טענות הצדדים
המבקש (להלן: "הנתבע 3") טוען כי על פי תקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט 2018 (להלן: "התקנות") הוא רשאי לבקש רשות ערעור על החלטה זו בתוך 60 יום מיום מתן ההחלטה ובכוונתו לעשות כן.
אציין כי הבקשה הנוכחית הוגשה ביום 29.11.22 וביום 20.12.22, הנתבע 3 אכן הגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה.
עוד מציין התובע כי סכויי בקשת רשות העירעור נמוכים ומכל מקום הנתבע 3 כלל לא פירט בבקשתו מה סכויי הבר"ע. לטענת התובע החלטת בית המשפט בעיניין גילוי המסמכים מוצדקת ומאוזנת.
לטענתו הנתבע 3 לא יינזק באופן בלתי הפיך מגילוי המסמכים שכן ככלל בית המשפט של העירעור יוכל לקבוע אם יראה לנכון שמסמך מסוים יוצא מתיק המוצגים ו/או לקבוע למשל שהוא לא יהווה ראיה ולא ניתן יהיה להשתמש בו בהליכי ההוכחות.
לטענתו המקרים אינם דומים שכן באותו עניין, המבקשים הגישו את בקשתם למתן סעד זמני רק לאחר שנחתמה פסיקתא, שהוותה שלב במימוש הסדר שאושר בהחלטה שהתקבלה כשמונה חודשים קודם לכן.
מבלי לערוך השוואה מדויקת בין העניינים אני סבורה כי האמירה העיקרית בפסק הדין היא כי סעיף 60(א) לתקנות קובע מדרג סנקציות ואין מקום לעבור לסנקציה החמורה של מחיקת כתב הטענות, לפני שנעשה שימוש בסנקציה החמורה פחות של פסיקת הוצאות.
...
לטענת התובע יש לדחות את הבקשה על הסף משום שהוגשה בשיהוי ובחוסר תם לב. לטענת התובע, הנתבע 3 לא קיים שתי החלטות של בית המשפט שניתנו ביום 01.10.22, תוך ביזיון בית המשפט, כשהיה עליו לשלם לתובע הוצאות בסך 3,500 ₪ ולגלות את תדפיסי החשבון לא יאוחר מיום 10.11.22.
בנוגע למאזן הנוחות, אציין כי אף שאני מקבלת את טענת התובע, כי גם במקרה של גילוי התדפיסים (למשל רק לבית המשפט), אין מדובר במצב בלתי הפיך, על כן אין בכך טעם להיעתר לבקשה.
סוף דבר
העולה מן המקובץ הוא כי אני נעתרת לבקשה.
יחד אם זאת וכאמור לעיל, אני סבורה כי לא היה מקום לבקש עיכוב ביצוע לאחר המועד לביצוע ההחלטה ועל כן אני מוצאת לנכון לחייב את הנתבע 3 לשאת בהוצאות התובע בסכום של 3,500 ₪ וזאת בתוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
ניתנה היום, כ"ט כסלו תשפ"ג, 23 דצמבר 2022, בהעדר הצדדים.