בית משפט לעניינים מקומיים בחדרה
בב"נ 35234-10-21 פיין נ' ועדה מקומית לתיכנון שומרון
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופטת רקפת סגל מוהר
מבקש
ליהו פיין ע"י ב"כ עוה"ד
משיבה
ועדה מקומית לתיכנון שומרון ע"י ב"כ עוה"ד
החלטה
ערעור המבקש על אותה החלטה נדחה ע"י בית המשפט המחוזי ביום 31.3.20 (ר' עפ"א (מחוזי חיפה) 2287-03-20) וגם בקשתו לרשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי נדחתה ע"י בית המשפט העליון (ר' החלטת בית המשפט העליון מיום 19.4.20 ברע"פ 2416/20).
השמוש שנעשה במקרקעין במקרה זה עומד בשני התנאים הנדונים באשר מדובר בפעילות בעלת זיקה ישירה לפעילות החקלאית באיזור והשפעתה על הסביבה החקלאית זניחה ובלתי קיימת.
כך, נקבע כבר בעיניינו בעפ"א (מחוזי חיפה) 19408-01-21 כי "בנגוד לטענת המערער, השמוש המסחרי המבוקש אינו תואם על פני הדברים את סעיף 156(א) לחוק התיכנון והבניה וסעיף 7(ב) לתוספת הראשונה" וכן כי "פעילות המכירה במקרקעין היא פעילות מסחרית טהורה, היא מנותקת מהייצור והגידול המסחרי. ככזו היא אסורה ומן הדין היה להורות על הפסקתה...". טענות המבקש בבקשה הנוכחית בהקשר זה מתממות ונעדרות תום לב שכן בבדיקות שנערכו במקום הסתבר כי מדובר במצב זהה – אותה מכירה, אותה תכנית ואותו ייעוד קרקע, רק בחלק שונה.
לכך השיבה ב"כ המשיבה כי המבקש העתיק את עסקיו לגוש 10163 חלקה 88, אותה חלקה שבה הוקמה בשעתו "חוות הפרפרים" ואשר לגביה בית המשפט העליון כבר פסק כי לא ניתן לקיים בה פעילות מסחרית, אלא שהמבקש "מנהל בה את עסקיו בשטח קטן יותר של בערך 85 מ"ר ובדיוק אותו מרכול שהיה בחלקה הקודמת...", והוא עושה כן ללא היתר, ללא בקשה לשימוש חורג וללא תכנית המאפשרת שימוש מסחרי.
...
מפני כל אלה טען המבקש כי דין הצו להתבטל וכי לכל הפחות יש לעכב את הליכי ביצועו עד למתן החלטה בבקשת המבקש למתן הנחה בהתאם להוראת הגמישות בתכנית ש/23/א.
תגובת המשיבה
בתגובתה מיום 9.11.21, טענה המשיבה כי דין הבקשה להידחות מן הטעמים שיפורטו להלן:
השימוש אותו עושה המבקש במקרקעין אינו חקלאי, שכן הוא מפעיל בהם חנות מרכול בשטח של כ- 85 מ"ר לממכר ירקות, פירות ועוד.
לתמיכת דבריה הגישה ב"כ המשיבה את דו"ח הביקור שנערך במקום ביום 14.2.22 והתמונות שצולמו בו באותו מועד (נ/1) ולסיכום אמרה: "... יכול להיות שהיום בשטח הנוכחי הסיכוי להוצאת תב"ע יותר גדול. עוד אין לנו היתכנות כי מדובר בועדה מחוזית..." ובהמשך הוסיפה: "... התב"ע תארך איזה תשעה חודשים. במשך שנה שלמה המבקש עושה שימוש בניגוד לתוכנית ולהיתר. האפשרות היא כמובן להפסיק את השימוש במקום הנוכחי ושימכור תחת מצללה כמו שהגדרנו זאת גם בשטח הקודם, שימכור בשטח מצומצם תחת ציליה ולא עם הקופות הרושמות ועם כל הציוד והמזגנים וכל מה שיש שם והמקרר התעשייתי, שימכור את מרכולתו שהוא טוען שמגדל, תחת מטריה עד שהתב"ע תאושר ואז הוא יוכל להמשיך לפעול...". לשאלותי השיבה ב"כ המשיבה כי במהלך אותה שנה בה המבקש מבצע פעילות מסחרית בחלקה, ננקטו כנגדו מספר פעולות שלא הועילו (ר' דו"חות הביקור והצו שהוצא בביום 29.9.21 – נ/1 ו- נ/2) ועוד אמרה: "...לא העלמנו עין. אפשרנו לו להוציא היתרים, בקשה לשימוש חורג, להגיש תב"ע והוא לא עשה את זה עד עכשיו...".
לנוכח דברים אלה ולאחר שב"כ המבקש הצהיר כי "הבקשה מוכנה", הוריתי לב"כ הצדדים לעדכנני עד ליום 19.7.22 האם הבקשה לשינוי תב"ע אכן הוגשה והאם הצליחו להגיע ביניהם להסכמות באשר להתאמת אופי הפעילות המתבצעת במקום לציפיות הועדה באופן שניתן יהיה "לחיות איתו בשלום" עד שתתקבל החלטה בבקשה לשינוי תב"ע.
ביום 24.7.22 עדכן ב"כ המבקש כי הבקשה לשינוי תב"ע הוגשה ביום 12.7.22 וצרף להודעתו את מסמכי התכנית מס' 353-1116698 שטח חקלאי – חלקה 88 גוש 10163 בנימינה.
הכרעה
לא בכדי סקרתי באריכות את השתלשלות העניינים בעניינו של המבקש שכן אני סבורה כי אופן התנהלותו לאורך השנים שחלפו מאז הוצאו נגדו צווי הפסקת השימוש בשנת 2018, מצדיק כשלעצמו את דחיית בקשתו על הסף.
סוף דבר, הבקשה נדחית.