מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פיצוי נפגעי גזזת לפי החוק הרלוונטי

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים לפי חוק לפצוי נפגעי גזזת, התשנ"ד – 1994 (להלן – החוק), מיום 6.9.20.
טענות המוסד לביטוח לאומי לעומת זאת, נתמכו בהוראות החקיקה הרלוואנטית (סעיף 4 לחוק ותקנה 9 לתקנות) ומהם עולה כי הנתבעת זכאית לתשלום מענק חד פעמי אשר אינו תלוי במועד תחילת הנכות אלא בשיעור הנכות בלבד (בהתאם לסכום הבסיסי כהגדרתו בסעיף 4 לחוק).
...
בדיון שנערך בפניי ביום 8.7.20 בהליך האמור הציגה המערערת תיעוד ביקור אצל פסיכיאטר בבית חולים ברזילי מיום 7.7.20, בסיכומו נכתב כי לפי מצבה הנפשי יש רושם שתתקשה לעבור בדיקת CT. בפרוטוקול הדיון מיום 8.7.20, ניתן על ידי פסק דין כלהלן (להלן – פסק הדין המחזיר) - "1. בדיון היום, הציגה המערערת סיכום ביקור מיום 7.7.20 ממנו עולה לכאורה כי לפי מצבה הנפשי היא תתקשה לעבור בדיקת סיטי וזאת לצורך טענותיה לעניין המינגיומה. בנסיבות אלו, אני מורה על החזרת עניינה של המערערת לוועדה על מנת שתתייחס למסמך האמור בכל הקשור לטענות המערערת בנושא זה.
משאין חולק כי לתובעת שולם תשלום מהווה מענק חד פעמי כאמור, ובהעדר טענות בנוגע לאופן התשלום (באמצעות מענק חד פעמי) או בנוגע לגובה המענק ששולם, טענות המערערת בשאלת התשלום הרטרואקטיבי נדחות אף הן. לסיכום - הערעור נדחה.

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (גזזת) מתאריך 31.12.19 (להלן: הועדה).
בתאריך 21.5.19 ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים ולפיה: "...עניינה של המערערת יוחזר לדיון חוזר בפני הועדה הרפואית לערר לפי החוק לפצוי נפגעי גזזת התשנ"ד-1994, אשר תיתן דעתה לשאלה האם יש בחומר הרפואי החדש שהומצא על ידי התובעת כדי לתרום להכרעה בסוגיה [כך במקור] הקשר הסיבתי בין מחלת המערערת לבין טפול במחלת הגזזת ..." (להלן: פסק הדין המחזיר)(דגש ש.ש.).
מכל מקום מוסיפה המשיבה כי פרשנות המערערת לעניין כלל הספק הפועל לטובת המבוטח אינה רלוואנטית לשאלה הרפואית שהונחה לפני הועדה – שפתרונה עולה מן התעוד הרפואי שהוגש על ידי המערערת עצמה.
...
משהתקבל סקרה את התיעוד הרפואי שבתיק והגיעה לכלל מסקנה שהזיהום שאובחן בלסת של המערערת לאחר אבחנת המחלה אינו קשור אליה.
על כן, ועם כל הצער שבדבר, אין מנוס אלא לדחות את הערעור.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור על החלטת ועדה רפואית לערר (נפגעי גזזת) מיום 1.2.22.
לעניין הרכב הועדה, הרי שבהתאם לפסק הדין עניינו של המערער חזר לועדה המקורית שדנה בעיניינו ביום 20.4.21 ואילו הרכב הועדה שנערכה בעיניינו של המערער ביום 6.6.21 אינו רלבאנטי לכנוס הועדה מחדש לאחר מתן פסק הדין.
בהתאם לסעיף 1 לפסק הדין המחזיר "ענינו של ערעור זה הוא כנגד החלטת הוועדה הרפואית לערר לפי החוק לפצוי נפגעי גזזת, התשנ"ד-1984 (להלן – "החוק") מיום 6.6.21". בנסיבות אלו היה על הוועדה מיום 6.6.21 לידון בעיניינו של המערער.
...
משלא נפל כל פגם משפטי בהחלטת הוועדה ובהיותה החלטה ראויה, סבירה ומקיימת את כללי המנהל התקין, אל לו לביה"ד להתערב בה ועל הערעור להידחות.
מן הכלל אל הפרט: לאחר שעיינתי במסמכים שהוגשו לתיק ושקלתי את טענות הצדדים, להלן החלטתי: לעניין קביעת הנכות באיבר הזוגי (אוזניים) – לנוכח הסכמת הצדדים להשבת עניינו של התובע לוועדה בעניין זה (ראו סעיף 17 לכתב התשובה, הבהרת המערער כאמור בפרוטוקול הדיון מיום 10.4.22 בעמ' 2, שורות 1-2 והבהרת ב"כ המשיבה בעמ' 2, שורה 27), מצאתי להורות להשיב את עניינו של המערער לוועדה לצורך בחינת אחוזי הנכות בתחום ליקוי השמיעה.
סוף דבר: לנוכח האמור לעיל, הנני מורה כדלקמן: עניינו של המערער יוחזר לוועדה בהרכב כמפורט להלן לצורך בחינת אחוזי הנכות בתחום ליקוי השמיעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה בהתאם להלכה הפסוקה, כאשר מוגש ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים, בוחן בית הדין האם נפלה בהחלטת הועדה טעות בשאלה שבחוק או אם נימצאו בהחלטה חריגה מסמכות, שיקולים זרים, או היתעלמות מהוראה מחייבת (עבל 10014/98 יצחק הוד - המוסד לביטוח לאומי, 28/04/99).
עוד נקבע בפסיקה, כי קביעת שיעור הנכות וסעיפי הליקוי הרלוואנטיים הן קביעות רפואיות מובהקות הנמצאות בתחום סמכותה הבלעדית של הועדה [עב"ל (ארצי) 217/06 יוסף בן צבי – המוסד לביטוח לאומי, (22.6.06)].
הדברים נפסקו, אמנם, באשר לועדה הרפואית לעררים לפי החוק לפצוי נפגעי הגזזת - תשנ"ד -1994, ואולם, יפים הם אף לעניינו.
...
מנגד טען המשיב, כי דין הערעור להידחות.
נוכח כל האמור, ובפרט משעה שהחלטת הועדה מושא הליך זה עניינה בנכות זמנית, סבורני כי לא נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה המצדיקה את התערבות בית הדין.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת ועדת המומחים לפי החוק לפצוי נפגעי הגזזת, התשנ"ד – 1994 (להלן גם – החוק או החוק לפצוי נפגעי הגזזת) מיום 21.1.11.
ההלכה שנקבעה בפסק הדין בעיניין סמי ימין אינה רלבאנטית לענייננו, מאחר שממילא מלוא הפרוטוקולים ומהמסמכים הומצאו למערערת במסגרת הליך זה. החלטת הועדה משנת 2019 התקבלה על סמך חוות דעתו של פרופ' אייל פניג, שלא עמדה בפני הועדה משנת 2011, ולא על סמך המסמך הפנימי, ובשים לנסיבות החריגות, והניסיון לסייע למערערת לפנים משורת הדין, לאחר פטירת בעלה.
...
מנגד טענה המשיבה, כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת שיהוי והתיישנות.
לבסוף ייאמר, כי אף לו הייתי מוצאת כי דין הערעור להתקבל, הרי שהסעד המרבי אותו מוסמך היה בית הדין ליתן, הוא להשיב את עניינו של המנוח לוועדה, על מנת שתדון בעניינו בשנית על סמך החומר שהונח בפניה במועד מתן ההחלטה מיום 21.1.11, ולא לקבוע בעצמו כי המערער הוא נפגע גזזת, או לקבוע את גובה הפיצוי לו הוא זכאי, כמבוקש על ידי המערערת .
בשולי הדברים ייאמר, כי אין בידי לקבל את טענת המדינה כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת מעשה בית דין.
סוף דבר הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו