נטלה טפול בשינה אלא בשל התפקיד שלה עבדה 16 שעות לכן נטלה תרופות לשינה לא בשל מצב נפשי קודם, הערר גם על גובה הנכות וגם על ניכוי מצב קודם"
הועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית ופרטה את ממצאיה כך:
"בבדיקה: מסודרת בהופעתה החיצונית, אפקט מורגש מתח מסוים שדיברה על ארוע הפגיעה, עונה ללא עיכוב, קצב דיבורה תקין, התלוננה על הפרעות בשינה והשפלה מהם סובלת מאז התאונה, שיפוט ותובנה תקינים"
לצורך סיכום מסקנותיה ביקשה הועדה לקבל "כרטיס רפואי פסיכיאטרי מ 2017 ועד היום ודו"ח ניפוק תרופות מ 2010 ועד היום. עם קבלת הנידרש יסוכם ללא נוכחות".
לאחר שקבלה את המסמכים המבוקשים היתכנסה הועדה לישיבתה המסכמת ביום 7.11.2022, וסיכמה את מסקנותיה כך:
"הוועדה עיינה בכרטיס הרפואי של התובעת לפיו ישנם רישומים של ד"ר גרון מ 11.3.19, 23/1/19, מתועד תעוד תרופתי במירו ורמוטיב. כמו כן הוועדה עיינה בדו"ח ניפוק תרופות, בו רשומות ניפוק של מירו ב2019 החל מ11/2/20 לפי הכרטיס הרפואית מתועדת המלצה לסרטלין.
...
בנוסף טוענת המערערת, כי הועדה לא קבעה לה נכויות זמניות על אף שסבלה מפגיעה תפקודית בתקופה שלאחר התאונה, וכן קיבלה טיפול תרופתי מוגבר בשל כך.
מנגד טוען המשיב, כי דין הערעור להידחות משאינו מצביע על פגם משפטי שנפל בהחלטת הוועדה.
עם זאת, מאחר סעיף 119 לחוק הביטוח הלאומי מקנה לוועדה הרפואית סמכות לקבוע נכות זמנית, ולנוכח התיעוד הרפואי שהגיש המשיב ביום 16.5.2023 וההלכה הפסוקה שלפיה ראוי להפעיל את הספק לטובת המבוטח/ת אני סבורה כי למען הסר ספק, על הוועדה להידרש לטענת המערערת בדבר נכות זמנית, אף אם לא נטענה במפורש בפניה.
לפיכך, הערעור מתקבל בעניין זה בלבד, ועניינה של המערערת יוחזר אל הוועדה לעררים, בהרכבה הנוכחי, על מנת שתשקול אם יש להעניק למערערת נכות זמנית בשיעור גבוה יותר משיעור הנכות הצמיתה שהוענקה לה, וככל שיש לעשות כן, תקבע באיזה שיעור.