לפי כתב האישום, מפעילות זו אבוהי והמערער הפיקו הכנסה שלא פחתה מ-1,870,123 ש"ח.
עם הגשת כתב האישום הגישה המשיבה בקשה למתן סעדים זמניים, לפי סעיפים 23 ו-26 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 (להלן: חוק איסור הלבנת הון) וסעיף 36ו(א) לפקודת הסמים המסוכנים.
בהיבט זה, מוחים המערערים על האופן בו בית המשפט קמא "הזרים" את הוראות חוק איסור הלבנת הון, המאפשרות חילוט "בשווי" – קרי, חילוט של רכוש שלא שימש בעבירה, אפשר את ביצועה, הושג כתוצאה ממנה או שימש לביצועה (סעיף 21(א) לחוק), לגדרי סעיף 36ג(א) לפקודת הסמים.
כך שניתן לחלט אף מרכוש כשר וחוקי לחלוטין, ובילבד שהוא שווה ערך לרכוש הקשור בעבירה "שהרי, אילו נדרשה הייתה זיקה ישירה בין הרכוש המחולט לבין ביצוע העבירה לפי החוק, אזי העבריין היה יוצא נשכר במצבים שבהם הוא ביזבז או הבריח את "הרכוש האסור", אולם נותרו בידו כספים "כשרים" שאותם לא ניתן לחלט מאחר שאין בינם ובין ביצוע העבירה את הזיקה הנדרשת" (ע"פ 6889/11 מדינת ישראל נ' עובד, פסקה 22 (14.5.2012)); וראה גם בעיניין וינברג: "... הסדר החילוט בחוק איסור הלבנת הון אינו חל על הרכוש שנעברה בו העבירה בלבד – אלא על כל נכסי הנאשם, עד לשווי הרכוש שנעברה בו העבירה..." (שם, פסקה 11); וכן בע"פ 8312/17 בנימין נ' מדינת ישראל, פסקה 41 (17.4.2018).
בדומה לכך, בעיניין וינברג ציין השופט ע' גרוסקופף כי קיים "מסלול שיקול הדעת השפוטי" הפתוח בפני צד שלישי:
"בשלב בו אנו מצויים, קיימים שני מסלולים באמצעותם יכול צד שלישי להליך הפלילי להביא לצימצום סעד התפיסה באופן שלא יפגע בעיניינו: הראשון, הוא הוכחה כי לצד השלישי זכויות ברכוש, המוגנות מפני חילוט במסגרת הוראת סעיף 36ג(א) לפקודת הסמים המסוכנים, החלה בהקשרנו מכוח סעיף 23 לחוק איסור הלבנת הון. אם כך יוכח, אזי אין לתת סעד תפיסה הפוגע בזכויות של הצד השלישי, מאחר שאף אם יינתן צו חילוט בתום ההליך הוא יהיה כפוף לזכויות המוגנות הללו (להלן: מסלול הרכוש המוגן. ...); השני, הוא שיקול הדעת הנתון לבית המשפט במתן סעד זמני, אשר עשוי להביא לצימצום ואף לשלילה של סעדים זמניים ממספר שיקולים, ובכללם היתחשבות באינטרסים של צדדים שלישיים (להלן: מסלול שיקול הדעת השפוטי. ...). ודוק, בשלב זה אין עדיין תחולה לסעיף 21 לחוק איסור הלבנת הון, המאפשר לבית המשפט, לאחר שהורשע הנאשם, להמנע מחילוט רכוש שהוא בר-חילוט מ"נימוקים מיוחדים שיפרט" (להלן: סייג הטעמים המיוחדים).
...
בית המשפט הוסיף וציין, כי בשלב החקירה נבחנה האפשרות לתפיסת מניות המערער בחברות חלף הרכוש התפוס, אולם "...בסופו של דבר לא הונחה תשתית בדבר האפשרות לממש חלופה מעין זו או כל בטוחה אחרת".
אף בדיון שהתקיים לפניי – ובמענה לשאלתי, לא יכלו החברות או המערער להציג נכס חלופי כלשהו שניתן לתפסו.
סוף דבר
כמפורט לעיל, בעוד שאיני מאמץ חלק מנימוקי בית המשפט המחוזי, אני סבור כי אין מקום להתערב בתוצאת החלטתו.
הערעור נדחה אפוא.