בית משפט דחה את הטענות שיש להפחית מסכום הפיצויים שייפסק את "שמו הרע של נפגע"; מאידך גיסא, לא קיבל את הטענה כי יש לפסוק פיצוי סטאטוטורי גבוה, בגין העילה של "בכוונה לפגוע", כאמור בסעיף 7א לחוק איסור לשון הרע.
צודק ב"כ המערער בכך שגם הקטע הבא המציג את אנשי הישוב כמי שמציעים למערער לעבור טפול אישי משמעותי, מהוה לשון הרע, נוסף, שכן הקורא הסביר מסיק שהמערער זקוק לאותו טפול אישי או טפול נפשי, וכי הנהגת הישוב, למען תושבי הישוב, רוצה בכך, ואילו המערער, בהתנגדותו לכך – כך נרמז – לא רק שזקוק לאותו טפול, אלא בשל העידר אותו טפול הוא זה שביצע את אותם מעשים, שהנם היתנהגות לא הולמת עם הילדות.
...
בנסיבות אלה, גם אם הגענו למסקנה שמדובר בלשון הרע, וכי לא הוכחה אמיתותו של הפרסום השלישי, כל שניתן לעשות ביחס לסעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, הוא ליישם את סעיף קטן (ב), הקובע כי הפיצוי בלא הוכחת נזק לא יעלה על 50,000 ₪.
אשר לפרסום השלישי, מדובר בפרסום פוגעני, המייחס למערער ביצוע עבירות פליליות חמורות בקטינות, ובעניין זה מקובלת עלינו עמדת בית המשפט קמא, כי פרסום מעין זה "משפיל את מי שאליו מתייחס הפרסום, מבזה אותו, מכלים אותו ברבים ומטיל בו קלון" (פסקה 61 לפסק הדין).
סיכום – התוצאה
התוצאה היא, כי הערעור של המערער נדחה, והערעור שכנגד של המשיבים מתקבל בחלקו, באופן במקום סך 150,000 ₪ שבו חויבו המשיבים, הם יחויבו בסך של 70,000 ₪ בלבד.