לפני בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בקרית גת (כב' השופט מ' הולצמן) מיום 4.6.18, בו נתקבלה תביעת הביטוח של המשיב, למרות שלכאורה חל חריג הקבוע בפוליסת הביטוח.
הרקע והמחלוקת
המבקשת ביטחה את המשיב בביטוח לקראת נסיעתו לחו"ל. המדובר בביטוח רחב הקף, הכולל נושאים שונים, בהם גם ביטוח רפואי לרבות במקרה של החמרה במצבו הרפואי הקיים של המבוטח וביטוח ביטול הנסיעה, לרבות במקרה של ביטול עקב פטירת קרוב מישפחה.
בהקשר זה מבהיר בית המשפט (בסעיף 12 לפסק הדין) כי "יש לשים לב שהחוברת אוחזת כחמישים עמודים ועשרות רבות של סעיפים ומלל רב, והסייג האמור פורט במסגרת סייגים נוספים שפורטו בסעיף 5 (פרק 5) לחוברת הפוליסה, ללא כל הבלטה מיוחדת, המתחייב בסעיף 3 לחוק חוזה הביטוח".
שלישית, המסמך ת/3 (רשימת הביטוח לשיטת המבקשת), אינו כולל החרגה ברורה של ביטוח ביטול נסיעה, למקרה של מוות של קרוב מישפחה או מלווה, עקב מצב רפואי קיים.
יש היתייחסות למחלות קיימות, לתרופות, השתלת איברים, רשימת מחלות עליהן יש או אין כסוי, תתי תנאים אודות מה יחשב כהחמרה של מצב קיים, סכום מרבי לכסוי כל מחלה, אפשרויות לרכוש ביטוח בריאות רחב יותר ועוד.
מצוין "התחייבות המבטח הנה בגין החמרה של מחלה קיימת בה לקה המבוטח בלבד". מה הפירוש של הסייג? על פני הדברים, כאשר מפרשים הדבר בהקשרו, היינו בהקשר לכסוי עלות טפול רפואי, אליו מתייחס רוב רובו של המסמך, המובן הפשוט הוא שחברת הביטוח אינה מתחייבת לממן טפול רפואי לכל אדם אחר, זולת המבוטח עצמו.
...
אולם, בשים לב לכך שיש התייחסות למות קרוב משפחה או מלווה, ומצוין כי אם הדבר התרחש עקב החמרה במצבם רפואי קיים אין כיסוי, ובהתחשב בכך כי מדובר בסייגים לפרק 4 (בין השאר), שם מאוזכרים המלווה וקרוב המשפחה בהקשר של כיסוי ביטול נסיעה, המסקנה המתבקשת, לאחר עיון זהיר בנוסח, היא כי הכוונה היא לסייג את ביטוח ביטול הנסיעות.
נוכח כל האמור, לא זו בלבד שאין לקבוע כי יש בפסק הדין טעות בולטת, משפטית או עובדתית.
אשר על כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית, ומשלא התבקשה תגובת המשיב, אין צו להוצאות.