איני מקבלת טענה זו של הנתבעים, ואנמק;
בע"א (מחוזי-נצרת) 36576-04-19 שרון אסולין נ' ג.א.ן תברואה את מוטי זיבאי בע"מ ואח' (7.8.19), נפסק :
"השאלה היא, האם מכירת קטנוע הטי-מקס והתאונה לקטנוע הקימקו, שארעו לאחר התאונה נשוא התביעה שהתבררה בפני בית המשפט קמא, שוללות את חוות הדעת של השמאי ומאיינות את זכותו של המערער לתבוע פיצוי על פיהן. התשובה לכך שלילית. עילת התביעה של המערער התגבשה במועד ארוע התאונה, ובמועד זה הוא היה זכאי לקבל את הפצוי בגין עלות התיקונים שנגרמו לקטנועים. אילו המערער היה מגיש את תביעתו במועד ארוע הנזק והיה מוכיח את עלות התיקון במועד זה, הוא היה זוכה למלוא הנזקים שנגרמו לו בתאונה, ללא שום קשר לשאלה מה נעשה עם הקטנועים לאחר מכן. לשאלה אם בעל נכס מאבד את זכות התביעה שלו במקרה שבו הוא מכר את הנכס מבלי שתיקן אותו היתייחס בית המשפט העליון בע"א 742/95 זלוצקין נ' דיור לעולה בע"מ, פ"ד נ(2) 858, עמ' 864-865 (להלן: "פרשת זלוצקין"), שם נקבע: "עילת התביעה, גם של מוכרי דירותיהם, התגבשה כאשר נימסרו להם דירות פגומות. אין זה מתקבל על דעתי, שקונה ששילם במיטב כספו את מלוא מחירו של מוצר פגום, לא יהא זכאי לפצוי, רק מפני שבנתיים כבר אינו ברשותו, כגון שמכר אותו. מה גם שניתן להניח שהפגמים שבדירות נתנו אותותיהם במחיר שנתקבל בעדן"..
בעיניין זה, יאים הדברים שנפסקו בע"א 36576-04-19 דלעיל : "על כן, לשאלה מה נעשה עם הנכס במועד מאוחר יותר אין כל רלבאנטיות ואין בה כדי להשליך בצורה כזו או אחרת על זכותו של הניזוק לקבל פיצוי בגין נזקיו. קביעות אלה עולות בקנה אחד עם הפסיקה שהובא לעיל המכירה בזכותו של דייר לתבוע פיצוי בגין ליקויים שהתגלו בדירה שהוא רכש, גם במקרים שבהם הוא מכר את הדירה, מבלי שתיקן את הליקויים ומבלי שהוכיח את סכום המכירה ואת שווי השוק של הדירה...כאמור, זכות הבחירה של הניזוק לבחור בשיטת חישוב אחת על פני שיטת חישוב אחרת כפופה לחובת תום הלב. בעניינינו, המשיבות לא טענו ואף לא הוכיחו, כי בחירתו של המערער בפצוי לפי שיטת עלות התיקונים נגועה בחוסר תום לב. הן אף לא הגישו חוות דעת לעניין סכום הפצוי לפי שיטת הפרש השווי ולא הראו כי קיים פער כלשהוא בין שתי שיטות החישוב. המשיבות השליכו את כל יהבן על הטענה כי המערער מכר את קטנוע הטי-מקס וקיבל פיצוי בגין רכב הקימקו בגין תאונה שארעה במועד מאוחר יותר. כפי שהובא לעיל, לאירועים אלה אין כל רלבאנטיות באשר להערכת הנזק שניגרם למערער ועל כן, אין בטענות אלה כדי להביא לדחיית התביעה".
בנוגע לירידת הערך, ובהקש לנפסק דלעיל, עילת התביעה בגין ירידת הערך התגבשה גם היא במועד התאונה, ואין כל נפקות לעצם המכירה.
...
מסקנה הזוכה לחיזוק אף מעדות השמאי :
"ש. יש שתי אסכולות בדרכי פיצוי של ניזוק, אסכולה אחת היא שווי הרכב בקיזוז השרידים. אסכולה שניה נזק מוחשי שנגרם לרכב. מהו הפיצוי על פי אסכולה אחת ומה הפיצוי על פי אסכולה שניה?
בסיכומו של דבר ובשקלול כל האמור לעיל, אני פוסקת כי לא עלה בידי הנתבעים להשמיט את הקרקע מתחת לחוות דעת התובע, ואני קובעת כי עלה בידי התובע להוכיח את נזקיו הנטענים בכתב התביעה, וכי מגיע לו פיצוי בהתאם לחוות הדעת וכנתבע בכתב התביעה, בגין הנזק הישיר, ירידת ערך ושכ"ט שמאי.
בסיכומו של דבר
אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובע, ביחד ולחוד, סך של 40,225 ₪, בצירוף אגרות משפט, הוצאות השמאי ושכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪.