מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פיטורין בשל הרשעה פלילית בעבירת תקיפה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

מטבע הדברים בעבירות מסוג זה אפשר למצוא דרגות חומרה שונות, והעונש שנגזר בסופו של יום תלוי במגוון שיקולים: חומרת המעשים; האלימות שננקטה; התוצאות והנזק שניגרם; אופיים וטיבם של האיומים שהושמעו; הישנות העבירות; עבר פלילי; נסיבותיו של הנאשם וכיוצ"ב. להלן רשימה בלתי ממצה של גזרי דין רלבאנטיים לענייננו: רע"פ 3681/19 שבתאי נ' מדינת ישראל (13.6.2019) – הנאשם נעדר עבר פלילי הורשע על פי הודאתו, בתקיפה הגורמת חבלה של ממש, בכך שהיכה אותו בחוזקה בעורפו, הפילו על הריצפה והמשיך והכה אותו באגרופים ובבעיטות בפלג גופו העליון.
רע"פ 4968/14 קונסטנטין פייבשנקו נ' מדינת ישראל (17.7.2014) – המערער בעל עבר פלילי, הורשע לאחר ניהול הוכחות בתקיפה הגורמת חבלה של ממש ובהיזק במזיד, בכך שהגיע לביתה של המתלוננת, היכה אותה בפניה באמצעות רצועה של כלב, לאחר מכן היכה מכת אגרוף בדלת הזכוכית של המעלית ושבר אותה.
על רקע פיטוריו תקף המערער את המתלונן, עובד במקום בכך שהכה מכות אגרוף בפניו.
ערעור על חומרת העונש היתקבל ועונשו של הנאשם הועמד על 5 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, יתר רכיבי הענישה ללא שינוי.
...
בית המשפט מצא מקום לסטות ממתחם הענישה משיקולי שיקום וגזר על הנאשם עונש מאסר למשך 30 ימים שירוצה בדרך של עבודות שירות, לצד מאסר מותנה צו מבחן ורכיבי ענישה נוספים.
לאור כל האמור, ברי כי מתחם הענישה צריך להיקבע באופן מותאם לנסיבותיו של המקרה על ייחודיותו וחומרתו וכאשר יש לתת ביטוי לכמות ההודעות המאיימות שנשלחו, מידת חומרתם של המסרים שהוחלפו ולתוצאות האלימות בה נקט הנאשם.
עם זאת, מצאתי להגדיל את היקף שעות השל"צ. תוצאה: אחר כל אלו אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר אותם לא ירצה הנאשם אלא אם יעבור בתוך שלוש שנים עבירות אלימות למעט איומים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בחוות הדעת עוד נטען כי הרשעה בפלילים עשויה להוביל לפיטוריה בשל תיקון חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות תשע"ט-2018 (להלן: "חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות"), הדורש בין היתר העידר רישום פלילי מהמטפלים וכלל העובדים במעון.
ברע"פ 4265/15 דדון נגד מדינת ישראל (22/06/15) דחה בית המשפט העליון בקשת רשות ערעור על חומרת העונש, במסגרתו בין היתר נקבע מיתחם עונש הולם הנע בין 3 חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות ל-14 חודשי מאסר, בגין ארוע בו הורשע המבקש בבצוע עבירות איום ותקיפה, וזאת במקרה של ארוע מתוכנן מראש אשר נבע מרגשי נקם.
...
כשאלה פני הדברים, סבורני כי העבירות עליהן נותנת הנאשמת את הדין, בנסיבות ביצוען, כמפורט, מאפשרות אי הרשעת מבצען במקרים בהם תוכח פגיעה ניכרת בעתידה של הנאשמת.
אבהיר בעניין זה כי ככלל, מותב זה סבור כי כאשר אדם מורשע בעבירת אלימות, אין זה ראוי כי ימשיך לעסוק בטיפול בפעוטות ומן הראוי כי בית המשפט לא יכשיר את הקרקע להמשך העסקת עובד שפעל באופן אלים בדרך של ביטול ההרשעה, תוך התערבות בשיקול הדעת של הגורמים המנהליים האמונים על העסקת העובדים.
אשר על כן, אני מורה על ביטול הרשעת הנאשמת, ומצווה כדלקמן: הנאשמת תבצע צו של"צ בהיקף של 200 שעות, וזאת תוך שנה מהיום.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 6496/20 לפני: כבוד השופט י' אלרון המבקש: גיא ורבר נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ירושלים ב-ע"פ 40646-12-19 מיום 25.08.2020 שניתן על ידי כב' השופטים, ר' כרמל, ש' רנר ו-ח' מאק-קלמנוביץ בשם המבקש: עו"ד כרמלי עדי ][]החלטה
המבקש הורשע בעבירות איומים ותקיפה סתם, על יסוד הודאתו בשני כתבי אישום נפרדים, ונדון לעונש של 150 שעות של"צ, חודש מאסר על תנאי לבל יעבור את העבירות בהן הורשע במשך 18 חודשים, צו מבחן למשך 12 חודשים, פיצוי למתלונן בכתב האישום הראשון בסך 500 ש"ח והתחייבות עצמית.
בית המשפט המחוזי דחה את העירעור, תוך ששב על נימוקי בית משפט השלום, והדגיש אף הוא כי "כשמדובר בשני תיקים נפרדים הנוגעים לאירועים שהתרחשו בהפרש של פחות משנה זה מזה, קשה יותר להצדיק המנעות מהרשעה". עוד צוין כי לא הוכח שהרשעת המבקש תיפגע בהעסקתו כנהג מונית, בפרט כאשר העדר הרשעה אינו נימנה על תנאי סף להעסקה באותו מיקצוע.
מכאן הבקשה שלפניי, בה שב המבקש על טענותיו כפי שהוצגו בפני בית המשפט המחוזי, והוסיף וטען כי עניינו מעורר שתי שאלות משפטיות עקרוניות: האחת באשר להתכנות לביטול הרשעה במקרה שבו משלח ידו של נאשם אינו דורש העדר-הרשעה כתנאי סף לעיסוק בו; והשניה באשר לצורך להוכיח את מידת הפגיעה בנאשם בעקבות הרשעתו בפלילים, לאחר שכבר הוכח נזק קונקריטי כתוצאה ממנה.
המבקש לא הוכיח בבית משפט השלום כי הרשעתו תביא לכך שלא יוכל עוד לעסוק כלל במשלח ידו, וזאת הגם שפוטר מעבודתו הנוכחית כנהג בחברת הסעות.
...
דין הבקשה להידחות.
מכל מקום, אף מבלי להכריע בשאלת התקיימותו של התנאי השני שעניינו בשיקולי הענישה, איני מקבל את טענת המבקש לפיה הרשעתו גורמת לו לנזק בלתי מידתי ולפגיעה חמורה בשיקומו באופן המקיים את התנאי הראשון.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק פלילי קהילתי (תפ"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בהמשך  עומד ביהמ"ש בסעיף 8 על  התאמת שירות לציבור ללא הרשעה כאמצעי ענישה בעבירות שוחד ואומר שם בין השאר : "...גם כאשר קיימות נסיבות כבדות משקל לטובת הנאשם אין לוותר על הרשעתו אלא, לכל היותר, יש לתת ביטוי לכך באמצעות הקלה בעונש. ....".(הדגשה שלי נ.ד.) מוצאת אני כי הדברים ישימים גם לגבי עבירות חמורות אחרות   ותקיפה הגורמת חבלה (בן זוג) בכלל זה. ב- ע"פ 5102/03 מדינת ישראל נ' קליין [פורסם בנבו] (4.9.09) עמדה כבוד השופטת פרוקצ'יה  על השיקולים השונים שמנחים את בתי המשפט בשאלת הרשעתו או אי הרשעתו של נאשם.
שרות המבחן המליץ על המנעות מהרשעה כדי למנוע פגיעה באפשרויות תעסוקה עתידיות בתחום החינוך ובית המשפט המחוזי דחה את בקשתה לביטול ההרשעה ועל כך העירעור.
להלן אתייחס למספר דוגמאות אשר בהן  אמנם נדונו עבירות מסוג אחר וגם זהות הרשויות השונות היתה שונה אך גם בהן חזרו בתי המשפט על הצורך בבחינת ההרשעה ע"י הגוף האמון על כך: רע"פ 1097/18 עופר בצלאל נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 18.04.2018) "בעניינינו, המבקש לא הציג ראיות לתמיכה בטענה כי ההרשעה תביא לפיטוריו. כפי שציין בית משפט השלום, "לו היה קיים כלל של פיטורין עקב הרשעה בפלילים בחברת הדואר, או בנציבות שירות המדינה, ניתן היה להציגו". בהיעדר כל מידע אחר, מקובלת עליי ההנחה כי ביצוע העבירות יכול שיובא בחשבון במסגרת הליך משמעתי בעיניינו של המבקש בין אם יורשע ובין אם לאו, ואין בהרשעה עצמה להביא לפיטורין באופן "אוטומאטי". יתרה מכך, לא הוצג כל בסיס לטענה כי גם אם יפוטר המבקש, לא יוכל להישתלב בשוק העבודה.
...
כך גם הימנעות מהרשעה תישקל אך ורק על פי ההלכות שהורנו בית המשפט העליון סופו של דבר שלא מצאתי כי יש גם בנימוקים הנוספים שהועלו , כדי להביא לכלל ביטול ההרשעה, ואשר על כן אינני מורה על ביטול ההרשעה.
כל הנסיבות שפורטו בתסקירים  ובדברי הסניגורית ולצד אלה דברי הנאשמת עצמה בבקשות לקידומה בשלבים השונים של תוכנית השלבים מביאים אותי למסקנה כי הנאשמת בהחלט זכאית להיות מוכתרת בתואר כמי שסיימה את התהליך  בבית המשפט הקהילתי בהצלחה ואני תקווה שתשכיל לשמר הישגיה תוך שתפסע בבטחון במשעול הנכון בו היא פוסעת כיום.
סופו של דבר שאני מחליטה לחרוג ממתחם העונש ההולם וזאת נוכח התהליך השיקומי המשמעותי שעשתה הנאשמת עברה הנקי , העדר עבירות נוספות ומכלול האמור בתסקיר המסכם ואשר על כן אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: 1.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאור סעיף זה, הודע למערער כי בעיניינו לא יתקיים משפט הוכחות, ובית-הדין למשמעת, לאחר שמיעת טענות מקדמיות, ככל שתהיינה כאלה, יהא רשאי להחליט בעיניין המערער על-יסוד פסק-הדין הפלילי, ככל שיש בהליך הפלילי כדי להוות בסיס להרשעת המערער גם בעבירות המשמעת שפורטו בכתב התובענה.
בכל הקשור באמצעי הענישה, חזר המערער על טענותיו כי בית-הדין למשמעת החמיר אתו בהשוואה למקרים אחרים, תוך הפניה לעניין ברקה, וכן טען כי במקרים אחרים, בהם הורשעו מורים בתקיפת תלמיד, שאותם ראה כחמורים מעניינו, לא הורה בית-הדין למשמעת או בית-המשפט בעירעור, על-פיטורים, ולכן סבר כי די היה בעיניינו בנזיפה ובהורדה בדרגה, ולא היה מקום לפטרו.
עוד נפסק בעיניין בן עזרא ששון כי כאשר בית-הדין למשמעת דן באמצעי המשמעת בעקבות הרשעה בהליך פלילי, עליו לבחון מה מתחייב לפי נסיבות העבירה ולפי נסיבות העובד שהורשע, ובעניינו של בן עזרא ששון-סבר הנשיא שמגר כי פיטוריו היו מוצדקים.
...
ב-ע"פ 96/94, 126/64 חברת בונה-יוצר דובובי כץ בע"מ נ' היועמ"ש לממשלה (14/5/64) נפסק בכל הקשור לסכומי הכנסה שהועלמו וסכומי השקעות והון שהושמטו מהצהרת הון בסכומים שלא נרשמו בספרים כי: "אבל נראה לנו כי כבוד הנשיא־התורן לא נתן את המשקל הראוי לצורך הדחוף והחיוני לא רק להרתיע משתמטים בכוח מתשלום מס הכנסה המגיע מהם, ומבצעי זיופים ומצהירי הצהרות כוזבות להשגת מטרת ההשתמטות הזאת, אלא גם - והוא עיקר בעינינו בסוג עבירות זה - לשים אות קלון על מצחם של אלה אשר מרמים את אוצר המדינה ומתעשרים על חשבון הכלל. הסכנה אשר בפניה בתי המשפט מצווים לעמוד בפרץ היא לא רק ולאו דווקא בריבוי העבריינים הללו, כי אם בעובדה שבחוגים רחבים של הציבור עדיין עבירות אלו אינן נחשבות כאילו יש עמהן קלון: עוד לא חדר הדבר לתודעת הציבור כולו, כי גזילת הכספים המיועדים לפי החוק לצרכי המדינה אינה נופלת בשפלותה מגזילת כספו של הפרט, ואולי אף עולה עליה. כל עוד לא נעקרה תפיסה מוטעית זו מן השורש, שומה על בתי־המשפט להטיל על עוברי עבירות לפי פקודת מס הכנסה את אותו העונש אשר הוא היחיד מבין דרכי הענישה המביע אל נכון קבל עם ועדה את הקלון אשר בית־המשפט רואה בעבירה זו, והוא עונש מאסר." ב-עש"מ 4123/95 יוסף אור נ' נציבות שירות המדינה (8/1/96) (להלן: "עניין אור"), נדון עניינו של עובד מדינה שהועמד לדין פלילי והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק העונשין, והוטל עליו מאסר על-תנאי וקנס, לאחר מכן הוגשה כנגדו תובענה לבית-הדין למשמעת לפי סעיפים 17(3) ו-17(6), והוא הורשע בשתי העבירות תוך שאמצעי הענישה שננקטו כנגדו היו נזיפה חמורה, הורדה בדרגה לשנה והעברתו לתפקיד אחר לתקופה של חמש שנים.
ב-עש"מ 2699/01 ג'מיל חלף נ' נציבות שירות המדינה (15/5/01) (להלן: "עניין ג'מיל חלף") נפסק מפי כב' השופטת בייניש (כתוארה אז), כי העובדה שעבירה של זיוף וגניבה בוצעה בידי המערער שם, שלא במסגרת תפקידו, ובלא ניצול מעמדו כעובד מדינה, אין בה כדי להוביל למסקנה שכתם הקלון לא דבק בהתנהגותו, וכך נפסק באותו עניין: "לצורך קביעת היחס בין העבירה הפלילית שעובד המדינה הורשע בה ובין הזיקה לשירות המדינה, יהיה עלינו לבחון האם המעשה שעשה העובד, פוגע בתדמית שירות המדינה ובאמונו של הציבור ביושרם ובהגינותם של עובדי שירות המדינה. בבואנו לבחון שאלה זו, בנסיבות עניינו של המערער, עלינו לזקוף לחובתו את העובדה כי אין זו העבירה הראשונה שביצע, ואין מדובר במעידה חד-פעמית, אלא במקרה שני שבו ביצע המערער עבירות של מרמה במסגרת עבודתו מחוץ לשירות המדינה כסוכן ביטוח. בנסיבות אלה, הכתם שדבק בהתנהגות המערער משליך על האמון שניתן לתת בו כעובד מדינה. בנוסף, מושפעת קביעת הקלון לעניין דיני המשמעת של שירות המדינה ממעמדו ומתפקידו של המערער בתוך שירות המדינה. עבירה שאינה נושאת עמה קלון לצורך דיני המשמעת של עובד בתפקיד פלוני, יכולה להיות עבירה הנושאת עמה קלון כאשר מדובר במשרה אחרת. במקרה זה, אין מדובר בעובד מדינה מן השורה, אלא באדם הנושא תפקיד חינוכי בהיותו מורה בבית ספר. לתפקיד המורה נועדה משמעות מיוחדת, בהיותו מחנך האמור לשמש דוגמה לתלמידיו, ולכן יש חשיבות רבה לשמירה על מעמדו ועל יוקרתו בעיני תלמידיו. מורה מתייצב בפני תלמידיו ללמדם, לחנכם ולהקנות להם ערכים, ולפיכך מהווה יושרו יסוד מרכזי באמון שהתלמידים רוחשים לו." בענייננו, המדובר בעבירה בה הורשע המערער, שבוצעה שלא במסגרת תפקידו, אולם בהתחשב באופי העבירה, בהשמטת הכנסות בסכום גבוה של 1,000,000 ₪, במשך ביצוע העבירה על-פני 3 שנים, כך שאין המדובר בסטיה אקראית מנורמת התנהגות, ובהתחשב בכך שהמערער שימש כמורה האמור לשמש דוגמא לתלמידיו, המדובר בעבירה שיש עמה קלון לעניין הרשעתו לפי חוק המשמעת.
בנסיבות עניינו של המערער, כאשר המדובר בעבר משמעתי, כפי שפורט לעיל, בהשמטת הכנסות לאורך מספר שנים של 1,000,000 ₪, ובהינתן כי המדובר במורה ומחנך בישראל, האמור להוות דוגמא לתלמידיו, ולאור מטרות הענישה בהליכים משמעתיים, נראה כי אין מנוס מלקבוע שההחלטה בדבר פיטוריו של המערער הינה החלטה שניתנה כדין ואין מקום להתערב באמצעי משמעת זה של בית-הדין למשמעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו