]השופט א' שטיין:
הבקשה
לפנינו בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (השופט ג' גונטובניק) (להלן: בית המשפט המחוזי) אשר ניתן ביום 6.3.2022 בעב"י 27801-05-21 ובמסגרתו היתקבל ערעור המשיבה על גזר דינו של בית הדין למשמעת של עובדי הרשויות המקומיות (עורכת הדין ע' אילון, וחברי המותב נ' אפרתי וע' שרעבי) (להלן: בית הדין למשמעת או בית הדין) אשר ניתן ביום 18.4.2021 בתיק משמעת 3/19 ובמסגרתו הוחלט להטיל על המבקש אמצעי משמעת של פיטורין על תנאי והעברה לתפקיד אחר בעריית חיפה (להלן: הערייה); בית המשפט המחוזי קבע כי חלף אמצעי משמעת אלו, יושת על המבקש אמצעי משמעת של פיטורין בפועל ללא פגיעה בזכויותיו הכלכליות.
סמכותו של בית משפט מחוזי ביושבו כערכאת ערעור על פסקי הדין של בתי הדין למשמעת היא סמכות רחבה בהיבט הפונקציונאלי שלה: כל החלטה שבסמכותו של בית הדין לקבל יכול שתנתן גם על ידי בית המשפט המחוזי כערכאת העירעור – כאמור בסעיף 24 לחוק המשמעת.
...
בית משפט זה (השופטת ד' ביניש, כתוארה אז) מצא להתערב לחומרא בגזר דינו של בית הדין למשמעת, אך נמנע מלהורות על פיטורין בפועל; ואלה היו דבריו של בית המשפט:
"לאחר ששקלתי את טענות הצדדים באתי למסקנה כי אופייה של עבירת המשמעת בה הורשע המשיב מחייבת התערבות לחומרה בגזר דינו של בית הדין למשמעת, גם בהתחשב בנסיבותיו המיוחדות של המקרה שלפנינו. בית משפט זה עמד לא אחת על כך שעובד הציבור הינו נאמן הציבור ומעשים מן הסוג בו הורשע המשיב מהווים מעילה באמון הציבור [...] עם זאת, היות המשיב עובד זוטר משפיעה על חומרת אמצעי המשמעת שיושתו עליו בגין הפגיעה בתדמיתו של השירות הציבורי ובאמון בו [...] כן יש להתחשב בכך שהמשיב עובד כבר 12 שנים ברשות הדואר, בעבודה הדורשת מאמץ פיזי לצורך ביצועה, ומתפקד במסירות ולשביעות רצונם המלאה של הממונים עליו. לא נעלמו מעיני גם נסיבותיו האישיות של המשיב, לרבות מצבו הכלכלי והקושי בו ייתקל בבואו למצוא עבודה חדשה [...] נוכח האמור לעיל, לא מצאתי, בנסיבות העניין למצות את הדין עם המשיב ולהורות על פיטוריו. עם זאת, כאמור, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להחמיר בגזר דינו של בית הדין למשמעת, על מנת להעביר מסר מרתיע באשר לחומרתם של המעשים בהם הורשע המשיב. לפיכך, אני מורה כי המשיב יועבר מתפקידו למשך שנה אחת וימלא תפקיד ביחידה אחרת של רשות הדואר ומשך הזמן בו יורד בדרגה אחת יוארך מחצי שנה לשנה. יתר אמצעי המשמעת אשר הוטלו על המשיב יישארו על כנם." (ראו: שם, פסקה 3; ההדגשה הוספה – א.ש.).
סבורני כי שיקול זה לא היה במקומו, מאחר שהעירייה בחרה שלא לפטר את המבקש בדרך זו והביאה את הפרשה – מרצונה – לפתחו של בית הדין למשמעת.
מכל הטעמים הללו, סבורני, במלוא הכבוד, כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי אינו יכול לעמוד.