מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על ניכוי הכנסות עצמאי מדמי אבטלה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפרשנות לפיה ניתן לנכות הכנסות עצמאי לאחר תקופת הזכאות תהווה תמריץ שלילי לעצמאי להישתכר אף לאחר תקופת הזכאות, וחותרת תחת תכלית דמי האבטלה, לאפשר לזכאי לקיים אורח חיים נורמלי ותקין כדי לאפשר לו להישתלב מחדש בשוק העבודה.
על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה – "חישוב ההכנסה ממשלח יד על פי סעיף 176(א) לחוק צריך להעשות על בסיס ההכנסה השנתית ולא על בסיס ההכנסה בפועל בחודשים בהם קיבל המערער גמלת דמי אבטלה". (ראה פרשת צור חן. הגם שפסק הדין נתן תוקף להסכמת הצדדים, הרי שההסכמה כללה גם את אופן פריסת החוב, כאשר בית הדין מצא לנכון להדגיש את ההלכה).
הצדדים רשאים להגיש ערעור על פסק דין זה לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מיום המצאתו.
...
ההכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות.
על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה – "חישוב ההכנסה ממשלח יד על פי סעיף 176(א) לחוק צריך להיעשות על בסיס ההכנסה השנתית ולא על בסיס ההכנסה בפועל בחודשים בהם קיבל המערער גמלת דמי אבטלה". (ראה פרשת צור חן. הגם שפסק הדין נתן תוקף להסכמת הצדדים, הרי שההסכמה כללה גם את אופן פריסת החוב, כאשר בית הדין מצא לנכון להדגיש את ההלכה).
אין מקום בנסיבות הענין להבחין בין הכנסה לענין דמי ביטוח לבין הכנסה לצורך סעיף 176(א) הנ"ל. המסקנה איפוא כי בדין פעל הנתבע עת קבע את הכנסתו החודשית של התובע לחודשים ינואר פברואר 2013, בעדם קיבל דמי אבטלה, כהכנסה השנתית על פי שומה סופית מחולקת ל- 12.
התוצאה איפוא כי התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מנתוני המל"ל עולה שיש לתובע הכנסות, אף כי נמוכות, ואולם הועדה החליטה להיתעלם מכך על מנת "ללכת לקראת התובע". טענות רבות שעלו בהודעת העירעור, לא הובאו בפני הועדה.
נתקבל מידע ממטלות על הכנסות ממשלח יד כעצמאי והכנסות מעבודה כשכיר בתקופת אבטלה בחודשים: מ- 2/2008 עד 7/2008, מ- 7/2009 עד 12/2009 ובחודשים 1/2010 ו- 2/2010 ההכנסות הופחתו מדמי האבטלה רטרואקטיבית ונוצר החוב.
מאחר והנו מתגורר כיום בתל אביב, מח' אבטלה בת"א העבירה את החוב לקזוז מקיצבת הנכות לה זכאי וכשהוחל בקיזוז פנה המבוטח בבקשה לביטול החוב.
...
במקרה שבפנינו, לא מצאנו שהוועדה שמעה את דברי התובע בטרם קיבלה החלטה, בעל פה או בכתב.
כמו כן, לא מצאנו שנערך דיון ענייני בשאלת מצבו הרפואי של התובע ומצבו הכלכלי.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט רועי פוליאק ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי בתל אביב-יפו (השופטת חנה טרכטינגוט; ב"ל 26648-10-14) מיום 18.1.2016, אשר במוקדו סוגית מתכונת ניכוי הכנסות המתקבלות על ידי מבוטח, בכשירותו כ"עובד עצמאי", בתקופת זכאות לדמי אבטלה.
...
המערער טוען כי פרשנותו מתחייבת הן מפרשנות לשונית דווקנית של הוראת סעיף 176(א) לחוק והן מפרשנות תכליתית ומדיניות שיפוטית ראויה ומפנה לפסקי דין של בתי דין אזוריים שהגיעו, לטענתו, למסקנה דומה.
במקרים רבים הוצאותיו של עסק חדש המוקם בתקופה שבה אדם מפסיק להיות עובד שכיר – וזכאי לדמי אבטלה – גבוהות והכנסותיו של העסק החדש נדחות.
סוף דבר – המוסד ניכה את הכנסות המערער כ"עובד עצמאי" כדין.
הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי פסיקת בית הדין הארצי בעיניין צור חן: "חישוב ההכנסה ממשלח יד על פי סעיף 176(א) לחוק צריך להעשות על בסיס ההכנסה השנתית ולא על בסיס ההכנסה בפועל בחודשים בהם קיבל המערער גמלת דמי אבטלה". (נציין כי הגם שפסק הדין נתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים, הרי שההסכמה כללה גם את אופן פריסת החוב, כאשר בית הדין הארצי מצא לנכון להדגיש את ההלכה).
סעיף 345(א) קובע: "עובד עצמאי יראו כהכנסתו השנתית את הכנסתו מהמקורות המפורטים בפסקות (1) ו-(8) של סעיף 2 לפקודת מס הכנסה..." על פי הפסיקה, בעוד שעצם האפשרות של המוסד לנכות הכנסות בתקופת הזכאות לדמי אבטלה מוסדרת בסעיף 176(א) לחוק, מתכונת החישוב של הכנסת העצמאי היא המתכונת הקבועה בסעיף 345(א) לחוק.
הצדדים רשאים להגיש ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מיום המצאתו.
...
לא מצאנו לקבל את טענת המערער לעניין אי עבודתו במשלח ידו בתקופות החל"ת, בכל הנוגע לפרשנות סעיף 176(א) לחוק.
בשונה מהנטען על יד התובע כי נסיבות עניינו אינן דומות להלכות אליהן הפנה המוסד, הרי שבפרשת הכטמן נקבע על ידי בית הדין האזורי (ב"ל 2079/08 טלי הכטמן נ' המוסד לביטוח לאומי), כי התובעת שם לא עבדה בפועל בחודשי האבטלה, תוך אבחנתו מהנפסק בפרשת צור חן. אלא שפסק הדין בוטל על ידי בית הדין הארצי (עב"ל 33655-08-10), נוכח ההלכה שנקבעה בפרשת צור חן. המסקנה איפוא כי בדין פעל הנתבע עת קבע כי יש לנכות מדמי האבטלה להם היה זכאי התובע לתקופות שמיום 18.3.2020 עד ליום 3.5.2020 ומיום 29.9.2020 ועד ליום 18.10.2020, הכנסותיו כעצמאי, על פי סעיף 176(א) לחוק על בסיס הכנסה שנתית.
התוצאה איפוא כי התביעות נדחות.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפנינו[footnoteRef:1] ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי חיפה (השופטת דניה דרורי ונציגי הציבור מר חוסיין סעד ומר ליאור לוין; ב"ל 65064-04-21), שבו נפסק כי מדמי האבטלה להם היה זכאי המערער יש לנכות את הכנסותיו כעצמאי בתקופת האבטלה.
...
נציג ציבור (עובדים) ירון לוינזון לאחר שעיינתי בעמדות חבריי, אני מצטרף לתוצאת פסק דינם של סגן הנשיאה איטח ושל השופט פוליאק לדחיית הערעור.
נציג ציבור (מעסיקים) דורון קמפלר לאחר שעיינתי בעמדות השונות, אני מצטרף לדעתם של ראש ההרכב, סגן הנשיאה איטח ושל השופט פוליאק.
סוף דבר על דעת רוב חברי ההרכב ובניגוד לדעתה החולקת של השופטת דוידוב-מוטולה, הערעור נדחה, כאמור בחוות דעתו של סגן הנשיאה איטח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו