לחילופין, נטען, כי בתאריך 09.01.21 הוגשה בקשת ערעור על דו"ח החניה, באמצעות טופס מקוון באתר של עריית נוף הגליל עם כל הפרטים המלאים של המבקש.
כמו כן, הוגשה בשיהוי ניכר, בחלוף יותר משנה מהמועד שבו נימסרה ההחלטה על דחיית העירעור, ללא כל נימוק עינייני המניח את הדעת ומסביר את השהוי ובהיעדר בסיס משפטי כלשהוא.
(1) הגיש לתובע, תוך שלושים ימים מיום ההמצאה, בקשה לביטול כאמור בסעיף קטן (ג), ולעניין בקשה לביטול כאמור לגבי עבירת תעבורה מהטעם שהעבירה בוצעה שלא בידי מי שקבל את ההודעה, ובעל הרכב מבקש להוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו, בעת ביצוע העבירה, או למי מסר את החזקה ברכב, כאמור בסעיף 27ב לפקודת התעבורה – אם הגיש לתובע את הבקשה לביטול בתוך תשעים ימים מיום ההמצאה; החלטת התובע בבקשה לפי פסקה זו סופית, ואולם רשאי הנקנס להודיע על רצונו להשפט;
(2) הודיע, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, בדרך שנקבעה בתקנות, שיש ברצונו להשפט על העבירה".
כפי שנקבע בפסיקה עניפה, בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר, בטענה לעיוות דין, ובדומה גם לענייננו, צריכה להיות מלווה בתשתית ראייתית בעלת משקל המצביעה על פוטנציאל ממשי לשינוי התוצאה (ראו רע"פ 2474/18 גולדברג נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (26.07.2018) פסקה 9 ; ענין סאלם, פסקה 38).
...
לגופו של עניין טענה המשיבה, כי טענותיו של המבקש נבדקו, ובהעדר מסמכים התומכים בבקשתו, הערעור נדחה ביום 02.05.22.
גם טענות המבקש באשר להתיישנות, נטענו בעלמא, ולאחר עיון בתיק ובאסמכתאות הרלוונטיות, נחה דעתי כי המשיבה פעלה בתוך מסגרת הזמן הקבועה בחוק.
סוף דבר
לסיכום, לא עלה בידי המבקש לסתור את חזקת המסירה של דבר הדואר שנשלח לכתובתו וכן לא עלה בידו להוכיח, כי דחיית בקשתו תגרום לו לעיוות דין ועל כן אני מורה על דחיית הבקשה להארכת מועד להישפט.
המזכירות תשלח העתק החלטתי לצדדים.