מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בית הדין האזורי בחיפה בעניין תביעת מנהל שיווק

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט רועי פוליאק ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי חיפה (השופט טל גולן ונציגות הציבור גב' ורד קאופמן וגב' מרים נשר; סע"ש 50279-09-17), בגדריו התקבלה בעיקרה תביעת המשיב, מעסיקו של המערער, לקבלת פיצוי מהמערער בגין נזק ממוני ושאינו ממוני עקב מעשי גניבה שיוחסו למערער ועקב עזיבתו הפתאומית את מקום העבודה, והתקבלה באופן חלקי התביעה שכנגד שהגיש המערער לתשלומים שונים מהמשיב בגין תקופת עבודתו וסיומה.
סכום התביעה שכנגד עמד על 1,133,404 ש"ח. פסק דינו של בית הדין האיזורי בית הדין האיזורי, בפסק דין מפורט ומנומק בהרחבה, הגיע למסקנה כי המעסיק הוכיח את טענתו המרכזית לפיה העובד ביצע מעשי גניבה של טיח, באופן שיטתי ובמשך שנים רבות, ומכר אותו לגורמים פרטיים במהלך יום העבודה.
כן נקבע כי עדותם של עדים חצוניים מטעם המעסיק (מנהל מפעלים, מנהל שיווק וסדרן העבודה במפעלי רדימיקס), אשר העידו על אירועים בהם הודה בפניהם העובד ועל מעשי הגניבה שביצע, הייתה עקבית ומדויקת ולא התערערה בחקירה הנגדית, ובית הדין נתן לה משקל רב. מנגד קבע בית הדין האיזורי כי עדותו של העובד הייתה דלה ובלתי אמינה, וכי מעבר להכחשה סתמית לא עשה כל מאמץ להוכיח את טענותיו שהיו מזגזגות ובלתי עקביות.
העובד משיג בערעורו על כל קביעה של בית הדין האיזורי, הגם שמדובר בקביעות מפורטות המעוגנות היטב בתשתית הראייתית ואשר כוללות ממצאים קשים וחריגים בעיניין מהימנותו של העובד ושקריו הרבים במהלך ההליך.
...
סכום התביעה שכנגד עמד על 1,133,404 ש"ח. פסק דינו של בית הדין האזורי בית הדין האזורי, בפסק דין מפורט ומנומק בהרחבה, הגיע למסקנה כי המעסיק הוכיח את טענתו המרכזית לפיה העובד ביצע מעשי גניבה של טיח, באופן שיטתי ובמשך שנים רבות, ומכר אותו לגורמים פרטיים במהלך יום העבודה.
אכן, שכר היסוד המהווה חלק מ"השכר הכולל" אינו אמור להיות נמוך משכר המינימום, אך דין טענת העובד שהועלתה לראשונה בסיכומיו בערעור, לאחר לא פחות משלוש טענות שאינן מתיישבות עמה שהועלו בהליך, להידחות לנוכח שינוי החזית ועיתוי העלאתה.
אף דינן של טענות אלה המתמקדות בקביעות עובדתיות ובקביעות שבשיקול דעת הערכאה הדיונית להידחות.
סוף דבר – ערעור העובד על החיובים שהושתו עליו בתביעה העיקרית מתקבל בחלקו, כך שחיוביו לשלם למעסיק פיצוי בגין נזק ממוני של "גניבת הובלות" בסך 194,586 ₪ ופיצוי נוסף בגין אי מתן הודעה מוקדמת בסכומים של 27,000 ש"ח ושל 6,516 ש"ח – בטלים.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה עב"ל 65532-04-21 ניתן ביום 22 דצמבר 2021 יוסף עבסאווי המערער המוסד לביטוח לאומי המשיב לפני: סגן הנשיאה אילן איטח, השופטת סיגל דוידוב מוטולה, השופטת חני אופק גנדלר נציגת ציבור (עובדים) גב' ורדה אדוארדס, נציג ציבור (מעסיקים) מר דן חן בשם המערער - עו''ד מאי בשיר יונס, עו"ד סיהאם עספור בשם המשיב - עו''ד כפיר אמון פסק דין
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי חיפה (השופט טל גולן ונציגי הציבור מר חיים מויסי ומר גד פולק; ב"ל 29824-06-20), שבו נדחתה תביעת המערער להכיר בארוע מיום 15.5.19 כפגיעה בעבודה.
רקע המערער, יליד 2001, היה בעת הרלוואנטית תלמיד ביישוב ג'ת. באותה תקופה הועסק המערער על ידי חברת אופטינייס בע"מ, העוסקת בשיווק ומכירת מוצרי אופטיקה, ומפעילה מספר סניפים ברחבי הארץ (להלן: החברה).
בחקירתו הראשית ציין, בין היתר, כי התקיפה נעשתה תוך כדי עבודתו של המערער "קבלתי כמה טלפונים מאנשים ברחוב שהעובד שלנו ניפצע... התקשרתי מיד למנהלים שעובדים אצלי ברחוב ושמישהו יקפוץ... נסעתי אחריהם לבית החולים, הגעתי בסוף הבדיקות שהם עשו. לוויתי את התובע הביתה לקחתי אותו עד הבית חזר בריא ושלם". בחקירתו הנגדית לא נישאל מר דקה על עדותו לפיה התקיפה היתה במהלך עבודתו של המערער, וחקירתו הנגדית סבה בעקרו של דבר על נסיבות התקיפה והקשר שלה לעבודה.
קשיים נוספים שציין בית הדין האיזורי נגעו להבדלים בין גרסת המערער לגירסת אִמו בנוגע לשעת התקיפה (הקושי השלישי); להבדלים בין גרסת המערער לגירסת מר דקה באשר למרחק בין המקום בו הותקף לבין הסופרמרקט (קושי רביעי); לשוני במספר התוקפים - תוקף אחד או שניים (קושי שישי); לשוני במועד הסולחה (קושי שמיני); לשוני בזהות יוזם הסולחה (קושי תשיעי); לשוני הנוגע לזהות הנוכחים בחקירה המשטרתית (קושי עשירי) - אך במכלול, איננו סבורים כי קשיים אלה מכרסמים באופן ממשי במסקנה לפיה בעת התקיפה המערער היה בזמן עבודתו.
...
תוך כדי עבודה? בהינתן אירוע תאונתי (התקיפה) יש לבחון האם אכן התקיפה התרחשה תוך כדי העבודה כטענת המערער? בית הדין האזורי קבע כי לא הוכח שהמערער היה "תוך כדי העבודה", אלא שבקביעה זו לא מצאנו שבית הדין האזורי התייחס לראיות שונות התומכות בגרסת המערער, ואלו הן: ראשית, גרסת המעסיק עצמו, אשר קבלה ביטוי בטופס בל 250 מיום 20.5.19, ובו נכתב כי ביום 15.5.19 בשעה 12:00 המערער עבד "בחלוקת פליארים... ברחוב"..
המסקנה בדבר היות גרסת המערער בנוגע לעוצמת התקיפה מופרזת מתיישבת עם שלושת הנתונים הבאים: ראשית, הטענה בדבר איבוד הכרה לא נתמכה בדו"ח מד"א (שלא הוגש) ולא בעדות נציג החברה.
לאור המקובץ, הגענו לכלל מסקנה כי לא עלה בידי המוסד לסתור את החזקה כי תקיפת המערער תוך כדי העבודה היתה גם עקב העבודה.
סוף דבר הערעור מתקבל במובן זה שנקבע כי תקיפת המערער מיום 15.5.19 היתה תוך כדי ועקב העבודה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי חיפה (השופטת קרן כהן ונציג הציבור מר סאבר שהאב; סע"ש 30858-10-16), שבו נדחתה תביעתו של המערער לתשלום זכויות שונות שהגיעו לו, לטענתו, בשל כך שלמרות שהועסק במעמד של "קבלן עצמאי" היתקיימו יחסי עבודה בינו לבין המשיבה.
בית הדין אזכר את פסק דינו של בית הדין האיזורי בעיניין עב (חי') 93/06 שפירא – רגבה שיווק והפצה בע"מ (24.9.2009) (להלן – עניין שפירא) במסגרתו נדחתה תביעה של מרכיב עצמאי להכרה ביחסי עבודה בינו לבין המשיבה, אולם לא היתייחס אליו ולהשלכותיו על המקרה שלפנינו.
מעבר לכך, בית הדין האיזורי שגה בעריכת ההשוואה בין התמורה הכוללת ששולמה לו לבין שכר של מרכיב שכיר וזאת מנימוקים רבים, ובכללם: המרכיב השכיר אליו הושווה המערער הועסק בסניף הרצליה, ולכן אין לקבל את עדותם של עדי המשיבה בנוגע אליו, שכן לא היה להם מושג על מתכונת עבודתו, הקף עבודתו וכו', והם לא תאמו את שעות עבודתו; מעבר לכך, המשיבה עצמה טענה בסיכומיה שאין להסתמך על עדותה של גב' שדה שהעידה מטעם המערער; היה על בית הדין לזקוף לחובת המשיבה אי הגשת דו"חות הנוכחות של העובדים השכירים וראיות נוספות (הסכם העבודה של המרכיב השכיר, סדורי עבודה, רשימת כתובות של הלקוחות) וכן אי העדת מנהל חנות חיפה בתקופת עבודתו של המערער; מתלושי השכר של המרכיבים השכירים וכן מעדותה של גב' ברק עולה כי המרכיבים השכירים עבדו חמישה ימים בשבוע ולא שישה ימים בשבוע, כפי שעבד המערער; תשלומי הרכב והטלפון ששולמו למרכיב השכיר היו הטבת שכר ולכן אין להשוות בינם לבין הוצאות רכב וטלפון שנשא בהן המערער; למרכיב עצמאי באיזור הצפון שולם סך של 90 ₪ בעד קריאת שירות בעוד שלמרכיב עצמאי באיזור המרכז שולם סך של 70 ₪ לקריאת שירות בשל השוני במרחקי הנסיעה בין הלקוחות, והיה צריך להפחית 20 ₪ לכל קריאת שירות בעת עריכת ההשוואה; ההשואה נעשתה בין שכר של המרכיב השכיר בשנת 2016 לבין תמורה קבלנית לאורך התקופה מ-2010 עד 2015; נטל ההוכחה בדבר הקף שעות עבודתו של המערער מוטל על המשיבה ולא על המערער, ובכל מקרה המערער הוכיח כי עבד בשעות נוספות; לא זו בלבד, אלא בית הדין האיזורי החמיר עם המערער וקבע כי אין לקבל כראייה מסמכים שצורפו לסיכומי התשובה ולא הוגשו בשלב הראיות, אולם הסתמך על מסמכים שהוגשו בצרוף לתצהירה של גב' ברק כתמיכה לבקשה שהוגשה לאחר הגשת סיכומי התשובה ולא היו חלק מחומר הראיות.
בהשלמת הטיעון בהתייחס לעניין כותה טענה המשיבה כי "... יכול היה שהתביעה שלפנינו הייתה צריכה להדחות כבר בשלב הראשון לפסק הדין קמא מנימוקי חוסר תום לב קצוני של המערער; לכל היותר מדובר במקרה גבולי". לנוכח העובדה שהמשיבה אינה עומדת על הטענה כי לא היתקיימו יחסי עבודה בין הצדדים, נקודת המוצא לדיון היא כי היתקיימו יחסי עבודה בין המערער לבין המשיבה בתקופת ההיתקשרות הרלוואנטית להליך זה, ואין לנו צורך להדרש לעניין קיום יחסי עבודה בין הצדדים ולטענות בעיניין זה. כאמור, פסק דינו של בית הדין האיזורי ניתן בטרם ניתן פסק הדין בעיניין כותה, ועל כן בית הדין בחן את זכויות המערער על פי ההלכה שנפסקה בעיניין עמיר, דהיינו לפי "השיטה החישובית", ומקביל בחן גם את יישום הילכת רופא בנסיבות המקרה הנידון.
...
בהקשר זה קבע בית הדין האזורי כי במהות נערך שימוע למערער וזאת במסגרת השיחה אליה זומן, אולם הן בשיחה זו והן בעדותו לפני בית הדין לא סיפק המערער הסבר מניח את הדעת להיעלמות הטבעת "בלשון המעטה". גם בקביעה עובדתית זו אין מקום להתערב, ולא מצאנו כי העובדה שבעלה של הלקוחה העיד ולא הלקוחה עצמה גורעת מתוקפה של קביעה עובדתית זו. בנסיבות המקרה הנדון, שבהן נערך למערער שימוע (גם אם לא כונה כך); גם כעובד המערער לא היה נהנה מהגנה ארגונית; בית הדין האזורי קבע כי ההתקשרות הסתיימה בנסיבות חמורות המצדיקות לשלול זכאות לפיצויי פיטורים ואילו המערער קיבל למעשה את פיצויי הפטורים שהיוו חלק מהתמורה הקבלנית - הנסיבות של סיום ההתקשרות מצדיקות שלא לחייב את המשיבה בתשלום פיצוי לא ממוני.
לנוכח המסקנה אליה הגענו, לא מצאנו מקום להידרש בנסיבות מקרה זה למכלול השיקולים האחרים אותם יש להביא בחשבון בפסיקת פיצוי לא ממוני.
סוף דבר – בנסיבות המקרה הנדון דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה ע"ע 25953-05-23 19 אפריל 2024 הארגז תעשיות בע"מ המערערת .1 נוריאל צין .2 הארגז טכנופח תעשיות מתכת בע"מ בפרוק) המשיבים לפני: השופט רועי פוליאק, השופטת חני אופק גנדלר, השופט אילן סופר נציגת ציבור (עובדים) גב' רחל בנזימן, נציג ציבור (מעסיקים) מר דן בן חיים ב"כ המערערת - עו"ד ירון אלון, עו"ד דוד טויטו ב"כ המשיבים - עו"ד עדן חן פסק דין
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי חיפה (השופט טל גולן ונציגי הציבור מר צחי רחמים ומר זאב וולף פוגל; סע"ש 42013-02-21), אשר בגדריו התקבלה תביעת המשיב 1 (להלן – המשיב) לגמול בגין עבודה בשעות נוספות בסך 153,869 ש"ח. רקע עובדתי המשיב עבד אצל המערערת והמשיבה 2 בין 26.5.2016 ועד 9.12.2020.
המשיב הועסק בתפקידים שונים באתרי העבודה ברקן ותימורים – כמנהל הבטחת איכות, מנהל אתר ומנהל ייצור פריטים מחומרים מורכבים (פיברגלס).
שאלה נפרדת היא ההסדר שנקבע בנסיבות בהן לא קיימת הפרדה בתלוש, אך הוא נחזה להיות אותנטי ומובן לעובד - יבוא על חשבון גמול השעות הנוספות (ע"ע (ארצי) 26020-01-19 בין הרים שירותי תיירות בע"מ – מנחם דגן (15.1.2020); ע"ע (ארצי) רשת חנויות רמי לוי שיווק השיקמה 2006 בע"מ – יורי קליידה (6.6.2022)).
פסק דינו של בית הדין האיזורי בכל הקשור לקביעות בנוגע להסדר הקבוע בסעיף 8 להסכם, החיוב בתשלום גמול שעות נוספות וההוצאות שנפסקו בטל.
...
עוד מצא בית הדין האזורי חיזוק לטענות המשיב בכך שתשלומי הזכויות הסוציאליות נעשו על יסוד השכר הכולל.
הכרעה לאחר שבחנו את טענות הצדדים בכתב ובעל פה אנו מוצאים כי דין הערעור להתקבל.
אולם, במקרה זה, ובשים לב להילוך טיעונו של המשיב, כמפורט לעיל, מתבקשת המסקנה כי המדובר ברכיב אותנטי ולא פיקטיבי.
בשולי הדברים נבהיר כי לטעמנו על פני הדברים חלה במקרה זה הוראת סעיף 26ב(ג) לחוק הגנת שכר הקובעת כי: "בתובענה של עובד שעילותיה השנויות במחלוקת הן אי-תשלום גמול שעות נוספות, גמול עבודה במנוחה השבועית, דמי חופשה, תמורת חופשה או פדיון חופשה, דמי הבראה או דמי נסיעות, והמעסיק שחייב במסירת תלוש שכר לפי הוראות סעיף 24, לא מסר לעובד תלוש שכר, או מסר לעובד תלוש שכר שלא נכללו בו הרכיבים האמורים, חזקה היא כי נקבע לעובד שכר כולל בניגוד להוראות סעיף 5, ככל שהוא חל עליו, ויראו בשכר ששולם לו כשכר רגיל, שהרכיבים האמורים אינם כלולים בו, אלא אם כן הוכיח המעסיק אחרת". לפי הוראה זו בתביעה לתשלום גמול שעות נוספות, עת בתלוש השכר אין פירוט של השעות הנוספות, תקום החזקה לפי סעיף 5 לחוק הגנת שכר, אלא אם יוכיח המעסיק אחרת.
סוף דבר – הערעור מתקבל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט רועי פוליאק ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי חיפה (השופט בועז גולדברג ונציגי הציבור מר שלמה ליב וגב' לאה ינון; סע"ש 28290-08-15), אשר קיבל בעיקרה את תביעת המשיבה 1 נגד המערער ודחה בעיקרה את התביעה שכנגד שהגיש המערער נגד המשיבה 1.
שניים מהספקים "שיווק חומרי ביניין - סמי שמואל" ו"מוצרי איכות" רשומים כעוסקים מורשים בבעלות סמי שמואל, אבי חברו של המערער, ועיסוקם בתחום הנירוסטה היה כנטען בכתב התביעה אך ורק מול המשיבה.
כמו כן חויב המערער לשאת בהוצאות המשיבה ושכר טירחת עורכי דינה בסכום של 150,000 ש"ח. בית הדין האיזורי הוסיף ואישר צוי עיקול זמניים שהוטלו ונפסק כי מבטחים "תשיב לתובעת את כל הכספים הצבורים על שם הנתבע בקופת הפיצויים המוחזקים אצלה". ההחלטה על עיכוב ביצוע בעקבות הגשת בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין לרבות הצוו המורה למבטחים להעביר את כספי הפיצויים הצבורים בקרן הפנסיה לעמיתים ותיקים המנוהלת על ידי מבטחים (להלן – הקרן) עד למתן פסק דין בתיק, קבע בית דין זה (סגן הנשיאה א' איטח) בהחלטה מיום 19.11.2019 כי "מעבר לשאלת חבותו של המערער לשלם לדקסל את הסכום שנפסק, מעוררת בקשת מבטחים שאלה משפטית לא מבוטלת בנוגע ליכולת להורות למבטחים להעביר את כספי הצבירה (שנועדו לתשלומי פנסיה) לדקסל, מקום שלכאורה המערער עצמו טרם ביקש למשוך את כספי הצבירה ממבטחים ולחלופין טרם משולמות לו גמלאות מכוחה של אותה צבירה". לפיכך, בית הדין הורה לעכב את ביצוע הצוו עד למתן החלטה אחרת או עד למועד בו יגיש המערער בקשה למשיכת כספים מהקרן.
משנפסק בפסק הדין כי המערער אינו זכאי לפצויי פיטורים בנסיבות סיום העסקתו, קבע בית הדין האיזורי כי מבטחים "תשיב לתובעת את כל הכספים הצבורים על שם הנתבע בקופת הפיצויים המוחזקים אצלה". חיובה של מבטחים להשיב את כספי הפיצויים הצבורים בקרן עולה על פני הדברים עם הוראות סעיף 23(א)(3) לחוק הגמל, שהוסף בתיקון 21 לחוק הגמל שנתקבל לאחר הגשת התביעה ומתן פסק הדין, הקובע לאמור: "(א) משיכה בידי מעביד של עמית-שכיר, של כספים שהפקיד בקופת גמל אישית לפיצויים או במרכיב הפיצויים בקופת גמל לקיצבה, בכפוף להוראות סעיף 26 לחוק פצויי פיטורים ולהוראות לפי סעיף 14 לחוק האמור החלות עליו;
(ב) משיכה כאמור בפסקת משנה (א) תיעשה רק אם יחסי העבודה הסתיימו והתקיים אחד מאלה:(תיקון מס' תשע"ח-2018 (1) מעביד של עמית-שכיר המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל, בתוך ארבעה חודשים ממועד סיום יחסי העבודה (בפיסקה זו – התקופה למתן הודעה), פסק דין הצהרתי שמאשר שהעובד חדל לעבוד אצלו בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים או בחלקם, בהתאם לדין ולהסכמים שחלים, ושכספי הפיצויים, כולם או חלקם, שייכים למעביד של העמית-השכיר או שהוא זכאי לקבלם; (2) מעביד של עמית-שכיר המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל, בתוך התקופה למתן הודעה, אסמכתה המעידה שנקט הליך משפטי לקבלת פסק דין הצהרתי בדבר זכאותו לכספי הפיצויים או חלקם, או שנקט הליך משפטי לשלילת פצויי הפיטורים או חלקם לפי סעיפים 16 או 17 לחוק פצויי פיטורים, והתקבלה הכרעה סופית בהליך בדבר זכאותו של המעביד לכספי הפיצויים או חלקם אף לאחר התקופה למתן הודעה".
...
מסקנת בית המשפט העליון היתה לפיכך כדלקמן: "ככלל, על כספי הפיצויים הצבורים בחסכונות הפנסיונים חל סעיף 85(1א) רישא לפקודת פשיטת הרגל המתנה את העברתם לנאמן באישור בית המשפט. מסקנה זו לא תחול על כספי פיצויים הצבורים בקרנות פנסיה ותיקות, שכן אלו כפופות להוראות התקנון האחיד המתנה את זכאותו של המבוטח לקבל קצבה מהקרן בהימנעותו מלמשוך כספים כלשהם מהפנסיה. על כספי פיצויים הצבורים בקרנות פנסיה ותיקות חל אפוא סעיף 85(1א) סיפא לפקודה האוסר על העברתם לנאמן כל עוד לא הגיע מועד תשלומם כקצבה". בדיון בערעור התבקשה התייחסות המשיבה לפסק הדין בעניין מקפת.
אף מבטחים, אשר בסיכומיה סברה כי המדיניות הראויה היא כי כספי פיצויים הצבורים בקרן פנסיה ותיקה לא יוחזרו למעסיק כל עוד לא הוגשה בקשה על ידי המבוטח למשיכת כספים או לקבלת קצבה, סברה כי "אין מנוס שבתי הדין יתנו הוראה ביצועית כמו שניתנה". סוגית עיתוי העברת הכספים, שלא הועלתה על ידי המערער בבית הדין האזורי ואף לא בערעורו, הועלתה ביוזמתנו.
סוף דבר – ערעור המערער מתקבל בחלקו, באופן שמהחיוב בפסק דינו של בית הדין האזורי יופחת סכום של 900,000 ש"ח והחיוב יעמוד על סכום של 1,161,566 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כקבוע בפסק הדין ובניכוי 16,883 ש"ח בגין הפרשי שכר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו