מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פיטורי עובד עיריית רמלה

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 4700/18 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופט מ' מזוז כבוד השופטת י' וילנר המבקשת: רכבת ישראל בע"מ נ ג ד המשיבות: 1. עריית מודיעין-מכבים-רעות 2. עריית רמלה בקשת רשות לערער על פסק הדין של בית המשפט לעניינים מנהליים מרכז-לוד (כב' השופטת ז' בוסתן) בעמ"נ 8393-03-16 ובעמ"נ 20206-03-16 מיום 3.5.2018
בית המשפט ציין כי על אף שהחוק פוטר מסילת ברזל וחלקים בלתי נפרדים ממנה מתשלום ארנונה, ההלכה הפסוקה לא קבעה כי פטור זה משתרע באופן גורף על כל הרציפים, אלא רק כי הפטור יישקל בהתאם לנסיבותיו הפרטניות של כל מקרה.
אשר לתחנת פאתי מודיעין, נפסק כי ההחלטה שלפיה שטח המחלוקת חייב בארנונה היא סבירה, בהתאם למימצא העובדתי שלפיו החלק שבין סימון שפת הרציף לבין מסילת הברזל אסור במעבר בני אדם אלא לצורך עלייה לרכבת כשזו מגיעה לתחנה.
...
אשר לתחנת רמלה, נקבע כי טענות המבקשת בכל הנוגע לחיוב ארנונה בגין שטח המחלוקת זהות לטענות שהעלתה בערעור שנדחה בעניין תחנת פאתי מודיעין, ואי לכך דינן להידחות מטעמים דומים.
שנית, אף לגוף העניין, סבורני כי קשה להלום את האפשרות שיש לראות את הרציפים כחלק מ"תחנה" בסעיף 2(3) לפקודת מסילות הברזל.
מעבר לכך, אף אם היה ניתן להניח כי הלשון סובלת את אפשרות זו, הרי שנוכח התכליות שעליהן עמדנו לעיל, סבורני שאין לקבל גישה פרשנית זו. דהיינו, איני סבור כי סעיף 2(3) לפקודה כולל את רציפי הרכבת – בין אם באופן ספציפי תחת "מיגשות"; בין אם באופן כללי תחת "תחנה". כפי שעמדתי על הדברים לעיל, החיוב בארנונה נגזר מהוראת סעיף 2(1) לפקודה, אשר קובע את היקפה של המסילה.
מסקנה זו עולה לדעתי באופן ברור והחלטי מלשון החוק כפשוטה.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו ד"מ 71651-09-16 לפני: כב' השופטת דגית ויסמן התובע SOLOMON HABTE ע"י ב"כ עו"ד אליאור עמר הנתבעות 1. א.ל. מיטב פרוייקטים (2011) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עודד יוסף 2. עירית רמלה פסק דין
פצויי פיטורים ותמורת הודעה מוקדמת לטענת התובע, הוא פוטר על ידי אסף (טוביאנה), ביום 1.9.16.
ניתן להגיש בקשת רשות לערער על פי פסק הדין לבית הדין הארצי בירושלים, תוך 15 ימים מקבלתו.
...
דין טענות התובע בנושא זה להידחות.
בנסיבות אלה וכאשר ההודעה נכתבה בשפה האנגלית, היינו בשפה זרה, בינלאומית ומקובלת, אין לראות במסירת ההודעה באופן שבו נמסרה, כהפרה של חובת תום הלב של המעסיק או כנימוק לחיובו של המעסיק בפיצוי סטטוטורי בנושא זה. להשלמת הדיון בתביעה יובהר כי התביעה כנגד הנתבעת מס' 2 נדחית, באשר לא עולה מעדות התובע כל נימוק לחיוב של המשתמש בנסיבות העסקתו אצל הנתבעת מס' 1.
סוף דבר – התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת מס' 1 לשלם לתובע את הסכומים הבאים: חלק המעסיק בתגמולים ובפיצויים בסך 3,314 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

  יחד עם זאת, הדגיש בית המשפט העליון שאין המדובר במסגרת נוקשה ומידת ההעמקה והפירוט ישתנו לפי אופי העניין ולאור מכלול הנתונים הרלוונטים לו.  מאידך, על אף גמישותה, יישם בית המשפט את ההלכה המחייבת לקיים הליך דיוני תקין, ואף פסל החלטות מינהל שנמצאו פסולות מלפניו בכל הנוגע להליך  בו  התקבלו (ראו למשל: בג"ץ 852/86 אלוני נ' שר המשפטים, פ"ד מא (2) 1, 50;  בג"ץ 2013/91 עריית רמלה נ' שר הפנים, פ"ד   מו (1) 447.
המערערת גם הפניתה לכך שהעובדת עצמה פסלה את האפשרות להפחתת אחוז המשרה או הורדה בשכר כחלופה אפשרית וכי מפרוטוקול בירור עובדות שנערך בפני עובד אגף ההסדרה עם מנכ"ל החברה, עלה כי הוחלט על פיטורי העובדת ולא באפשרות אחרת כגון חל"ת, צימצום הקף משרה או תפקיד חלופי, מקום בו תפקיד העובדת התייתר בחברה (נספח 12 לכתב העירעור, עמ' 191 שורות 107-109).
...
לכל האמור לעיל יש להוסיף כי מטרת חוק עבודת נשים היא בראש ובראשונה הגנה על קבוצת עובדות שלגביהן נמצא כי אלמלא הגנת המחוקק, היו סובלות מהפלייה בשוק העבודה.
בעניין זה מתקבלת עמדת המדינה, לפיה הערעור נבחן בהתאם לראיות שעמדו בפני הרשות המנהלית בעת קבלת החלטתה ועל כן אין בהודעת המערערת לשנות את המסקנה המפורטת בפסק הדין.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך ערעור על בית דין משמעתי של רשויות מקומיות (עמר"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו 12 נובמבר 2017 עמר"מ 18645-06-17 אמסיס נ' עירית רמלה לפני כב' השופט גרשון גונטובניק המערער: ג'רייס אמסיס ע"י ב"כ עו"ד ליאור ארז (ממשרד עו"ד פבל מורוז) המשיבה: עירית רמלה ע"י ב"כ עו"ד סופי ויטלם פסק דין
או אז המנהל החל להרים קולו על המערער, ואמר לו "אתה לא תעשה מה שאתה רוצה ואני אראה לך מה זה". בית הדין למשמעת של עובדי הרשויות המקומיות (להלן: בית הדין) מצא לקבל את הקובלנה.
על רקע כל אלה הרשיע בית הדין (ביום 20.3.17) את המערער במיוחס לו. בבוא בית הדין לגזור את דינו של המערער, עתרה הערייה להטיל עליו אמצעי משמעת של פיטורין.
...
המשיבה טענה כי יש לדחות את הערעור.
בית הדין מצא לנכון להטיל על המערער אמצעי משמעת של פיטורין.
מכל מקום, המערער לא יוכל להמשיך לשמש כפקח, בהינתן התמונה שנפרסה בפני בית הדין במהלך הכרעת הדין וגזר הדין, ובמסקנה זו לא נמצאה עילה להתערבותי.
התוצאה היא שאני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

וזו לשון בית המשפט בעיניין זה: "גם לו הייתי מגיעה למסקנה כי יש להטיל אחריות על מי מהמשיבות, הרי שבנסיבות המקרה שוכנעתי כי רשלנותה של המערערת היא הסיבה המכרעת לנזק שאירע לה. לפיכך, נוכח הוראות סעיף 64(2) לפקודת הנזיקין, לא הייתי מטילה אחריות על המשיבות, באשר אשמתה של המערערת היא שהייתה הסיבה המכרעת לנזק.
העידר איסור שבדין לרכוב במדרכה על קורקינט חשמלי במועד התאונה (האיסור נקבע רק בשנת 2016) אינו פוטר את התובע מנסיעה במשנה זהירות, ובמהירות מתאימה.
מקרה נוסף שעליו מבקש התובע להסתמך נדון בת"א (שלום – רמלה) 3648/05 אבו גאנם נ' עריית רמלה (2011).
...
סוף דבר התובע נפגע בתאונה עצמית בעת שרכב על קורקינט חשמלי על המדרכה ברחוב בן יהודה בתל אביב.
לפיכך החלטתי לדחות את התביעה.
סוף דבר, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו