ביום 8.8.2018 פנה הנהג הנפגע למבקשת, המבטחת של הנהג הפוגע, בדרישה לתשלום פיצויים בגין הנזק שניגרם לרכבו כתוצאה מהתאונה.
בית המשפט בחן את העילה שמכוחה הגיש המשיב את התביעה, וקבע כי על אף שכתב התביעה הגדיר עילה נזיקית (בטענה לאחריות הנהג הפוגע והמבקשת לנזק שניגרם), בחינת כתבי בי-הדין שהוגשו בהמשך ההליך בבית משפט השלום מלמדת כי הצדדים הסכימו בהתנהגותם להרחבת גדר המחלוקת.
לעניין הסעד, נקבע שהמשיב אמנם תבע את מלוא סכום עלות התיקון, אולם משהתקבלה טענתו לעניין הסכום בו הודתה המבקשת, הרי שהוא זכאי לסכום זה. נקבע איפוא כי על המבקשת לשלם למשיב את סכום הפצוי שאינו שנוי במחלוקת, מבלי להביא בחשבון אף אחד מן העיקולים, בגובה 119,169 ש"ח.
על פסק דין זה הוגשה בקשת רשות העירעור שלפניי.
בית משפט זה עמד במספר פסקי דין על ההיסטוריה של סעיף 22 לפקודת הנזיקין, והמעוניין מוזמן לעיין בפסקי הדין הרלוואנטיים (ראו: יעקב כספי בע"מ נ' Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A., פסקות 37-31 לפסק דינה של השופטת ברק-ארז (6.1.2013) (להלן: עניין כספי); רע"א 7542/20 רשות נקוז ונחלים שרון נ' נייר חדרה בע"מ, פסקות 14-12 לפסק דיני (4.4.2021) (להלן: עניין נייר חדרה); ע"א 2840/21 עו"ד גיסין בתפקידו כנאמן להגשת תביעות מחזיקי אגרות החוב ומטעם משקיעים פרטיים שלBrookland Upreal Limited נ' Deloitte בריטמן זהר אלמגור ושות', רואי חשבון, פסקה 12 לפסק דינו של השופט גרוסקופף (26.4.2022) (להלן: עניין ברוקלנד)).
...
אציין כי חבריי ואני היינו חלוקים גם במספר סוגיות נוספות, אך אלה אינן רלוונטיות לענייננו, והמעוניין מוזמן לעיין שם.
המחלוקת המתוארת הייתה רלוונטית לנסיבות שנדונו בעניין פרץ, ואילו בנסיבות ענייננו שתי הגישות מובילות לאותה מסקנה, והיא, שהזכות שעומדת לנהג הנפגע אינה נזיקית.
כנלמד מהאמור לעיל, מדובר בזכות שעיגונה הסטטוטורי אינו בפקודת הנזיקין אלא בחוק חוזה הביטוח, והיא נגזרת מזכותו של הנהג הפוגע כפי שהוגדרה בהסכם הפוליסה שנחתם בין המבקשת לבינו (אציין כי הסוגייה התעוררה בת"א (מחוזי מר') 46618-12-14 אמות השקעות בע"מ נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ (4.7.2021), ובפסק דינו הגיע השופט שוורץ למסקנה דומה (שם, בפסקאות 97-96)).
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.