את חומרת העבירות בהן הורשע המערער ואינו עונש חמור, הגעתי למסקנה כי יש מקום להתערבות ברכיב הפסילה שהוטל על המערער.
בשקלול הנתונים האמורים, מחד גיסא את מידת הרשלנות שנקבעה ע"י בית משפט קמא שהייתה ברף הבינוני, לצד עונש המאסר בדרך של עבודות שירות שהוטל על המערער ומאידך גיסא, עברו התעברותי הנקי של המערער בשים לב לוותק נהיגתו וכן תרומתו של המערער לחברה במסגרת עבודתו כמלווה עם עיוורים ובעלי מוגבלויות וכי רישיונו חיוני ונדרש לצורך עבודתו זו; החלטתי להקל במידה מסוימת בעונש הפסילה שהוטל על המערער ולא מצאתי מקום להתערב ביתר הוראות גזר הדין.
אשר על כן, אני מקבל את הערעור על חומרת הדין באופן חלקי, במובן זה שעונש הפסילה יעמוד על 12 חודשי פסילה בפועל (תחת 22 חודשי פסילה), בניכוי 40 ימי פסילה מנהלית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו