בהקשר זה, כך נטען, סטה בית הדין האיזורי מההלכות לפיהן אי קבלת אישורים כנדרש הובילה לכך שמינוי רבנים כרבני שכונות הוכר כמינוי שלא כדין (ראו: ע"מ 6726/10 סיעת למען תורה וגמילות חסדים בעירית צפת נ' המועצה הדתית צפת, סע/11818-02-09 הרב ישראל מאיר ביטון נ' מועצה דתית חדרה (29.10.2013) וע"ע 3090-11-10 אהרן נשר אדלר נ' מועצה דתית ירושלים (30.4.2013).
גם המשיב חזר על עיקר טענותיו בתגובתו לערעור המשרד לשירותי דת, ולאלה הוסיף המשיב כי המועצה, בדומה למשרד לשירותי דת, ניכשלה בהרמת הנטל המוטל עליה להוכיח שהמשיב איננו עובד ולא עמדה בנוהל המשרד לשירותי דת מיום 10.12.2018 ביחס להעסקת מתנדבים; טענת המועצה שיצאה למכרז באישור המשרד לשירותי דת "הועלתה כעת לראשונה תוך הרחבת חזית פסולה", וכי התכתובות שהציגה אינן מסוגלות ללמד ש"הפנייה בכלל התקבלה" במשרד לשירותי דת. בנוסף, טענת המועצה לפיה המשרד לשירותי דת ידע על פירסום המיכרז ללא תשלום "סותרת גם את עדותו של מר צחי חמדני שהעיד מטעם המשרד"; המועצה נוהגת "מדיניות "איפה ואיפה" מובהקת" ביחס למשיב, כיוון שבמועצה הדתית "הרב שטרית אשר נבחר במיכרז בו הישתתף המשיב ולא קיבל שכר בתחילת כהונתו, מקבל כיום שכר"; המועצה מטעה את בית הדין באשר להבטחה המינהלית כיוון ש"בית הדין קמא קיבל את גרסת המשיב, כממצא שבעובדה, לפיה הוא קיים שיחות רבות עם גורמים שונים במועצה הדתית ובמשרד לשירותי דת (ולא רק בעריית פ"ת) בעיניין שכרו"; אשר למבחן ההישתלבות, בנגוד לטענות המועצה "התפקיד של רב שכונה אינו כולל הישתלבות במערך הכשרות, הקבורה או המקוואות"; אשר להיעדר חוזה עבודה בית הדין האיזורי קבע כממצא עובדתי ש"למרות שלא נחתם הסכם עבודה, הייתה כוונה מצד המועצה לחתום עם המשיב על הסכם כזה (סע' 122 לפסק הדין)", וממילא חוזה עבודה אינו תנאי מחייב להכרה באדם כעובד.
בית המשפט המחוזי מנע את כניסת הרב לתפקידו, וערעור שהוגש לבית המשפט העליון נדחה תוך שנאמר כך (פסקה יא, ההדגשות שלנו):
"חוזר המנכ"ל ביקש ליצור מצב נורמאטיבי בו הליכי המינוי יחלו לאחר שתהיה משרה שניתן לאיישה - ואנו מניחים כי הוא מבוסס על ניסיון והפקת לקחים לאחר שנים של בעייתיות במטריה בה מדובר. לעומת זאת המועצה הדתית פרסמה "מיכרז על תנאי"; קרי, הזוכה במיכרז ייבחר - אך יוכל להתחיל לעבוד רק לאחר אישור התקן על ידי המשרד לשירותי דת; ולקבל משכורת רק לאחר הסדרת אישור תקציבי.
...
גם אם בסופו של יום שוכנענו שלא ניתן לתת לסוגיה מענה בדרך של קביעת יחסי עובד-מעסיק בדיעבד, הרי ששאלה זו ראויה למענה מוסכם ומכובד.
(ז) סוף דבר
שני הערעורים מתקבלים, ופסק דינו של בית הדין האזורי מבוטל.
משהערעור העלה שאלות ראויות לדיון, ובשים לב לתקופה הארוכה בה מילא המשיב תפקיד תורני-רוחני בקהילתו כמתנדב ללא תמורה בצידו– לא מצאנו מקום לחייבו בתשלום הוצאות משפט.