מעבר לצורך אציין, כי גם ללא הסמכות שהוענקה בתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, נוכח סכויי העירעור לא היה מקום להעתר לבקשה לעיכוב ביצוע - וכאמור משמעות הדבר היא אישור החלטת רשם ההוצאה לפועל לאשר מכירת נכס מקרקעין לצד שלישי - וממילא העירעור גופו היה הופך תאורטי.
ההצעה הגבוהה ביותר (בהתמחרות שנייה) עמדה על 1,680,000 ש"ח. המערער שנכח בהתמחרות, אך לא הגיש הצעה (לא כל שכן צירף לה שיק בנקאי כפי שנדרשו יתר המציעים), הודיע בתום ההתמחרות כי הוא מציע לרכוש את הנכס תמורת 1,690,000 ש"ח. חרף שורה של פגמים בהתנהלות המערער אישר לו ראש ההוצאה לפועל (בהחלט מיום 25.10.20) לתקן מחדליו, האריך (למפרע) את המועד להגשת הצעות וקבע כי על המערער להמציא שיק בגובה 10% מהצעתו "וכי אם לא יעשה כן תאושר הזכיה בסך 1,680,000 ש"ח". בהמשך לכך הגיש המערער שיק פרטי של צד שלישי על סך 632,000 ש"ח אשר לשיטתו משקף 10% מהסכום שהוא אמור לשלם בגין חלקה של המשיבה בדירה.
...
המערער הגיש הודעת ערעור מפורטת, ובהמשך גם בקשה לפטור מהפקדת ערובה (בקשה שלא היה מקום להיעתר לה לגופה), וכן בקשה לעיכוב ביצוע.
אינני סבור שהוצגה עילה להיעתר לערעור, ועוד יותר כך נוכח ההחלטה לאפשר למערער לצרף כונס נוסף מטעמו (דבר שכבר בוצע בפועל), ונוכח ההחלטה הנוכחית בדבר מכירת הדירה בהתאם להצעת הצד השלישי, שיש לקוות שתביא לסיום חלק משמעותי מהמחלוקות הטעונות.
את הטענה לפיה המשיב 2 "מנצל את תפקידו ככונס נכסים, כנגד המערער, על מנת שהלקוחה שלו (המשיבה 1) תרוויח בתיק אחר (תיק מזונות), שהיא מנהלת נגד המערער" למרות שעליו "לדאוג למערער בדיוק כמו לצד שכנגד" אין בידי לקבל.
סוף דבר דין הערעור להידחות.