עילתה בטענה, שהבנק המשיב פרע, שלא כדין ומתוך רשלנות, שיק בנקאי על-סך 150,000 ₪, שהופק ביום 20.12.07, לפקודת מר אברהם אברג'יל, שהיה לקוח של המערער - עו"ד במקצועו.
לפי הטענה, השיק נימסר למשמורת ולביטחון למשיב הפורמלי 3, אך זה, כנראה, העבירו למשיב הפורמלי 2, אשר, למרות שהשיק היה משורטט וערוך "למוטב בלבד", הצליח להביא לפרעונו לידיו, בדרך עלומה, בו ביום (כך לפי כתב התביעה.
רק אז, לאחר חליפת מכתבים עם הבנק, נודע לו, ביום 3.10.11 (סעיף 6 של כתב התביעה), על כי השיק נפרע, ואודות סרוב הבנק להפיק אחר תחתיו.
כמו-כן, חריצת גורל טענת ההתיישנות לחובתו של המערער, נעשתה, לשיטתו, על סמך "הרחבת חזית" יזומה בידי בית-המשפט, משהמשיב לא ביקש לדחות את תגובת המערער על טענת הסף שהועלתה, אך בשל העדר תצהיר לתמוך בה.
טיעון אחרון זה, תמוה, ודינו להדחות על אתר, שכן, תשובת הבנק על התגובה שהגיש המערער בבקשת הסילוק על הסף, נפתחת בעתירה למחוק את התגובה או לדחותה לגופה, בשל העדר תצהיר כדין, וטענת ליבה זו חוזרת ומודגשת בהמשך אותה תשובה (ראה מש/3 בתיק מוצגי המשיב).
כך, למשל, טען המערער, ועניין זה לא לובן לעומק, שרשאי היה להניח, בתום לב, שהשיק הבנקאי לא נפרע, ואף לא הייתה עליו חובת זהירות סבירה לברר הדבר, מהטעם, שלמרות שפקודת השיטריות (נוסח חדש), קובעת (סעיף 44(ב)(2)), שיש להציג שטר, שהוא בר-פרעון עם דרישה, תוך 6 חודשים מהתאריך הנקוב בו, ההלכה הפסוקה מחריגה מכך את מוסד השיק הבנקאי, וקובעת שהוא בר-פרעון לתקופה לא קצובה, וכי הוא, כמשפטן, האמין בכך ויצא מתוך הנחה כזו.
...
כמו-כן, חריצת גורל טענת ההתיישנות לחובתו של המערער, נעשתה, לשיטתו, על סמך "הרחבת חזית" יזומה בידי בית-המשפט, משהמשיב לא ביקש לדחות את תגובת המערער על טענת הסף שהועלתה, אך בשל היעדר תצהיר לתמוך בה.
טיעון אחרון זה, תמוה, ודינו להידחות על אתר, שכן, תשובת הבנק על התגובה שהגיש המערער בבקשת הסילוק על הסף, נפתחת בעתירה למחוק את התגובה או לדחותה לגופה, בשל היעדר תצהיר כדין, וטענת ליבה זו חוזרת ומודגשת בהמשך אותה תשובה (ראה מש/3 בתיק מוצגי המשיב).
אשר לטענת המערער, שנותרה, ולפיה, לא היה מקום לדחות את גרסתו ביחס לגילוי המאוחר של עילת התביעה, טרם שמיעת הראיות, נחה דעתי, שאף בנקודה זו אין להתערב בפסק הדין קמא, הגם שהתוצאה, לדעתי, מתחייבת דווקא מהנימוק שניתן כאמרת אגב, ולאו דווקא מטעמי ההנמקה המרכזית שמצא לכך ביהמ"ש. אבאר בתמצית עמדתי זו.
ניתן להלך בנתיב שביקש המערער לפסוע בו, ולגרוס, שענייני עובדה, הכרוכים בהגעה למסקנה באם התקיימו תנאי סעיף 8 לחוק ההתיישנות, צריכים להתברר בהליך סדור של שמיעת ראיות.
מכל האמור- אין מקום להתערב בקביעה כי תביעת המערער בבימ"ש השלום התיישנה, ועל כן דין הערעור שלפני להידחות.