לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב – יפו (כב' השופט גיא הימן) מיום 1.10.21 בת.א. 31582-11-13 ולפיה נדחתה בקשת המבקש לבטל מינויו של כונס הנכסים עו"ד דורון אלקיים (להלן: "כונס הנכסים") ולמנות בעל תפקיד אחר תחתיו.
זאת כיוון שהתייעץ עם שמאֵי-מקרקעין ולמד כי אי-רשומו של הנכס כבית משותף, יפגע ממשית ביכולת להשיא את תמורת הממכר.
לפיכך מבוקש להעביר את כונס הנכסים מתפקידו ולחלופין בכדי לא לפגוע בשמו הטוב של הכונס, מתבקש בית המשפט הנכבד לקבל את הבר"ע תוך מתן הנחיות ברורות לכונס לבצע מיד את תפקידו ולפעול תוך פרק זמן קצוב (30 ימים) להוציא את חלק המשיבים בנכס למכירה בדרך של המרבה במחיר (מיכרז פומבי) "כפי שמוכרים מעוקלים בהוצל"פ", (כפי שקבע ביהמ"ש קמא ב"פסה"ד הראשון') ובכך להביא לסיומו הליך מייגע זה עוד בחייו של המבקש (מתוך סעיף 40 לבר"ע).
...
בסיכומו של דבר, נקבע כי פירוק השיתוף בבניין ייעשה בהתאם לסעיף 2 להסכם השני והתיק יוחזר לבימ"ש קמא שייתן הוראות מתאימות.
לפי החלטתי מיום 17.12.18 הועברה בקשת רשות ערעור להרכב תלתא בראשות כב' סג"נ השופטת שבח וביום 14.11.19 ניתן תוקף של פסק דין להסכמה ולפיה:
"תינתן רשות ערעור. תתקבל טענת המערער לפיה המשיבים אינם יכולים ליטול חלק בהתמחרות, הם אינם יכולים לרכוש את החלק של עצמם. שאר רכיבי בקשת רשות הערעור ידחו, וההוראות המתאימות לכונס הנכסים לצורך השלמת הפירוק וההתמחרות, אם תידרשנה, תינתנה על ידי הערכאה הדיונית.
נקבע בסעיף 12 להחלטה:
"הבקשה נדחית. בתוך 15 ימים מיום ובו קיבל לידיו החלטה זו ישלם המבקש, עורך-הדין יערי, לכונס-הנכסים את הוצאות-המענה לבקשה זו בסך, כולל מע"מ של 4,680 ש"ח. בתוך אותו פרק-זמן ישלם המבקש למשיבים, יחד ולחוד, שכר-טרחה של עורכי-דין בבקשה זו בסך, כולל מע"מ, של 4,680 ש"ח. בקביעתם של סכומים אלה נלקחה בחשבון תוצאתה של ההכרעה בבקשה והיקפה המוערך של עבודה משפטית, שנדרשה למשיבים ולכונס בתשובה לה. איחור יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת רבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב ועד למועד-התשלום בפועל".
בבקשת רשות הערעור נטען כי הכונס לא פעל תקופה ארוכה לביצוע המכר.
למרות שאינני מקבלת את בקשת רשות הערעור אני מוצאת לנכון לציין, כי מקובלת עלי טענת המבקש ולפיה יש לקדם ההליך ביתר נחישות.
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשות רשות הערעור.