השופטת שלומית יעקובוביץ:
עסקינן בעירעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופטת מי-טל אל-עד קרביס) מיום 7.9.2020, בגדריו נדחתה תביעה על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן – החוק), שהגיש המערער כנגד המשיבה, מי שביטחה בביטוח חובה את רכבו, בגין נזק גוף, אשר נגרם לו, על פי הנטען, בתאונת דרכים שאירעה ביום 12.8.2013, עת נהג ברכבו והיתנגש ברכב שלפניו (פגיעת חזית-אחור).
ההליך לפני בית משפט קמא
ביום 24.1.2017 הגיש המערער כנגד המשיבה תביעה לפצוי בגין נזק גוף מכוח החוק.
אמרו שהרכב מפריע לתנועה שם. התקשרתי לחבר שאבא שלו במקרה מוסכניק, שעובד עם גררים, הוא שלח לי גרר, .
אנו מורים על השבת התיק לבית משפט קמא על מנת שיוציא מלפניו פסק דין חדש בו ישום את ניזקי המערער, ויקבע את הפצוי המגיע לו.
המשיבה תשלם למערער הוצאות ושכ"ט בהליך העירעור בסך כולל של 20,000 ₪.
...
תמצית טיעוני הצדדים
המערער מלין על דחיית טענתו להרחבת חזית אסורה, על קביעתו של בית משפט קמא לפיה הוכח יסוד הכוונה לגרימת התאונה במתכוון "בהתבסס על נסיבות שקדמו לתאונה מבלי להתייחס לתאונה עצמה", תוך הסקת מסקנה בלתי מתקבלת על הדעת בדבר נטילת 61 כדורים עובר לתאונה, כאשר, לשיטתו, לכל היותר, "הוכחה רשלנות או פזיזות ... שעה שעלה להגה לאחר נטילת הכדורים והיציאה מבית החולים", ועל העברת נטל הראיה לפתחו מחמת 'נזק ראייתי', שגרם למשיבה באי הצגת דו"ח מד"א (פינוי ממקום התאונה) ותעודת חדר מיון (אליו הובהל ממקום התאונה) המקוריים (תחת אלו שהוצגו והיו בלתי קריאים) והעמדתו בשל כך "בחזקת מי שנמנע מהבאת ראיה שלו הובאה, היתה פועלת נגדו".
המשיבה תומכת בכל קביעותיו של בית משפט קמא, סבורה כי הן מעוגנות כדבעי בראיות שהוצגו ועותרת לדחיית הערעור על יסוד הכלל לפיו בית משפט של ערעור לא יתערב בממצאי עובדה שנקבעו על ידי בית משפט קמא, במשנה תוקף אלה המבוססים על שיקולי מהימנות, זאת משלעמדתה "מלוא טענותיו של המערער (למעט טענת "הרחבת החזית" .
עם זאת, משעסקינן בצפונות הלב ואלה מורכבות והפכפכות (ראו הרישומים הרפואיים מיום 28.12.2008 ומיום 11.3.2013, הנזכרים בסעיף 22 לפסק הדין והדוברים בעד עצמם בעניין זה), לא ניתן, לדידי, להסתפק באותו אירוע שאירע שעות קודם לתאונה כבסיס למסקנה כי המערער ביצע 'מעשה מכוון' – אותו יסוד ראשון, בלעדיו אין, אחד משלושת יסודות החזקה הממעטת.
יונה אטדגי, שופט
התוצאה
הערעור מתקבל.
אנו מורים על השבת התיק לבית משפט קמא על מנת שיוציא מלפניו פסק דין חדש בו ישום את נזקי המערער, ויקבע את הפיצוי המגיע לו.
המשיבה תשלם למערער הוצאות ושכ"ט בהליך הערעור בסך כולל של 20,000 ₪.