ביום 3.10.2021 הגישה התובעת והנתבעת שכנגד, ערעור על פסק הדין, במסגרתו צוין ברישא כי פסק הדין נחתם בהיעדר חתימות נציגי ציבור.
לפי ההלכה, מעסיק אינו זכאי לטעון לקזוז תשלומים ששולמו לעובד מעבר למגיע לפי דין לאחר סיום יחסי עבודה, בתגובה להגשת תביעה נגדו.
בהתאם לאמור, תבע מר דפנה פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו ולמשקו – פיצוי בגין 6 חודשי העסקה בהם תפסה גב' פרינו את אשרת העבודה כך שלא יכול היה להעסיק עובדת אחרת; פיצוי בגין נזקים והפסדים מייצור קטניות; נזקים והפסדים מייצור עגבניות לזרעים בחממה; הוצאות קבועות ומשתנות; הפסדים בגין ביטול התקשרויות וחוזים עתידיים ופגיעה במוניטין; דמי הודעה מוקדמת; פיצוי בגין אי ביצוע העברת תפקיד והדרכה לעובד מחליף; פיצוי בגין אבדן ימי עבודה של עובדים זרים ומנהלים; ובסך הכך, לצרכי אגרה – סך של 328,180 ₪.
בסע"ש (ב"ש) 12131-01-15 וויציאן פאואינאוי נ' דוד אוביץ ז"ל (פורסם בנבו, 7.9.2017) קבע כבוד השופט יוחנן כהן:
"עובד אינו קניינו של מעבידו. עובד, כל עובד, ובכלל זה עובד זר, זכאי לסיים עבודתו, מבלי שיהיה חשוף לטענת מעבידו שבעצם עזיבתו גרם למעבידו נזק. בית הדין הארצי הביע פעם אחר פעם את מורת רוחו ממעסיקים המתייחסים אל עובדים זרים מתפטרים כאל "ברחנים", כפי שכינתה המעסיקה את התובע למשל בסעיף 54 לתצהיר עמי (ע"ע 1459/02 בוצ'מן – בסט ייזום ובניה (19.12.02), ס' 10 לפסק הדין: ע"ע 1218/02 XUE BIN – חברת א. דורי (20.3.03), ס' 14 לפסק הדין).
...
כבוד סגנית הנשיאה השופטת רוית צדיק קבעה –
"... מקום בו נטענות טענות חמורות כנגד העובד ועניינן במישור הפלילי, יש לבססן כדבעי בטרם תתקבל הטענה בדבר ביצוע עבירה פלילית כלשהי. משלא נעשה כן בנסיבות מקרה זה ולא הוכח מעבר למאזן ההסתברות כי אכן העבירות בוצעו על ידי העובדים, התוצאה היא כי יש לדחות את טענת המבקשות באשר לשלילת רכיב הפיצויים והשבתו לידיהן."
כבוד סגנית הנשיאה צדיק תמכה את מסקנתה גם בהוראות סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, לפיהן לא ניתן להחזיר, להעביר, לשעבד או לעקל כספי פיצויי פיטורים שהופרשו לקופת גמל, אלא בתנאי הסעיף.
התביעה בגין שעות עבודה בשבת, החזר ניכויים מהשכר, דמי כלכלה ופיצוי בגין פיטורים שלא כדין – נדחית.
תביעת מר דפנה לקיזוז שעות הפסקה – נדחית.
הסכומים יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה של גב' פרינו
תביעת מר דפנה - סע"ש 48755-04-18
תביעתו של מר דפנה לפיצוי בגין תפיסת האשרה, פיצוי בגין נזקי ייצור והתקשרויות, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין אי העברת תפקיד לעובד מחליף ופיצוי בגין אבדן ימי עבודה של עובדים ומנהלים – נדחית.